CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Söndagsblandning...

Som jag berättade häromdagen är jag ute och surfar rätt mycket och ibland hittar man faktiskt något matnyttigt även fast jag arbetat med Photoshop i snart tjugo år nu. För ett tag sedan hittade jag en rätt bra "tutorial" om hur man kan färglägga svartvita bilder.
Att färglägga gamla svartvita bilder är ju inget nytt digitalt fenomen. Jag kommer ihåg från min barndom att det fanns handelsresande som kom och knackade på och erbjöd sig att förstora och färglägga familjebilder.
Jag har själv på den analoga tiden vid några tillfällen handkolorerat bilder med mer eller mindre lyckat resultat. Det är en svår konst.

Det här är en bild på mina föräldrar när dom gifte sig, tagen på Arbro station 1939. Jag hittade en 6x9 cm kontaktkopia i deras kvarlåtenskap som min gamle vän fotografen Karl Roland Schröter förstorat på bromidpapper (24x30) och handkolorerat.


En av mina gamla favoritskådespelare Robert Mitchum här digitalt färglagd enligt CMYK metoden. Slutresultat plus förlaga kan ni se här!
Tutorialen från www.worth1000.com hittar ni här!

 

Objektivtest
Det är inte ofta jag använder teleobjektiv, men jag har en gammal  Canon Eos zoom (70-210 mm f/4.0) från 1987 liggande som jag slängde på min 350:a och tog några testbilder. Lite disigt gråväder var det så bilden blev lite mjuk, men helt ok tycker jag.

 

Bonus
Ytterligare en före och efter bild från en av mina hårddiskar. Jag köpte förresten en ny hårddisk häromdagen 500 GB för 995 kr, priserna har rasat ordentligt på stora hårddiskar de senaste åren. Det tackar man för!
Förebilden stockbild från tinderstock.

 

Tips!
Har ni som jag svårt att komma ihåg bekantas födelsedagar.
Här finns hjälp att få!  På sajten Birthday.se , där får ni inte bara reda på när de fyller år, utan också vad de fyller plus lite annat smått o gott.

 

Den stora hemligheten som många äldre människor delar på är att de inte har förändrats på senaste fyrtio femtio åren. Kroppen har förändrats men inombords är man fortfarande samma människa som tidigare. Det gör naturligtvis att man ibland blir lite konfunderad.

 

Ha en bra dag...och tänk på, för att förbränna kalorierna i en semla måste man gå nästan 8 kilometer!

 

Postat 2008-02-10 10:53 | Läst 14594 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera