CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Så har det om några timmar...

...gått ett år igen och nästa år blir min sextiosjunde säsong på den här planeten.


Och hur har det gångna året varit då, ömsom vin och vatten kan man utan att överdriva nog säga. Några snytingar har man fått men också en hel del plusvärden, ganska normalt med andra ord.
Lite väl mycket rotande i barndomen kanske det har blivit under året men det tillhör nog åldern. Annars så trivs jag ganska bra med mitt pensionärsliv,  jag kan äntligen själv få bestämma över min tid och mina göranden.
Fyra veckor i Skåne blev det i våras sen sju veckor i vår stuga i Härjedalen i sommras  plus ytterligare fyra veckor i Skåne igen i höstas.
Hur det kommer att bli med sommarresan till Härjedalen 2009 är lite mera osäkert eftersom allt hänger på om min fru får något nytt arbete. Vårdhemmet hon tidigare arbetade på lades ner i våras men hon fick full lön under ett år framåt men om några månader tar det året slut . Hon skall ta sin dust med arbetsförmedlingen efter nyår men det kommer antagligen att bli kämpigt nu när de flesta landsting och kommuner gör kraftiga nerskärningar i servicesektorn.
Vi får se hur det går...Några dagar före julafton fick vi besök av vår son och vår sonhustru. Vi åt en bit tillsammans och vi fick också lite julklappar av dom som vi skulle ta med oss till barnbarnen när vi åkte till min dotters familj på julafton.
Men den största och bästa julklappen fick vi av dom, och det var att min fru och jag skall bli farmor och farfar till sommaren. Mormor och morfar har vi redan varit nu i över tio år men ändå så fick man en liten tår i ögat, blödig som man är.
Bilden: Min fru och son tidigt på morgonen den 29 maj 1974. Nikon F/105 mm.


Till alla goa läsare och andra vänner,
tack för i år och jag önskar Er ett Härligt Gott Nytt 2009!

/Bernt 

Postat 2008-12-31 20:32 | Läst 6130 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Julafton tillsammans med nära och kära och lite om LX3:an.

Som vanligt tillbringade jag och min fru julafton hos min dotter och hennes familj i Tullinge. Jag brukar i normala fall låta kameran vila på julafton men i år hade jag fått ett uppdrag av min fru. Hon ville ha en bild på sig själv tillsammans med våra barnbarn för att skicka till en av sina tidigare arbetskamrater som numera är pensionerad och bor i USA.

Jag hade inte lust att släpa med mig DSLR:en, så det fick bli min lilla Panasonic LX3:a tillsammans med en Canon blixt.


Barnbarnen Beatrice, Benjamin, Josephine och mormor Vivianna.Nångon automatik fungerar inte mellan Canonblixten och LX3:an, men det var ganska lätt att hitta rätt styrkeinställning på blixten efter ett par provexponeringar. Slog blixten snett frammåt upp i taket på ovanstående bilder.

 

 Efter julklappsutdelningen blev det en hel del spelande, både framför teven och i soffan.

 

Trådutlösaradapter för LX3:anEn liten händig sak jag hittade på nätet från kleptography.com . Pris USD 18.95 + frakt

Bra dagbok om LX3:an med massor av länkar: Panasonic LX3 diary


Hade gott i mellandagarna!

  

Postat 2008-12-27 00:22 | Läst 6685 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Happy Birthday Jesus!

 

 

Och alla andra önskar jag en riktigt God Jul

och ett kreativt Gott Nytt År! 

 

 

Jag har bytt ut exploding-head gifen mot ovanstående julbild istället nu när vår gran står grann och färdigklädd.

Klick, klick!

Postat 2008-12-21 16:15 | Läst 8018 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Promenad i blå timmen

I går eftermiddag tog jag mig en rask promenad i gråvädret upp till Söder. Jag gick som vanligt Drottninggatan ner förbi city och sedan genom Gamla stan upp till Slussen. Där smet jag in på McDonalds och tog en burgare innan jag fortsatte upp till Café Puck på Hornsgatan där jag träffade grabbarna i "Onsdagsklubben" för en fika och lite allmänt fotobabbel.

Flaggan är i topp på Rosenbad och det verkar som om dom arbetar hårt där i de flesta rummen och det behövs nog i dessa dagar. Det känns som om de flesta åtgärder dom satt in för att försöka lösa de problem vi har här i landet just nu inte är tillräckligt utan mest småduttande här och där. Det som skrämmer mig mest är de stora nedskärningarna som kommuner och landsting kommer att bli tvungna att göra om dom inte får någon hjälp från staten.Blå timmen kommer tidigt så här års och det är inte många timmar med ljus nu lämpat för handhållen fotografering, Slussen igår kl. 14.29.Micke B ser nöjd och glad ut med sin svarta Leica och Bengan undrar över varför det är så många lysande saker på sin nya G10:a. Han funderar på att köpa en rulle svarttejp.

Efter ett par trevliga timmar med snack om allt från små digitalkompakter upp till 8x10 tums storformatare tillsammans med Micke, Bengan, Krister, Affe, Bengt och Staffan var jag tvungen att dra hemmåt igen.


Klick, klick!

Postat 2008-12-18 11:15 | Läst 9571 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Grön Jul?

Det verkar bli en grön jul...ja här i Stockholm alltså. Nu är jag ju ingen vintermänniska direkt så mig spelar det ingen roll om det inte blir någon snö här i stan. Den ställer ändå mest till problem här i trafiken och i kommunikationerna, och det brukar ändå mest bli slaskigt och isigt och jobbigt att ta sig fram på gatorna.Däremot har jag ingenting emot att en gnistrande vårvinterdag sitta och pimpla på en is i Härjedalsfjällen.


Vår nya gasspis har kommit
Tidigare i höst berättade jag att vi beställt en ny gasspis . Idag var det leverans och installation. Killarna från Stockholm Gas arbetade snabbt och effektivt, efter ca tjugo minuter var allt fixat och klart.


Våran gamla Ankarsrummare från femtiotalet.


Först måste man naturligtvis koppla ur gasen bakom spisen.


Förvånansvärt lite skräp efter femtio år.


Sen montering av en ny modernare inkoppling med gummislang.


Nya spisen på plats med sina fem brännare och roterande grill med termostat i ugnen.

Lika snabbt som montören gjorde sitt arbete lika snabbt blev jag av med 10 220 kr...men gissa att min fru är glad!


Fotoauktion på Christie´s i New YorkI morgon börjar en stor fotoauktion på Christie´s i New York. Massor av fina klassiska bilder under temat Icons of Glamour & Style. Till exempel en av Helmut Newtons mest kända bildsviter "Naked and Dressed. och utropet på dessa är USD 400,000 – 600,000.
Bara så att ni vet...Vad annars...Det var en fin fullmåne över Vasaparken i morse kl. 07.15.

 

Klick, klick!

Postat 2008-12-15 16:25 | Läst 6785 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa