CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport från Brödåkra..3

Efter Hannibals ankomst blev det naturligtvis lite festande men på måndagsdagskvällen. Lagom sansat eftersom Chris skulle arbeta heldag dagen efter.

Tisdagen handlade mycket om Hannibals bil. Den har varit avställd här nere hos Chris under vintern och nu gällde det att fixa bilen plus försäkringar och besiktning. Här försöker Hannibal komma i kontakt med Vägverket för att få besked om det går att köra bilen till Stockholm för besiktning.

Eftersom det inte gick att få några besked av Vägverket fick vi lov att åka in till Landskrona och tala med Polisen och höra deras synpunkter. Och dom gav ett halvt godkännande om att köra bilen till Stockholm. Efter detta besöktes också systemet där Hannibal införskaffade ett antal mörka öl från Polen.

Det här tror jag är Skånes mest fotograferade väderkvarn, ligger vackert på en höjd efter vägen mellan Brödåkra och Landskrona. Här fångad genom bilrutan.

När Chris kom hem efter jobbet fixade han en fantastisk kycklingwookgryta, han är inte bara "truckdriver" utan också kock vilket gör att käket är på topp hela tiden...

Life goes on...

Bernt

 

Postat 2008-04-30 11:46 | Läst 9079 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kortrapport från Brödåkra..2

 

Huvudgatan i Brödåkra i lördagseftermiddag. Lite skillnad mot hemmagatan i Vasasytan.

Igår var det måndag och det kändes, sov till tio. Kroppen gick runt av sig själv, små korta raster var nödvändigt att göra då och då.

Arbetade i alla fall lite under dagen med en av bilderna från Lund i lördags, annars mest vila. HDR i Dynamic Photo HDR som vanligt.

Chris arbetade till 18.00, senare på kvällen var vi i Helsingborg och hämtade upp kamraten Hannibal som åkt Swebus (mjölk)buss från Stockholm (9 tim).


Några bilder från kvällen, fusk HDR i Re-Dynamizer HDR från Mediachance.

Själv gillar jag bäst den svartvita. Kommer nog att göra dom andra två i svartvitt också när jag kommer hem. Kornet/bruset som blir tycker jag har lite gammal Tri-X känsla.

 

Livet går vidare...

Bernt

 

 

Postat 2008-04-29 12:53 | Läst 13836 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport från Brödåkra..1

Resan ner gick bra, Swebus skötte sig och passade tiden perfa. Två rökpauser på vägen, Linköping och Jönköping. Mp3 spelaren var laddad med Eagles, Eric Clapton och Totta Näslund vilket gjorde att man kunde flyta iväg lite och slapp lyssna på allt tjatter i bussen.
Chris hämtade upp mig som avtalat vid Knutpunkten och vi klämde i oss varsin kebab innan vi for vidare mot Brödåkra. Där blev det både öl och whisky plus lite annat godis vilket gjorde att pratmaskinen i oss kom igång ordentligt i ett antal timmar.

Jag hade också en liten present som väntade på mig hos Chris. En beggad Canon glugg, 50 mm f/1.4 som det skall bli spännande att prova, på min 350:a blir den som en 80 mm om man jämför med 35 mm formatet. Fin att ha när man skall ta porträtt och arbeta med kort skärpedjup.

Första testskottet med 50:an, 1/30 sek f/1.8. Utsnitten 100% crop. Det är ju alltid en risk att skaffa begagnat, men den här verkar utan skavanker och skärpan ligger där den ska.

 

I lördags var det dax att veckohandla och det gjorde vi i Löddeköpinge.  Men vi tog först en tur till Lund och gick runt där några timmar i det fina vårvädret, Fullt med folk i rörelse på gator och torg.

Ibland dyker man på sina avtryck. Den här loggan var jag med om att ta fram någongång 1967-68.

Snabblunch hos Maccan, mycket trevligare bemötande här av personalen jämfört med Stockholm.  Men burgarna är bättre hos Burger King på Odenplan.

Gatufotografering i Lund, snabbfixade på lappen.

Ett par bloss på pipan då och då hjälper till. Foto: Chris

 

Igår söndag var det slappning hela dagen, ingenting nyttigt utfördes av mig denna dag.

 

To next time...

Bernt 

Postat 2008-04-28 13:35 | Läst 10487 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Brödåkra...Here I come!

Så är skånebiljetten införskaffad hos Swebus, 326 spänn om man är pensionär för att åka en enkel Stockholm - Helsingborg. Där kommer jag att bli upphämtad av min "pensionatsvärd" Chris för vidare transport till Brödåkra på den skånska landsbygden. Och vad jag hört så har ölen redan lagts på kylning...Laptoppen kommer jag att ha med mig vilket betyder jag kommer att skriva lite rapporter då och då,  både för er här på fs men också för att informera mina nära och kära där hemma. Gästrummet hos Chris i Brödåkra där jag kommer att husera ett tag frammåt.

 

Igår fick jag ett mail från Moderna Museet:

Bäste Bernt Carlzon!

Med anledning av att Moderna Museet samling är tillgänglig på hemsidan (www.modernamuseet.se) i Sök i Samlingen, sedan våren 2005, behöver vi komma i kontakt med varje konstnär för att avtala om tillstånd att presentera konstverken med en digital bild i Sök i Samlingen.

Vi har tyvärr inte lyckats komma i kontakt med dig förrän nu.

Vi har tre verk: På bron 4 – 6, från ca 1967.

Jag är mycket tacksam om vi kan få din postadress så vi kan sända mer information till dig.

Vänliga hälsningar

 

Så numera finns jag både i Nationalmuseums och Modernas samlingar tillsammans med Rembrandt och Andy Warhol :-o))

Ingick i Nationalmuseums utställning Jesu liv i konsten 1974.
Inköpt av Nationalmuseum till samlingarna samma år.

 

Hade bäst!

Bernt 

 

 

 

Postat 2008-04-24 09:17 | Läst 8624 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

SJ orealistiska prisättning...


Snapshot på min livskamrat + packning vid bussterminalen i Östersund sommaren 2007.

Ni som läst min blogg tidigare vet att jag drar upp till fjälls 5-6 veckor varje sommar, så även i år. Eftersom jag skall ner till Skåne på en tur nu och inte vet riktigt hur länge jag kommer att bli borta så kollade jag redan idag upp biljettpriserna inför norrlandsresan i juni.
Vi brukar stanna en natt i Östersund innan vi fortsätter med bussen upp till Ljungdalen via Svenstavik och vi hade i år tänkt att åka tidigt på morgonen eller mitt på dagen ifrån Stockholm.

Prisexempel Stockholm - Östersund den 16 juni 2008 /2pers/2 klass
Avgång 06.30.....  2552 kr
Avgång 08.30.......  672 kr
Avgång 12.30.....  2552 kr
Avgång 16.30.......  890 kr

Men med SJ:s nya prissättningssystem, där alla priser styrs av efterfrågan har priset på morgon och mittpådagentåget naturligtvis blivit helt orealistiska.
En gång i tiden hade SJ en slogan "Hela svenska folkets järnväg"...jo pyttsan!

Som jämförelse:
Prisexempel Norwegian flyg Arlanda-Östersund /2pers
Avgång 08.50.........958 kr (inkl.buss Sthlm-Arlanda 168 kr)

 Lite om gårdagens självporträtt
Många har gnällt över Sigmas dåliga kvalité, men det kan jag inte hålla med om. Min 17-70 mm är "canonbra" bra. Kanske har jag haft tur med mitt exemplar. 100 % crop Sigma 17-70 f/2.8 @ 36 mm f/4.0 1/15 sek. Jag vet att skärpan ligger en 2-3 mm framför ögat, men det är mera mitt fel än optikens. Det kan vara lite knepigt att hitta rätt där när man tar självporträtt.

 

Hade bäst!

Bernt 

Postat 2008-04-23 10:51 | Läst 11788 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa