CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Mest för oss i fjollträsket

I dag var jag också en sväng upp på Söder och pratade lite med Gert på Svenska Kort som är en mycket gemytlig och pratglad människa. På hemvägen smet jag in på Stadsmuseet och tittade på de fem arkitektförslag dom fått in om "Nya" Slussen.
Och vad tyckte jag då? Ganska utflippat och märkligt, men det sägs ju att vi som är  lagom äldre har lite svårt för det här med förändringar...
Det var rätt mycket folk där och åsikterna om de olika förslagen gick åt ganska olika håll. Trots trängseln lyckades jag få lite znapshots på de olika modellerna:


På museet var det också en liten fin utställning om visitkortfotografer.
Cartomani
Ateljéporträtt i 1860-talets StockholmI 1860- talets Stockholm var visitkortsfotografiet högsta mode – det rådde ”cartomani”. Visitkortsfotografiet var en liten, ca 6x9 cm, fotografisk bild monterad på kartong. Precis som namnet anger var det avsett att användas när man gick på visit. Men visitkorten spreds också på andra sätt. De utväxlades med släkt och vänner, och bilder av kända personer som skådespelare, kungligheter och politiker fanns till salu i stora mängder. Tillverkningsprocessen gav ett billigt styckepris, och den nya flugan gav upphov till en hel industri. På varje salongsbord låg snart ett visitkortsalbum.

Det var fint att se förstoringarna av de små visitkortsbildern och studera personernas ansikten, som alltid berättar så mycket.

Mer information om de båda utställningarna finns på Stadsmuseets site!

Alla bilder tagna med min nya lilla godbit: Panasonics LX 3:a.
Man får önska en trevlig helg!

Postat 2008-10-31 19:37 | Läst 6553 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kampens månad!

 
Utsikt från mitt vardagsrum 30 oktober kl 23.05 .

 
Det är strax November, kampens månad. Livet är alltid en kamp, men november är som fyraslaget på natten. Det är då fåglarna tystnar, då folk dör på sjukhusen, då mardrömmarna ger upp. Då man sjunker in i ett tungt mörker... – Micke Berg.

Det är först när vi slutar att vara rädda som vi börjar att leva.
Och i morgon är jag säkert på bättre humör.
/Bernt

Postat 2008-10-30 23:26 | Läst 6374 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Uppåt väggarna!

 

I dag var jag hämtade en ny inramning av min orkidébild. Vi har en hel del bilder på våra väggar här hemma men inga av mina verk hitentills. Crimson har gjort canvas utskrifterna (3 st), en har hamnat  i Skåne och en kommer snart att befinna sig ute i Järfälla. Kanske kommer det att bli fler utskrifter i framtiden eftersom bilden passar alldeles utmärkt som present.


Hos min vän Christer i Skåne.

Det är Metallinramningar på Sveavägen som har gjort det utmärkta jobbet med min ramning,  jag valde en ganska kraftig svart träram den här gången eftersom den inte skulle ha någon paspartout. Jag föreslog också att dom skulle skaffa dagsljusbelysning vid arbetsbordet så att man kan se färgerna riktigt på sina arbten. Chefen kollar i bakgrunden att allt går rätt till.

 
Det skymmer fort så här års. Det var regn och blåst när jag gick hem.


Nu är bilden på plats i våran hall.

Större orchidé bild här !

 


Åsså lite gnäll på slutet! 

Har du lust att bli miljonär...
Man kanske skulle dra ihop lite duktiga lärare och fotografer och starta en friskola med bild och fotoinriktning, få en massa sköna slantar från staten och efter ett år eller så plocka ut ett antal miljoner i aktieutdelning och därefter leva gott med vin, kvinnor och sång...dax att ta ett snack med löjtnant Björklund kanske!

Man undrar ibland vad dom håller på med inne på banken efter klockan tre.
Högsta chefen på min bank har en årslön på 14 miljoner kronor likamed 100 000 kronor per arbetsdag. När hennes lön kommer på tal hänvisar hon till bankens styrelse.
– Eftersom jag har den här lönen så är jag tydligen värd den, har hon sagt.
Marknaden bestämmer vad marknadens aktörer är värda, och därför är de alltså värda vartenda öre. Snacka om cirkelresonemang!

 

Det var allt!

 

Postat 2008-10-30 18:35 | Läst 6651 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

November är på G...

Sommartid <– > Normaltid.

Så fick man för ett par dagar sedan den stora äran att återigen ställa om tiden till normaltid. Nu gäller det bara att klara av kommande november också. Årets grymmaste, hårdaste, gråaste, tråkigaste månad enligt min mening. Kampens månad med andra ord.
Bilden: Gråväder utanför mitt vardagsrumsfönster igår.Utsikt från min kammare...

 Balkongbyggarna som arbetat ett antal veckor i vår fastighet börjar nu bli klara. I dag monterar dom ner de sista ställningarna på gården. För vår lägenhet har det inte varit aktuellt med balkong eftersom vi bor på nedre botten. Vi kunde ha fått en liten egen uteplats utanför mitt arbetsrum, men det är inte min "bag" direkt att sitta på en mörk innegård med full insyn och ta morgonfikat.Till sist...

Såg i senaste Kobra att det går åt ca 140 liter vatten i produktionsledet för att framställa en mugg kaffe. Jag brukar brygga 4 stora koppar varje morgon vilket betyder att jag då förbrukat ca 560 liter färskvatten...

 

Och nu skall jag gå och göra av med 140 liter igen.

Ha en bra dag!

Postat 2008-10-29 06:23 | Läst 6301 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dagarna går...

 

Jag önskar er alla en skön vecka!

Postat 2008-10-27 12:09 | Läst 6978 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa