CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Ny e-postadress!

Nu i månadsskiftet byter jag bredband och TV-leverantör från comhem till bredbandsbolaget. Och varför det då? Jo bredbandet (+telefoni) är numera gratis i det hus jag bor i och dessutom trådlöst.  Det skall bli spännande att se om jag utan hjälp klarar av att få igång HD-boxen på torsdag…

Nya e-posten blir: carlzon.design at bredband.net

Slutet på en dröm…och kanske början på en ny?


Som jag berättat tidigare har vi bestämt oss för att sälja vår fjällstuga i Härjedalen för att i stället skaffa oss något torpliknande inom en 2-timmarsradie från Stockholm. På eftermiddagen i går blev stugan såld till ett överlyckligt tyskt par.

Min far byggde fjällstugan efter egen ritning 1968 och med virke från trakten, tråkigt nog så avled han sedan redan på hösten 1969 endast 56 år gammal. I slutet på 70-talet köpte jag och min syster stugan av min mor och 1985 köpte jag/vi ut min syster. 1986 byggde jag gäststugan.

Det känns naturligtvis lite vemodigt att sälja efter trettiofem somrar på plats. Men det har de senaste åren också känts alldeles för mycket ”slit å släp” för komma på plats (vi har ingen bil). Och lite jobbigt också att gå den långa vägen (7,5 km) ner till byn (Ljungdalen) när det är dags att proviantera,  man blir ju inte yngre direkt.

/Bernt

Postat 2011-06-28 14:32 | Läst 5624 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Midsommar igen!

I vanliga fall brukar vi fira midsommar i vår fjällstuga i Härjedalen men i år blir vi hemma i Stockholmstrakten  av lite olika anledningar.

Annars då…


Jag har just printat ut en laddning bilder hos Crimson och alla är från min Blurb fotobok ”AS I SEE IT”.

På vägen hem från Crimson tittade jag in på Galleri Kontrast och Fotosidan-utställningen ”Sverige – en idyll?”, 100 bilder tagna av lika många medlemmar på Fotosidan. Bilderna då? Inte riktigt ”my cup of  tee” direkt, mera idyll! än idyll?

Länk tips!

den här siten fastnade jag en bra stund häromdagen.  

Trevlig midsommar och om en liten stund blir det sill och nubbe!

/Bernt

Postat 2011-06-24 14:14 | Läst 5235 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vårens näst sista träff på Ellens Bageri.

Alla minns hur det var, fast olika. Lyckades i onsdags smita ut från min kammare och upp till Ellens Bageri för vårterminens näst sista träff. Trevligt som vanligt var det att träffa kamraterna igen efter min Skånesejour. Här några znaps!

Klatjoffs! När Mats A brände av sin ”Hassie” vibrerade hela lokalen.

John-Erik Ks M8 fick också göra rätt för sig.

Staffans J kom också förbi och visade oss lite nya testresultat och så här glada blev några av de närvarande när han visade upp sina printar.

Traditionsenligt promenerade jag sedan hela vägen hem till Vasastan.

Annars då...

Det händer då och då att olika tidningar, förlag och företag visar intresse för mina bilder som jag visar i mina olika nätgallerier. Men sen när det kommer till det här med att betalning har dom i de flesta hoppat av. Nu senast fick jag ett mejl från en Hong Kong baserad tidning.

Hi Carlzon,
 A very good day to you.
 I am Joaelle from Ink publishing, Art director of Horizon magazine. Horizon magazine, is distributed in Hong Kong, Macau, Mainland China and exclusively on all Turbojet ferries around the region. We chanced upon this lovely image (attached), which was shot by you, at Deviantart.
 In our upcoming July issue, we have an article about Traditional Chinese medicine. We really feel that this image fits totally into our article.
Therefore we would like to purchase this image from you. If you are fine with it, can you give us a quote on this?

Thank you,
Joaelle Ng
Art Director ­ Turbojet Horizon Magazine

Jag gick efter blf prislistan, redaktionel bild helsida/utland. Fick efter någon dag svar att mitt pris var ”way over the budget”. Så det blev ingen försäljning den här gången heller. Nu gäller det bara att kolla upp så att dom inte snor bilden vilket hänt mig två gånger tidigare.

Trevlig helg!

/Bernt

Postat 2011-06-03 08:54 | Läst 10780 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Light shines in Darkness

Kanonväder i huvudstaden i går så då smiter man såklart över gatan och bänkar sig i Vasaparken för att läsa lite och studera medborgarna. Lyssnade också lite på P1 där dom bla talade om vårt stadsöverhuvud och hans TT-intervju häromdagen. Han lyckades tydligen under intervjun klämma fram inte mindre än trettiosex (36) nej. Nu bryr jag mig egentligen inte så mycket om var kungen håller på med på sin fritid tillsammans med sina sk ”vänner”. Men om det skulle bli så att kvällspressen lyckats med att ragga upp någon av de lättklädda damerna som enligt vaga antydningar svansat runt honom på diverse tillställningar och slantar av dom ordentligt så ligger han naturligtvis ganska pyrt till efter alla trettiosex nejen. Vi får säkert reda på om/hur ”affären” fortskrider vad det lider…

Annars då…


Så har ytterligare ett av mina självporträtt hamnat på en annan människas kroppsdel. Man får hoppas att tatookonstnären arbetat med giftfria färger.


Här kan ni se flera verk av tatueraren tzeni.

Och här kan ni se den tidigare tatueringen gjord med ett av mina självporträtt som förlaga.

Jag har också blivit inbjuden att deltaga i årets Gnesta-Planket som går av stapeln lördagen den 30 juli. Fotoutställningen Gnesta-Planket kommer att vara på Gamla Godsmagasinet och på Färghuset i Gnesta. Båda platserna ligger inom 2-3 minuters gångväg från Stationshuset och max 10 sekunders gångväg från huvudgatan. Utställningen börjar 11.00 och håller på till 16.00.

/Bernt

Postat 2011-06-01 14:03 | Läst 5255 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera