CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Slutrapport från Brödåkra aug 2009 + några bonusbilder...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Upp kl. 06.15 i tisdags morse för att komma igång utan stress. Packningen hade jag fixat redan kvällen innan. Fyra koppar kaffe och lite nyheter på teven hanns med innan det vid 08.30 tiden var dax att köra till Helsingborg vilket tar ca 20-25 minuter. Christer drog sedan vidare till sitt jobb i Tågarp och jag satt i vänthallen på Knutpunkten tills det var dax för min buss mot Stockholm att avgå kl.10.50.

Hemresan med Swebus gick hyggligt bra. Den bussen jag åker med kommer från Köpenhamn/Malmö så det var så gott som fullt när den avgick från Helsingborg. Lite problem blev det i Jönköping då det inte fanns plats för sju stycken som skulle med vidare till Stockholm, men det ordnade upp sig så småningom efter lite ordväxling. Man kan undra om det kan bero på deras datasystem eller om det var så att några bara löst biljett till Jönköping fast dom skulle vidare till Stockholm.

Hamma i Vasastan strax efter 18.00 där min fru väntade med middag.

 

 

Under min tid i Brödåkra har jag arbetat på min laptop, en gammal IBM Think Pad T42p. Den var när den kom en riktig värstng i varje fall till priset. Den kostade ca 30.000 när den kom. Så snabb är den inte längre naturligtvis, med CS4:an tex. Men jag har ju heller inte så bråttom längre och allt är ju en hobby för mig numera. Christers mobila bredband fungerar fint fast man är långt ute på landet. Lite längre tider vid bildhantering naturligtvis. Fast jag är ju lite bortskämd med mina 24 MB som jag har här hemma.

 

 

Bonusbilder.

 

 

Jag har svårt att glömma hotellet (Stayokay) vi bodde på i Rotterdam så här kommer två bilder till från Cube Houses området. Nu hann vi ju inte se så mycket av övriga Rotterdam på grund av det pressade tidsschemat.

 

 

Jag hoppas att jag kommer att få flera tillfällen att besöka Rotterdam och att jag då kan arbeta lite mer med fotografering eftersom det finns massor av spännande arkitektur i den staden.

 

 

 

Dom här hoga häftiga skulpturerna ”City Walk” av Berry Holslag stötte vi på i när vi höll på och snurra runt i södra Rotterdam.

 

 

Det blev en hel del nattkörning för oss på Hollandsresan. Alltså för Christer och Hannibal. jag som inte har körkort blev förpassad till baksätet för det mesta.

 

 

Nu startar en ny säsong och det skall bli spännande att se vad som kommer att hända under den, min sextiosjunde (67) säsong på den här planeten.

 

/Bernt

 

Postat 2009-08-20 15:35 | Läst 5490 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kortrapport # 7 från Brödåkra aug 2009.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Inte just något att skriva/rapportera hem om idag så det blir två svartvita bilder i stället.

Skåne + Stockholm.

 

 

 

Vill du se dom större så är dom "just a click away".

 

/Bernt

 

 

Postat 2009-08-17 14:23 | Läst 11037 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kortrapport # 6 från Brödåkra aug 2009.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Dessa djur kräver starka drycker.

 

Det blev ingen tur till Vallåkraträffen som jag skrev om i mitt förra inlägg av två orsaker.

1. Regnet öste ner på förmiddagen och dugget fortsatte mest hela dagen.

2. Christer och jag hade en liten kräftskiva med alla tillbehör på fredagskvällen.

Så det blev en stilla fotöljdag framför Christers nya plattteve tillsamans med idrottarna i VM.

 

 

Cube houses hade också ett innecenter med småbutiker.

 

Besöket i Brödåkra är snart slut för den här gången och hemrresan är bestämd till tisdag förmiddag strax före elva, och jag lär landa i Stockholm vid 17-tiden. Utvilad? Det kan diskuteras men underhållande har det varit. Den snabba Hollandsresan med Christer och Hannibal till Amsterdam och Rotterdam kommer jag sent att glömma. Cube-hotellet som vi bodde på i Rotterdam var också en kick.

 

 

Killarna med det lågmälda tilltalet på cubehotellet i Rotterdam.

 

 

Som jag skrivit tidigare, så mycket ordnad fotografering har det inte blivit på den här Brödåkraturen utan mest dagboksbilder med LX3:an. Men det känns helt ok också att låta den tyngre utrustningen vila lite inför kommande projekt.

 

Om ni vill se bilderna större så är dom bara "a click away".

Strax är det dax igen för en stund framför teven och VM.

 

/Bernt

 

 

 

Postat 2009-08-16 18:03 | Läst 5224 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kortrapport # 5 från Brödåkra aug 2009.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Jag fick ett mejl om marknadsbilden ovan från Rotterdam efter mitt förra inlägg där mejlaren frågade mig om jag använt kamerans blixt. Det har jag inte. Efterarbetet har jag gjort i ACR:en och mest då med justeringspenseln. Originalfilen nedan direkt från kortet.

 

 

Flaggan på bilden är Surinams. Vi traffade några killar från Surinam när vi var i Amsterdam i förra veckan. Efter ett stund frågade dom oss om vi visste var Surinam låg och vi gissade alla på Asien åt Indien hållet till någonstans eftersom killarna såg indiska ur och hade den brytning som indier brukar ha när dom pratar engelska.

Men där hade vi helt fel. Surinam är en stat i norra Sydamerika. Landet gränsar till Brasilien, Guyana och Franska Guyana och är Sydamerikas minsta självständiga land. Varför hade dom då indisk brytning och utseende?

 

Lite historia:

Surinam var före självständigheten 1975 en nederländsk koloni under namnet Holländska Guyana och senare Nederländska Guyana.

Under 1600-talet tog holländarna kontroll över landet och gjorde det till en arbetskoloni. Under den fortsatta delen av 1600-talet och även 1700-talet hämtades slavar från Afrika till kolonin och användes inom skogs och  jordbruket.

Efter att slaveri avskaffades under 1860- och 1870-talet började man istället importera arbetskraft från bland annat Indien och Indonesien. Som en följd av detta utgörs ungefär hälften av landets nuvarande befolkning av ättlingar till dessa slavar och invandrare, och Surinam är idag ett av de mest mångkulturella länderna i Sydamerika.

När Surinam sen blev självständigt 1975 flyttade totalt 300.000 människor till Nederländerna, nästan samma antal som befolkningen i själva Surinam nuförtiden.

 

Dom hade ganska roligt åt våra gissningar/okunskap killarna från Surinam.

 

Annars då...

 

 

Hädanefter kommer de flesta av mina bilder att vara klicbara för att visa en större version.

Tack Susanne för det!

 

Äntligen fredag!

/Bernt

 

Postat 2009-08-14 17:08 | Läst 5864 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kortrapport # 4 från Brödåkra aug 2009

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

I går åkte jag med Christer i hans lastare hela dan. Han börjar på sitt arbete hos Arnes Blommor i Påarp vid halvtio tiden. Då har den övriga personalen med Bodil i spetsen redan arbetat några timmar med att organisera och lasta dagens körningar på leveransvagnarna.

 

 

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Eftersom Christer just haft semester så börjar hans dag med organisera lite i lastvagnsområdet där det blivit lite råddigt under hans frånvaro.

 

 

 

När alla vagnar var klara och lastade började dagens körningar. Dom gick ända upp till Båstad och Vijbystrand i norr och söderut ner till Löddeköpinge, söder om Landskrona. I Löddeköpinge finns ett av Sydsveriges största köpcentrum, Center Syd. 240 000 m² stort och som årligen har drygt 4 miljoner besökare.

Jag utförde inget arbete under dagen direkt utan var mest med som "samtalspartner. Strax efter klockan arton var vi klara och parkerade lastaren i Påarp, sen tog vi Christers ”Ferrari” hem till Brödåkra igen i duggregnet.

 

 

 

Om inget annat händer skall vi i helgen försöka ta oss till Vallåkraträffen.

Skandinaviens största träff för ombyggda, stylade, original renoverade europeiska och japanska bilar. I år räknar dom med att över 1500 fordon kommer att visas upp. Massor av chrome kommer det säkert också att bli...

 

 

 

 

I dag har jag jobbat lite med några bilder från Hollandsresan på laptopen. Den här är från en marknad i Rotterdam som vi råkade passera.

Större bild finns här !

 

 

Sent söndag kväll eller måndag bär det av mot Stockholm igen.

 

Det var det...

/Bernt

 

 

 

 

Postat 2009-08-13 14:05 | Läst 5366 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa