CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Bilder mest för familjealbumet plus en fikabok...

I går hade vi arton tusen (18000) svettiga löpare i vårt kvarter och för att slippa dom ett tag så drog jag och min hustru från stan. Vi åkte ut till Järfälla för att hälsa på vår son som fyllt trettiofem för ett par dagar sen. På plats fans också min dotter med man och barnbarn som mött upp oss i Vällingby Centrum för vidare transport.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Sonen med sonhustrun som skall glädja oss med ytterligare ett barnbarn om ca fem veckor.

Hustrun med vårt äldsta barnbarn Josephine.

Benjamin är vårt yngsta barnbarn och kanske ett blivande fotbollsproffs.

 

Morgonens fikabok!

Hammarkullen av författaren och fotografen Jens S. Jensen från 1974.

”Jag började det här arbetet i mars 1973. Jag åkte till en början ut till Hammarkullen ett par gånger i veckan. I september 1973 bosatte jag mig själv i Hammarkullen; inte för att försöka bli Hammarkullebo – jag kunde flytta tillbaka till stan när jag ville – utan för att försöka leva mer i vardagen; vara där dygnet om. Det var först då jag egentligen började komma igång. När jag själv drabbades av miljön. Jag kände mig väldigt isolerad i min lägenhet och började söka kontakt på ett helt annat sätt; för att jag själv kände mig ensam”.- Jens S. Jensen.

På måndag kväll kl 20.00 börjar svt1 att reprissända Hammarkullen eller Vi ses i Kaliningrad. Peter Birros och Agneta Fagerström-Olssons dramaserie som skildrar livet i Göteborgsförorten Hamarkullen. Den gjorde stor succé hos både tittare och kritiker när den sändes 1997 och har vunnit flera internationella priser.

/Bernt

Postat 2009-05-31 14:45 | Läst 8292 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Återbesök i verkligheten...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I går på eftermiddagen tog jag mig en liten stadsvandring igen, den första efter Skåneresan och jag besökte då bland annat utställningen ”Åter till verkligheten” på Moderna museet.

 

 

Utställningens ca 300 bilder kommer från Moderna museets samlingar med fokus på 1970-talet. Nästan alla de stora tunga fotograferna från dukumentärfotografins gyllene tidsepok var representerade. Larry Clark, Duane Michals, Bill Owens, Ralph Gibson, Arthur Tress, Melissa Shook, men också många av våra svenska fotografer som Anders Petersen, Yngve Baum och Kenneth Gustavsson bara för att nämna några.

 

 

 

 

 

Utställningen är ett måste tycker jag för den som är det minsta intresserad av dokumentär fotografi och jag kommer säkert att besöka den igen innan den stänger i september.

 

Det var en hel del andra ute och vandrade på stan i går också. både Stockholmare och turister.

 

 

 

 

 

 

 

 


Rolf Lassgård äger Wallander...

 

I lördags fick man med bladet en gratis Wallander DVD. Nu var det länge sedan jag slutade att köpa kvällstidningar men en DVD för tio spänn är det ju svårt att säga nej till.

 

 

Efter att i flera år sett de snabbproducerade action Wallander filmerna på 4:an kändes det riktigt uppfriskande att se Rolf Lassgård som Wallander igen. Filmen som nästan har femton år på nacken håller fortfarande mycket bra. Hög klass på skådespeleriet av de flesta inblandade och dessutom utmärkt foto.

 

 

Äntligen fredag!

/Bernt

Postat 2009-05-29 10:19 | Läst 8049 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Hemma i stan igen...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Hemresan från Brödåkra och Skåne i går med 10.50 bussen från Helsingborg var som vanligt, en fullproppad buss med ganska dålig ventilation. Inte så många ungdommar som det brukar vara på söndagsbussen utan mest folk i min ålder, alltså lite lagom äldre. Men bredvid mig på resan med fönsterplats satt en kille som när han tog av sig skorna visade sig ha norra europas värsta tåbira. Man önskade då att dom på bussen haft liknande masker som dom har på flygplan som automatiskt faller ner från taket vid syrebrist. Som tur var klev han av i Jönköping. För första gången på länge blev det också en kort paus i Jönköping på ca 20 min så att man kunde sträcka på benen och andas in lite frisk luft.

 

 

Den här trevliga gamla damen satt sedan bredvid mig från Jönköping till Stockholm. Hemma i Vasastan igen vid halv sju tiden där min fru väntade med middag.

 

 

Ytterligare en fotobutik som gått i graven.

 

 

För att ha någonting att bläddra i under resan köpte jag senaste Kamera & Bild och där läste jag en notis om att yrkesfotobutiken Madeco gått i konkurs. Jag arbetade som formgivare och digital konsult åt dom fyra år på 90-talet och hade en fin tid där tillsammans med personalen. Jag fick också möjlighet att flera gånger följa med på de stora fotomässorna ute i Europa just i den digitala revolutionens början. Bilden från Madeco-butiken i mitten på 90-talet.

 

 

Bonus bild.

 

 

Staircase to Heaven. Bilden från vårens besök på Louisiana.

 

 

 

Nu har man sparkat igång sina digitalmaskiner här hemma igen och allt funkade fint, jag blir lika förvånad varje gång!

 

That's all folks!

/Bernt

 

 

 

 

 

 

Postat 2009-05-26 16:20 | Läst 7520 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Slutrapport 18 från Brödåkra våren 2009.

 

Sista dagen i Skåne och Brödåkra för den här gången. Så många fotografiska "fullträffar" har det kanske inte blivit på den här resan, man får kolla av lite nogrannare  när man kommer hem. Den här bilden däremot  tog jag på min första Skåneresa sommaREN 1961 då jag gjorde en rundtur med moped på södra Skåne. Bilden är tagen på Kustvägen en bit  västerut från Ystad. Jag passerade samma ställe igen för en tid sedan när Christer och jag var på väg till Smygehuk och kalkungnarna i Östra Torp. Leica M2/Tri-X/Rodinal och kopiering på extrahårt papper för att få fram kornet ordentligt.

Vedhögen bakom Christers hus växer för varje dag. Här har han fått besök av sin granne (sjökaptenen) Ragnar. Ragnar har tidigare i sitt liv åkt runt på världens stora hav, numera håller han sig mera hemmavid där han bla kör för Ventrafiken.

Bästa fotoutställning under vårresan:

Utan tvekan Per Bak Jensens retrospektiva på Dunkers. Hundratals bilder allt från små svartvita naturstudier i 9x12 format till hans jättelika 2x3 meters färgbilder.

Bästa konstutställning under vårresan:

Den stora Max Ernsts utställningen på Louisiana. Där fick man sig en ordentlig tripp in i hans märkliga fantasivärld.

 

Over and out from Brödåkra!

/Bernt

Postat 2009-05-24 22:00 | Läst 7010 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kortrapport 17 från Brödåkra våren 2009.

När man öppnade upp sina gråa i morse och kikade ut möttes man av blåst och duggregn. När man sen gick ut för morgonpinken kände man också att temperaturen gått ner rätt mycket från igår. Sista lördagen i Brödåkra för den här gången alltså, på måndag förmiddag är det dax att sätta sig på bussen mot Stockholm igen. Normalt brukar jag åka hem på söndagar men jag misstänker att det kommer att bli knökfullt på den bussen eftersom det just varit långhelg för många.

Christer tittar på en pall i Skissernas museum som var framtagen ur ett stycke. Han fick lite lust att prova på att göra en själv. I timmerhögen hemma har han ett par riktigt kraftiga stockar som säkert skulle passa för ett sånt projekt.

Dom här maskrosornas utveckling har jag följt nu i fyra veckor. Nu handlar det väl mera om avveckling för deras del.

I bland är det tur att man har långa armar, men man kan ju självklart också nyttja kamerans självutlösare. LX3:an har två lägen, 2 sek och 10 sek. Där 2 sek ofta känns lite för kort och 10 sek kan kännas väldigt långt när man ska ta självporträtt.

Hoppas ni alla därute och därhemma får en trevlig helg!

/Bernt

Postat 2009-05-23 13:43 | Läst 7660 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa