CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Vilket festväder...

Idag har det varit kanonväder här i Stockholm och fullproppat med människor i Vasaparken både soldyrkare, flanörer och fotbollspelare. Men tråkigt nog fick jag inte tillfälle att gå ut i det vackra vädret, lite för mycket att fixa inne innan eftermiddagens festgäster skulle komma.
Festen för min fru blev lyckad, det blev rätt bra surr efter en stund med 11 pers  plus två hundar i vår lilla lägenhet.
Roliga och givande samtal blev det om allt mellan himmel och jord.  Bokstavligt talat faktiskt eftersom min systerdotter är flygvärdinna och hennes man som är kock och fd ishokeyspelare i AIK (urrgghh) plus min dotter som arbetar på intaget på häktet i Huddinge och min son som arbetar hos Nasdaq OMX och hans fru som är lärarinna...och alla hade intressanta saker att förtälja om sina liv.

Min svärfar Jocke (87) är en glad prick trots sina handikapp. Han är blind på ena ögat, saknar två fingrar på båda händerna och har kraftigt nedsatt hörsel. Allt yrkesskador efter ett hårt arbetsliv. Han kom lite tidigare än dom andra gästerna så vi han prata lite med varandra, för när det blir surrigt brukar han stänga av hörapparaten då han ändå inte kan uppfatta någonting av samtalen.

Två av mina förtjusande barnbarn Beatrice (9 och Josephine (10). Svårt att få dom sitta still och att inte göra grimaser framför kameran.

 

Så börjar en ny oskriven vecka...
Jag vill ha min vår och jag vill ha den nu!

//Bernt 

 

Postat 2008-03-31 02:39 | Läst 19392 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fest på Dalagatan...

Vivianna och Malin 1972 

 

I dag blir det fest härhemma. Min livskamrat fyller år och vi får besök av dottern med man och barnbarn, sonen med fru och hundar, svärfar och min systerdotter med familj. Det kommer säkert att bli trevligt som vanligt, samma gäng var här när jag  fyllde i januari.
Nästa år är det fyrtio år sedan jag och min kvinna träffades. Vi sågs första gången på en artistklubb på Hornsgatan på söder i Stockholm där jag arbetade i baren och hon i entrékassan.
 Vi flyttade ihop efter några månader i en lägenhet som jag hyrde i andra hand i Danderyd, ett år senare (1970) föddes vår dotter och fyra år senare kom sonen...

  

 

"Life is what happens while you are busy making other plans". -John Lennon

 

 

 

 

 

Postat 2008-03-30 03:06 | Läst 19303 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Varför är det så många intetsägande bilder i bloggar!

Om man känner sig så här när man stirrar på sitt eget ansikte i badrumsspegeln på morgonen, då skall man nog lämna återbud till den nya dagen.

 

Då menar jag inte speciellt fsbloggen utan också andra fotografbloggar. Är folk rädda för att visa sina bra bilder med risken att dom ska bli rippade? Eller kanske att dom skall bli för "uttittade" och därmed svårare att sälja?
Jag vet inte riktigt, men faktum är att det visas väldigt mycket intetsägande bilder (det finns naturligtvis lysande undantag). Jag tycker att många bilder bara fungerar som utfyllnad helt utan innehåll.  Även jag syndar väl där ibland måste jag tråkigt nog erkänna.

Nu behöver jag ju inte bry mig i det där med att behöva sälja mig själv längre, numera kan jag köra mitt eget race och göra bara sånt jag har lust med och det kommer jag att göra även framledes.

 

På den här vägen har jag gått många gånger de senaste 30 åren. Och om  tvåochenhalv månad är det dax igen. Ljungdalen, Härjedalen. 

 

En som har kört sitt eget race länge nu är fotografen Micke Berg, jag håller just nu på och läser hans senaste verk som är sorgligt, ensamt, glatt, roligt och sexigt på en gång. Läsvart med andra ord. Eftersom boken bara finns som PDF ännu måste jag läsa den på skärmen vilket jag tycker är lite jobbigt, helst skulle jag vilja sitta på en bänk i Vasaparken, på krogen med en pilsner eller hemma i bingen.

"Att bestämma över sin egen tid är den största friheten. Det är den enda riktiga friheten. En frihet alla kan uppnå om dom är beredda att välja bort standard, stress och karriär"... "det är i upprepningen fördjupningen ligger. Inte i att göra nytt varje dag. Det är en förbannad myt".

- Micke Berg

 

Här sitter jag och tar mig en rökpaus utanför Lousiana. Foto Chris Smedberg .

Nu längtar jag till Skåne och solen och värmen...
Hoppas att vädret blir varmare ett tag nu så att våren hinner komma igång igen därnere. Så fort det sker kommer jag att  packa min väska och dra söderut ett tag och hälsa på min vän Christer i Brödåkra. Kanske tar vi också en tur igen till Lousiana  i Humlebæk och ser deras stora Cézanne & Giacometti utställning. Två verkligt tunga namn i konstvärlden.


Vi får se.....

//Bernt
 

 

Postat 2008-03-29 16:56 | Läst 20022 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Illustrator illustrationer...

Jag vet...det här är en fotobloggsida. Men det är också min privata bildsida så därför tycker jag att jag också kan visa lite av min andra bildverksamhet.
Jag är en Adobe människa sedan många år nu och arbetar nästan till 100% i deras programvaror Photoshop, Illustrator och InDesign.
Jag skaffade mig min första Mac på hösten 1987 och mycket just för två program som jag läst en hel del om i amerikanska design och formgivningstidningar, Page Maker och Illustrator.

Den Mac leverantör jag hade då 1987 bidrog glatt med piratkopior på illustrator programmet i början. 1988 köpte jag mitt första originalprogram Adobe Illustrator 88 och jag har fortfarande programlådan stående i mitt arbetsrum. Hela programmet fick plats på en diskett (800K) sen var det en tutorialdiskett + en video med också.
Min nuvarande Illustrator ligger på lite över 425 MB.

Häromdagen hittade jag denna härliga video om Illustrator (1987) på Youtube.

 

Några illustrator arbeten från en av mina hårddiskar: 

 

So long!

Bernt 

 

Postat 2008-03-28 16:58 | Läst 19728 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Movie time...

Skådespelaren Rickard Widmark har avlidit.
Så har ytterligare en av ens matinéhjältar gått till de sälla jaktmarkerna vid 93 års ålder. Han var en hård och besynnerlig man, i alla fall på film. Här tillsamans med "The Duke" John Wayne ur filmen Alamo.

 

Vrid upp ljudet och sätt er ner i lugn och titta på den här filmen! Fantastico!!!!

 


I forumet här på fs pågår just nu en lång tråd som handlar om brus, dom är uppe i trettiotfyra (34) sidor just nu. Som vanligt i forumtrådarna så blir det en hel del "pittviftning". Det kommer som man sa förr "säkert som ett brev på posten" efter ett antal sidor. Tänk om forummedlemmarna kunde lägga ner lika mycket energi på att tala om bild, bildseende och fotografi i stället.

//Bernt 

 

Postat 2008-03-27 10:43 | Läst 19529 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa