CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Jag hade en gång en…

Häromdagen när jag gick över Odenplan fick jag ögonen på den här cykeln. Och den fick mig att fladdra tillbaka till svunna tider.

Någongång under senare halvan av 70-talet (77 eller 78) formgav jag en katalog/broschyr åt företaget Helkamma som då bla sålde Peugeot cyklar i Sverige. Som några av er kanske kommer ihåg tog Bernt Johansson guld i cykel i OS 1976 och det på en Peugeot cykel.

När jag gjorde katalogjobbet passade jag på att köpa en lika dan cykel som Bernt Johansson körde på till ett häftigt bra pris. Jag hade (fick ha)den kvar ända fram till det att vi flyttade in till stan 1994 då någon klåfingrig typ snodde den (plus en hel del andra) från vårt cykelställ på vår innegård. Nu har jag ingen bild kvar på just min cykel så bilden ovan är från Peugeot.

Numera tar jag mig fram, på landet alltså, på en gammal oväxlad Fram cykel av dammodell. Passar mig fin fint.

.

.

Mera om att fladdra tillbaka till svunna tider. På fredag öppnar en stor retrospektiv Christer Strömholm utställning på Fotografiska här i Stockholm. Samtidigt kommer en ny bok ”Post Scriptum” med 250 av hans bästa bilder. Den skall bli mycket spännande och intressant att se både utställningen och den nya boken. Bilden med CHR och Sabrina tagen av Anita Lönn 1967.

Jag var ju tidigare lite kritisk när det gällde tycket i CHR boken ”Vännerna på Place Blanche” som jag tyckte var lite för hårt digitaliserade och en aning för sotiga i trycket.  Den nya boken ges ut av bokförlaget Max Ström och dom brukar inte göra avkall på kvalitén.

.

.

Bonusbild!

På Fotografiska besök med några ”tunga” pojkar. Krister Kleréus, Affe Johansson och något skymd Mats Adsten.

/Bernt

 

Postat 2012-08-22 18:53 | Läst 7013 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Planket 2012.

Gjorde ett snabbesök på 30-årsjubilerande Planket på Lilla Mejtens gränd på söder och tänkte att jag skulle få se någonting av de fotografer som ligger i framkant av dagens svenska fotografi. Och hur blev mitt intryck då efter det att jag vandrat runt på utställningen på en skala mellan ett och fem, en knapp trea. Kan kanske låta lite hårt och grinigt men om det här skulle vara gräddan så…

Stefan Ohlsson invigningstalade.

Katalogen införskaffades för 150 spänn.

Träffade en del bekanta bla då Krister Kleréus, här tillsammans med John Arthur Ekebert.

Ewa Rudling och hennes planketaffischbild (affischen fanns att köpa för 200 spänn) …

…och hennes syster konstnärinnan, författaren Gunilla Rudling fångade jag också i vimlet.

Anders Petersen lilla bild. Är man stor så…

En betraktare närstuderar Stefan Ohlsson bilder.

Som sagt lite besviken på utställningen kände jag mig allt.

/Bernt

 

Postat 2012-08-18 20:35 | Läst 7740 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Så är semestern slut...

Slut å slut..inte för mig men för hustrun. Jag har ju betald semester året runt numera. Dagen efter Gnestaplanket drog vi upp till vårt gamla 1750-tals soldattorp i Örbyhus för att uppleva slutspurten på sommaren. Växlande väder har det varit hela sommaren minst sagt, solsken med +27, regn, åska och hagelskurar. Typisk svensk sommar med andra ord. Här kommer lite sommarbilder.

Vinbärssnäckor har vi gått om på tomten, räknade till 36 st när jag gjorde en runda en dag.

Skogens guld är det också gått om i år. Många stora bitar har vi hittat på våra promenader i skogen.

Tomater har vi odlat en del, söta och goda är dom.

Lite renoveringsjobb blev det även den här gången. Nya vindskivor och vattenbrädor  (4,3 m långa) har vi fått upp med visst besvär.

Så här blev det när vi fått bitarna på plats. I höst skall vi fixa till nya vindskivor på andra sidan av huset och där har vi ingenting att stå på så det lär bli stegjobb. Lite jobbigt  kommer det att bli för mig som har vissa besvär med balansen när jag lämnar marknivån.

Det har också poppat upp en hel del olika torpblomster på tomten under sommaren. Om någon känner till sorter/namn får ni gärna höra av er.

     

   

.

.

Annars då...

Jag hatar bildtjuvar! För, som jag känner femtioelfte gången, har ett av mina självpooorträtt blivit rippat. Ett flertal gånger har jag gett andra artister tillåtelse att nyttja mina bilder för olika projekt när dom frågat i förväg. Men minst lika många gånger har bildtjuvarna varit framme och snott bilder och bara ändrat lite kontrast och färg eller haft med dom i sina kollage. Nu är det inte så att jag sitter och skannar av nätet för hitta bildtjuvarna, vid ett flertal tillfällen har det varit medlemmar här på fotosidan och deviantART som upptäckt rippningarna och hört av sig till mig.

Den här gången är det en kvinna från Mexico som visat dåligt omdömme och hon finns också på facebook och jag har försökt kontakta henne och två av hennes utställningssponsorer för att förklara  det här med copyright. Här finns hon: http://www.facebook.com/ambrossioliza

.

Till slut...

I lördags var man bjuden på fest. Som jag skrivit om tidigare så har min svärfar Jocke fyllt 90 och på lördagen så var nästan 40 av mina släktingar (på min frus sida) på Edsbacka Wärdshus för att fira Jocke.

Sonen fotograferade alla med sin nya Nex 5N för en kommande presentbok.

Och jag hade för att hedra jubilaren klätt upp mig lite.

.

.

Bonusbild!

Micke Borg med sin "lilla" tysk fångad på Gnestaplanket.

/Bernt

Postat 2012-08-13 19:42 | Läst 6878 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera