CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport # 7 från Brödåkra aug 2009.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Inte just något att skriva/rapportera hem om idag så det blir två svartvita bilder i stället.

Skåne + Stockholm.

 

 

 

Vill du se dom större så är dom "just a click away".

 

/Bernt

 

 

Postat 2009-08-17 14:23 | Läst 11032 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

"Vintage" Carlzon...?

Det är lätt att man börjar rota i sitt inre så här på ålderns höst när man nått "vintage" stadiet.
- Var det här allt?
- Vart tog åren vägen?
- Har man gjort någon nytta?

Frågor som jag ställer mig och som inte är så lätta att besvara. I varje fall den sista.
Det märkliga med att bli äldre är att den yttre kroppen har förändrats en hel del men innuti är man fortfarande en kille på 25-30 år. Så känner i alla fall jag. Och det gör att man ibland får vissa personlighetsproblem. Hörde en komiker berätta igår på TV att det låter mera om en när man kommit upp till 65+, och det stämmer rätt bra. Lite stönande blir det när man skall resa sig upp från sin bekväma fotölj och när man tex ska böja sig ner och knyta sina skor.

Samtidigt är det skönt att vara "lite lagom" äldre, tempot är mycket behagligare och man har inte en massa krav att släpa på i sin ryggsäck. Man kan bara flyta omkring i tillvaron. Lite sorgligt är det att man har mycket av sitt liv bakom sig, men det gäller bara att gilla läget och gasa på "to the bitter end" som ändå kommer till slut.

Dom här bilderna har inget med texten ovan att göra utan är mera än hälsning till Chasid och hans önskemål om mera bilder i bloggarna.

 

För er som bor söderut i landet! 

Ni missar väl inte Sally Mann på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Jag såg utställningen flera gånger när den var i Stockholm. Hennes mystiska landskapsbilder från serien Deep South är fantastiskt fina. Dom mera kända familjebilderna är också bra naturligtvis och det är alltid en fin upplevelse att se original på bilder som man tidigare sett i tryck och på nätet.

 

Ha en trevlig kväll! Själv skall jag ta och titta på en film nu, Inside Man med bla Denzel Washington och Jodie Foster...och ta mig en whisky.

//Bernt 

Postat 2008-03-19 16:58 | Läst 21936 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Jag är ingen exemplarisk ordningsmänniska

Som jag nämde tidigare köpte jag häromdagen ytterligare en 500 GB hårddisk för att få utökad plats och lite mera ordning på mina bilder och mappar.
Jag är ingen exemplarisk ordningsmänniska direkt så efter ett tag så blir det ganska rörigt på mina hårddiskar, för att inte snacka om datorns skrivbord. Nu har jag arbetat ett par dagar med att backa, kopiera, organisera och lägga allt snyggt i olika mappar, skittråkigt men nödvändigt.

 

 

 

 

Bilder som igår råkade fastna ett tag framför mina ögon. Överst en bild från mitt sommarparadis Ljungdalen i norra Härjedalen. Därunder Kentauren på Observatoriekullen i Stockholm och sist en bild från förra årets första vårlunch ute vid RosendalsTrädgårdar på Djurgården. 

 

För en vecka sedan lade jag in räkneverket på sidan och det visar idag att jag haft lite över 2000 besökare. Det kanske inte låter så mycket, men för mig i min lilla kammare betyder det en hel del.

Tack för att ni tittade förbi och ha en bra tisdag!

 

Postat 2008-02-12 10:09 | Läst 13885 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Snart är det vår...

Numera är det ingen riktig ordning på årstiderna, snart är vi en vecka in i februari och det har ännu inte blivit någon vinter. Inte här i Stockholm i alla fall.
Det är många som drar iväg till Thailand så här års för att slippa mörkret och gråheten här hemma. Men jag är ingen Thailand människa utan mera en storstadsmänniska, alltså jag skulle hellre åka till London, Paris, Madrid, Rom eller varför inte New York.
Men utlandsresorna är nog slut för min del. Min pension räcker inte till för sådana utsvävningar, "Hälften kvar" som dom säger i reklamen från ett av våra försäkringsbolag stämmer rätt bra. Och har man som jag då haft en hel del inkomstfria år i sitt liv då jag sysslat med annat, ja då blir det mindre än hälften kvar.

På väg mot Öjen. (Digital) Holga bild tagen under en vårfiskeresa till Ljungdalen. 

 

 

Om det blir någon vårresa för mig så kommer den nog att gå till min fjällstuga i Ljungdalen. I sommar kommer det förresten att bli 30:de året i rad för oss där uppe. Bilden är tagen nästan på samma ställe som vinterbilden ovan fast rakt söderut strax ovanför Viksjövallen där vi har vårt lilla krypin.

 

Ytterligare en sommarbild tagen på vår hjortronmyr i närheten av vår stuga.


Nu är det bara ca fyra månader kvar innan det är dax att packa ryggsäcken igen och dra norrut...
...det gäller bara att hålla ut!

Hoppas ni får en trevlig tisdag!
 

 

 

Postat 2008-02-05 12:54 | Läst 15155 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera