CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Market Art Fair på Konstakademin + ett gammalt passfoto + ett besök i Tullinges utkanter.

Tog en sväng ner till Konstakademin och Market utställningen i helgen. Festligt och fullsatt och en massa fin konst. En hel del fotokonst men mest bitar för folk med riktigt tjocka plånböcker. Sen tycker jag att arrangörerna av de tre utställningarna Market, Super Market och Anglais Market kunde samarbeta med tex en gemensam biljett till alla tre utställningarna. Här kommer några snap-shots!

Från Mary Ellen Mark ”Twins-serie”. Polaroid 20x24”. 145.000 styck.

Bilder från Christer Strömholms första separatutställning ”Till minnet av mig själv” på NK 1965. Dom så kallade masonitbilderna. 140.000 styck.

Michael Reisch krispigt skarpa häftiga landskap 180x285 cm. 175.000

Topi Ruotsalainens  flycktigt målade bilder på fotografer i arbete.  52.000 + 31.000

Gips och frigolit skulptur av Cajsa von Zeipels.

 

Passfoto foto


Häromdagen hittade jag det här gamla passfotot i mina gömmor. Jag vet inte exakt vilket år det togs men det bör vara i slutet på 70 eller början på 80-talet. Eftersom jag tänkte lägga upp bilden på fejan och inte har någon fungerande skanner för tillfället så fick det bli lite lätt reprofotografering i dagsljus.

 

Låst spegel och trådutlösare är bra att köra med för att få skarpa bilder i det ganska svaga dagsljus man har tillgång till så här års. Det blev ju rätt långa exponeringstider , 1,3 sek. f/20 med ISO 100.  Sen att jag numera också har en DSLR med liveview hjälper ju till en hel del vid skärpeinställningen.

 

Annars då…

Ett besök i helgen också hos min dotter och hennes familj i Tulliges utkanter då vårt ena barnbarn Beatrice fyllde 11 år.

I julas fick Beatrice sin första målarlåda och har redan gjort stora framsteg. Här står hon med sitt första självporträtt.

Beatrice och mormor Vivianna diskuterar målerikonstens mysterier.

Familjens hund Neo höll sig till morfar mest hela tiden.

 

Man får önska en trevlig vecka!

/Bernt

Postat 2011-02-21 09:01 | Läst 9350 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Om de sista filmrutorna + en nygammal Summicron 50:a + lite märkliga Leicabitar.

Förr i tiden när jag bara fotograferade analogt brukade jag nästa alltid ta några självporträtt om jag hade några rutor kvar på rullen innan den skulle soppas. Numera när man arbetar digitalt tar ju ”rutorna” nästan aldrig slut. Jag har för det mesta ett 16 GB kort i min DSLR Canon och jag har aldrig lyckats fylla det med bilder när jag är ute och vandrar i verkligheten. Kanske beror det på att jag fortfarande tänker analogt även fast jag fotograferar digitalt. Med andra ord så är jag ingen ”sprayfotograf” och därför brukar det inte bli mer än tre-fyra exponeringar på varje motiv jag hittar.

Ovanstående nytagna självporträtt fanns med på det 16 GB kort som jag slangade över till en av mina hårddiskar för ett par timmar sedan men där fanns också bilder som jag tog i maj 2010. Det fanns totalt 685 bilder på kortet tagna DSLR:en under ca 9 månader, ingen sprayfotografering direkt. Men jag har nog i stället tagit minst ett par 1000 bilder med min lilla LX3:a under samma period.

 

Lennarts Summicron 50:a har hittat hem till sitt hus igen.


För ett par dagar sedan köpte jag den Summicron 50:a typ 4 som fotografen Lennart Nilsson haft på sin M6:a, den som jag köpte förra hösten. Det var samma trevliga säljare som förra gången och han levererade också personligen den här gången.

Ytterligare några Leica bitar.


Leitz Canada Elcan 90mm f / 1,0.

Leitz Noctilux 50mm f /1,2 på ett hus gjort för NASA

En Leitz Xenon 50mm f /1,5 på ett Leica 250GG hus.

Elcan 50mm f /2 monterad på Leitz KE-7A, en militär version av Leica M4 för amerikanska armen.

Leica Gun med Hektor-HEFAR 13,5cm f/4,5.

..............................................................................................................................................................

FUCK ART LET´S BE HEDGE FUND MANAGERS!

/Bernt

Postat 2011-02-16 11:53 | Läst 10016 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Vinter igen + lite porträttredigering + en fikabok + ett filmtips och ett tack!

Som ni säkert har märkt så har jag inte uppdaterat bloggen på ett tag, och varför det då. Känner mig lite tom och idélös efter mitt bokprojekt så det har blivit lite läsande och filmtittande i stället. Känns ganska ok det också, alltså att låta själva bildskapandet vila lite. Så kom det då ett nytt snöoväder in över huvudstaden igen och ställde till problem i trafiken för många . Så här såg det ut på min gata i morse.

Porträttfoto

I höstas tog jag lite porträtt på en släkting för hans CV.  Bilderna tog jag med bara en blixt som jag slog snett upp i tak och vägg. Blixten var också ganska svagt ställd för lagom blandning med det befintliga ljuset. Canon EOS 50D+Sigma 17-70mm @ 48mm 1/60 sek f/4.0 ISO 100.

Originalbilderna blev lite för mjuk och snäll tycker jag, fast modellen var mycket nöjd och fick ett tiotal olika utskrifter. För ett tag sedan redigerade jag fram en lite råare och tuffare variant på en av bilderna.

Fikaboken!

W. Eugene Smith.

2 kilo tungt mastigt samlingsverk med bilder från de flesta av W. Eugene Smith kända reportage. Tittade i Affes W. Eugene Smith bok på förra Ellenträffen och beställde direkt ett ex från Adlibris när jag kom hem på kvällen. Det tog lite tid innan jag fick boken då den för tillfället inte fanns inne. Men i tisdags fick jag den till slut och sen dess har den legat framme.  Boken är utgiven av ett spanskt förlag men det finns med en bilaga med engelsk översättning. Här kommer några uppslag ur boken.

Här kan ni läsa mer om W. Eugene Smith!

 

The Man Who Shot The Sixties!


 Om ni har en timme över tycker jag att ni skall titta på BBC dokumentären om fotografen Brian Duffy (1933-2010). Den finns HÄR!

Duffys site kan ni också se hans bilder.

 

Money Can´t Buy You Love But Art Friendships Can Create Joy!

Tack till alla som varit med och deltagit i mitt lilla bokprojekt ”AS I SEE IT”.

1-4 För familjen

5-6 Anders Nilsson

7 Bengan Björkbom

8 Mikael Good

9 Torbjörn Olsson

10 Anders Wiklund

11 Bengt Gustavsson

12 Thomas Meldert

13 Claes Wåhlin

14 Stephan Axelsson

15 Håkan Ivö

16 Liza Holmberg

17 Staffan Johansson

18 Per Otterström

19 Peter Jakobsson

20 Peter Olesen

21 Tomas Königsson

22 Krister Kleréus

23 Torbjörn Berglund

24 Affe Johansson

25 Jenny Gillner

26 Jannike Olofsson

27 Mattias Leppäniem

28 Björn Wångblad

29 Leif Eliasson

30 Gåva

 

Trevlig helg!

/Bernt

Postat 2011-02-11 12:37 | Läst 7384 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera