CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport 3 från Brödåkra våren 2009

I går onsdag var det väckning strax efter klockan sju eftersom jag skulle åka med Christer i hans lastare som hanlangare. Om sanningen skall fram så gjorde jag inte så många handtag utan var nog med mera som trevligt sällskap. Christer arbetar som "trucker" på ett företag i Påarp som heter Arnes Blommor och som levererar blommor och växter till blomsterhandlare, handelsträdgårdar och köpcentrum i västra Skåne.

Det blev sex lastningar och ett antal körningar under dagen. Här kommer lite "snaps"

Christer backar in sin lastare för första lastningen, det skulle bli fem till.

Christers arbetskamrat Bodil fixar leveranser och fyller vagnar så det går härliga till...

...medans Christer pratar med några kunder.

När kundordning är bestämd körs vagnarna är in i bilen enligt körschemat.

Det finns tusentals vackra blommor i hyllorna att titta på.

Leveranser till Arnes Blommor sker varje dag med "stora" lastare från Europa.

Med varje levererad fylld vagn till kund skall det också gå tillbaka en tomvagn. Vagnarna för ett hiskligt liv när man drar dom på gatan, det är nästan att man skulle ha hörselskydd. Sen var det ju nästan högsommarväder i går härnere..slit o släp!

I bland är det också långa gångar inne i köpcentra att släpa tomvagnar.

Här har Christer fått några vackra "damer" att vila blicken på...

...visserligen inga verkliga utan bara dockor i ett skyltfönster.

Här var jag 2009-04-29 kl. 15.00.40.

En av dagen sista leveranser var i Torekov som är en plats man skulle kunna tänka sig att bo på utan tvekan. När vi var inne i Båstad lite tidigare såg jag hos en mäklare en gammal skånelänga efter strandpromenaden i Torekov som var till salu för det "fina" priset nitton millijoner kronor (19.000.000 kr). Åter till verkligheten som en snyting...

 

Hänt på byn!

Häromkvällen var vi nere på pizzerian i Tågarp och träffade Christers kamrat Frank (till vänster) med kompis, trevliga skånepågar att språka med, och ta några pilsner så klart. 

Trevlig Valborg å första maj!

/Bernt

PS. Alla bilder från LX3:an redigerade på min lap-top!

Postat 2009-04-30 14:43 | Läst 7681 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport 2 från Brödåkra våren 2009

"Man kan föra många recept på hur man gör bra konstverk. Att det ska vara ärligt, att det handlar om att skala bort, och skala bort. Att det handlar om att ställa sig naken. Att överraska. Att döda sina darlings. Man kan säga så många saker hur det går till, att det börjar kännas lite onödigt och oöverstigligt svårt.

Ett enkelt förhållningssätt är förstås att bara anstränga sig så mycket och ofta man kan. För att öka på chanserna för en fullträff."

/Lars Winnerbäck

(hittade det här Winnerbäck citatet på Thomas H Johanssons blogg)

 

Att få in några fullträffar.  Jag undrar hur många fullträffar man får in på ett år, ett liv. Alltså bilder som hugger i en direkt på någotvis och som har det där lilla, lilla extra. Jag skulle vara nöjd om jag kommer upp till femton-tjugo.

OBS! Bilderna har ingenting med  texten ovan att göra.

 

Från mitt liv i Brödåkra är det ingenting annat av vikt att rapportera om idag. Jag har varit lite trött sen jag kom ner men Christer säger att det bara är "Jet-Leg" efter resan...

/Bernt

Postat 2009-04-28 16:24 | Läst 7280 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kortrapport 1 från Brödåkra våren 2009

Min bussresa började från Cityterminalen, och som vanligt blev det rusning med knuffar och stök när avgångstiden närmade sig.

Resan mellan Stockholm och Helsingborg med Swebuss var var väl som vanligt om man tar bussen en fredag, knökfullt med andra ord. Lite jobbigt som vanligt är att det bara på lite över sju timmars resa bara är en kort paus på ca femton minuter. I varje fall för en sextiosju plussare.

När jag kom fram till Helsingborg blev jag sedan upplockad på Knutpunkten av min kamrat Christer för vidare färd mot Brödåkra, Christer hade också med sig sin son Gustav som är sjöman och som för tillfället är i land. När vi kom fram till Brödåkra blev det som vanligt några pilsner som togs tillsammans med några smaskiga räkmackor.

 

På lördagen i kanonvädret blev det en snabbresa med färjan över till Helsingör för att införskaffa lite pilsnerdricka och lite andra starkvaror.

Det är inte lika billigt längre att handla öl och sprit i Danmark, men några kronor tjänar man. Här står Christer och kollar ölsorter, hans favoritöl fanns inte inne för tillfället.

Vädret var kanon hela lördagen och kafélivet i Helsingör var i full fart.

På hemvägen blev det också veckohandling på ICA Maxi. Det var meningen att vi skulle ha köpt en hel lax också  men dom var slut så det blev i stället en sillmiddag i kvällssolen med några snapsar, Skåne passar ju bra på plats.

Sen blev det att kolla lite på VM-hokeyn. Vi tippade lite resultat i förväg. Jag tippade 4-1 till Sverige, Gustav tippade 6-1 och Christer tippade 8-1. Nu blev det ju 7-1 så jag är ju borta men vem ligger närmast. Gustav framförde en teori om att 6-1 måste vara närmast eftersom det är ett resultat som funnits i verkligheten...

Söndagen förflöt stilla och lungt, jag gjorde inget nyttigt.  "Team" Smedberg arbetade med att sätta panel på Christers garage.

Gustav åkte också iväg under dagen för att försöka få tag på en hel lax igen utan att lyckats, så det fick i stället bli lax på bit för den fisksoppa som var planerad för kvällen.

Fisksoppan blev mycket god, avkoket på räkskalen från fredagskvällens räkmackor gjorde susen. Ett gott vitt vin som vi handlat i Helsingör var heller inte helt fel till soppan. Drostdy-Hof från Syd Afrika.

 

Christer drog iväg till arbetet strax efter nio i morse, och Gustav åkte hem till Kalmar någon timma senare. Mina stilla dagar i Brödåkra har bara börjat...

/Bernt

Postat 2009-04-27 18:21 | Läst 7247 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Dan fore dan...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I dag hade man då tid i tvättstugan, man vill ju vara fin och ren när man skall möta skåningarna.

 

 

 

Huset jag bor i är byggt 1857 och jag tror att källargångarna är kvar från den tiden, det känns i alla fall så när man går där med sin tvättkorg. Låg takhöjd är det också.

 

 

Men själva tvättstugan är helt ok, den blev upprustad för ett par år sedan.

 

 

Brölloppsdag igen...

 

 

I morse blev jag bjuden bjuden på Champagne och jordgubbar av min fru, då gällde det att snabbt fatta galoppen....javisst det är ju vår brölloppsdag idag! Eftersom jag skrev om vår brölloppsresa till Italien i går så låg det ganska färskt i minnet som tur var. Vi gifte oss den 23 april 1975 i Djursholms Slott men vi träffades redan vintern 69/70. Vi gratulerade varandra för våra nästan fyrtio år tillsammans!

Kodachrome bilden ovan av min fru är från april 1975.

 

I morgon förmiddag bär det av till Skåne.

/Bernt

 

Postat 2009-04-23 18:41 | Läst 7829 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Biljetten för vårresan till Skåne är köpt...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Tog mig en promenad ner till Cityterminalen och fixade min bussbiljett hos Swebus Express för min Skåneresa. Jag kan inte fatta riktigt varför det skall vara så mycket dyrare att köpa sin biljett rakt över disk än via nätet.  Så är det i alla fall numera, och priserna hade dom höjt ordentligt sen förra resan också. Försäljaren bad faktiskt om ursäkt för detta vilket jag inte aldrig varit med om tidigare.

 

Det var en hel del andra där också för att köpa biljetter. Jag fick turnummer 389 i kassa B.

 

Bara två nummer kvar.

 

Åsså var det min tur strax.

 

 

På hemvägen slank jag in på mitt favorit antikvariat på Upplandsgatan och köpte lite reselitteratur. Två lättlästa thrillers, båda böckerna för fyrtio spänn.

Musikspelaren är också laddad med Eagles, Doors, Clapton, Totta Näslund, Sofie Zelmani m.fl.

 

 

Och nu över till något helt annat...

 

 

Så mycket 70-tal, blus med puffärm, jeanskjol och Frye boots såklart. Här sitter min fru i Villa Borghese parken på en av Rom kullar. Bilden är tagen den 26 april 1975. Vi var där på en fjortondagars brölloppsresa i Italien. Och hur kommer det sig då att jag kommer ihåg det exakta datumet. Jo för strax efter att jag tagit den här bilden kom det fram en äldre dam till oss och frågade om vi var svenskar, hon antog det eftersom jag satt och läste en gammal DN. Hon frågade oss om vi hade hört det förskräckliga som hänt i Stockholm, men det hade vi inte. Hon berättade då om attentatet mot Västtyska ambassaden som hade skett två dagar tidigare då tyska terrorister intatagit ambassaden och tagit ambassadpersonalen som gisslan.

 

Attentatet mot Västtyska ambassaden den 24 april 1975.

Klockan 11.47 kom det första larmet om skottlossningen vid Västtyska ambassaden till polisens ledningscentral och det blev genast fullt pådrag. Efter ca 40 minuter var ambassaden helt omringad och området avspärrat. En provisorisk ledningscentral upprättades med telefonförbindelse till polishuset, ambassaden och regeringskansliet.

Kommando Holger Mains kallar sig terroristgruppen, efter en terrorist som svält sig till döds i ett Västtyskt fängelse, och de kräver att 26 fängslade terrorister i den s.k. Baader–Meinhof-ligan ska friges. Plötsligt hörs skottlossning, den tyske militärattachén är skjuten och får så småningom tas ut ur byggnaden av två polismän, enbart klädda i kalsonger. Han förs till sjukhus, men avlider något senare. Polis har under dagen lyckats ta sig in och håller andra våningen, medan terroristerna och gisslan är på den tredje våningen högst upp i huset.

Tiden går, spänningen stiger, ny skottlossning hörs vid 22-tiden då en ambassadtjänsteman avrättas och man hotar att avrätta en person i taget. Bonn har sagt blankt nej till terroristernas krav … Men så kl. 23.46 nästan på minuten 12 timmar efter det att dramat började, hörs en våldsam knall följt av en serie mindre explosioner. Något har gått snett! Ambassaden omringas nu av all tillgänglig personal. Och plötsligt ser man fyra män och en kvinna krypa ut genom ett fönster och smyga mot några parkerade bilar. En polis ropar Hände hoch!

Sen var spelet är över och Sverige hade plötsligt förändrats.

Sånt här kan komma fram ur ens inbyggda kartotek när man tittar på ett gammalt Kodachrome dia från 1975!

 

Till slut några ”knäpp” från tidigare Skåne besök.

 

Christer gör sin tradare fin inför dagens körningar.

 

Övervåningen i Christers hus där jag brukar husera vid mina besök.

 

Landskronabukten med Barsebäck i horisonten.

 

 

Det var allt just nu!

/Bernt

 

Postat 2009-04-22 18:02 | Läst 8227 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa