CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Bloggeri, bloggera...

 

Så sitter man på sin lilla kammare i storstan igen. Det känns alltid lika konstigt för mig när jag kommer tillbaka till stan och storstadspulsen igen efter en längre tids frånvaro .
Det börjar oftast direkt när man stiger av bussen eller tåget och kommer till Centralen. Efter att ha gått på lågvarv ett antal veckor drabbas man där direkt stressen och böket i hundrafemtio knutar och jag brukar vara helt slut när jag kliver in i lägenheten i Vasastan, så även denna gång. Man undrar ibland varför man utsätter sig för detta flera gånger om året, men jag vet också samtidigt att efter någon vecka så har man anpassat sig till storstans pulserande rythm igen.

 Avlyssnat när jag satt och tog en burgare på Knutpunkten i Helsingborg då två småkillar i fjortonårsåldern stannade i närheten av mitt bord.
Första killen: Kan vi sitta här?
Andra killen: Nää, vi sätter oss längst in. Det är jag som har betalt, så då är det är jag som bestämmer! OK!!!

Härliga tider, strålande tider...

 Bengans blogg skrivs det idag bla om varför man bloggar. Intressant läsning och läsvärda kommentarer.
Micke Berg skriver tex: "Det mesta i livet handlar ju om bekräftelse om än bland ett fåtal. Vare sig det handlar om att lägga upp bilder å blogg här eller nå't helt annat. Sen om bloggandet handlar om foto på en fotosida tycker jag e ganska oväsentligt. Skulle bli ärkenördigt om alla bara satt å orerade om kameror utan att tankar om livet kom fram. Här om någostans så kan man ju bara trycka sig vidare om det man läser är ointressant".
...och så är det ju!Bloggeri, bloggera...Stockholm Here I Come!
Bernt

Postat 2008-09-30 15:50 | Läst 7559 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mitt självporträtt av andra...

Som jag berättat tidigare är det flera stycken på diviantart.com som nyttjat en del av mina självporträtt som underlag för teckningar och målningar, med min tillåtelse så klart.Det här är det senaste och det är gjort av en kille från Australien som heter John Amsler. Kol och blyerts 36 x 46 cm. Titta gärna in i hans galleri: John AmslerUnder arbete.Detalj från teckningen i skala 1/1.


Annars var allt sig likt härhemma förutom köket där min fru hade målat om väggar och tak medans jag varit borta. Sånt tycker man om.

Idag har vi varit hundvakt åt min sons hundar Mino och Bacon. Mino är en gammal dobberman farbror och Bacon är en gathund från Grekland av obestämd ålder.

 " Skillnaden mellan dåligt och bra kaffe, är som skillnaden mellan liggsår o en orgasm".
Tina Messing


Det var allt just nu!
Bernt

Postat 2008-09-29 16:16 | Läst 8711 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Slutrapport Brödåkra hösten 2008

Så var mina Brödåkraveckor över för den här gången. Så det var bara och packa igen och ta sig till Knutpunkten i Helsingborg för vidare transport mot Stockholm.

Christer körde mig till Helsingborg och vi var ute i god tid så vi tog en sväng till havet och Norra Kallbadhuset innan bussens avgång.

 

 Jag hade köpt en direktbiljett för att slippa släpa på bagaget mellan olika byten. Det sprack redan från början eftersom den buss jag skulle åka med var full, så det blev en extrabuss redan från starten. Och i Jönköping fick jag sedan byta till ytterligare en extrabuss mot Stockholm. Enda fördelen med bussbytena var att det inte blev så fullknökat med passagerare som det brukar vara.Vid Södertälje fick vi en liten extra rundtur i landskapet på småvägar pga av ett stopp för en trafikolycka.
Var hemma i Vasastan strax före nio.Och nu börjar Stockholmshösten...och DN hade idag flera sidor med annonser för julbord!!!

Bernt

Postat 2008-09-29 13:49 | Läst 7716 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kortrapport från Brödåkra hösten 2008 (14)

I onsdags tog vi en tur över sundet. Tåg från Tågarp till Malmö och sedan vidare över Öresundsbron till Köpenhamn.
Vårt mål var Statens Museum for Kunst som vi missade förra gången vi var där.

Där pågick flera separatutställningar och den största var en som hette Reality Check. Åttio procent var videoinstallationer vilket inte är min grej direkt. När man sett tio stycken där folk oftast berättar om sin livssituation eller sin kreativa frustration på dukar i 200 x 300 cm och där dom flesta verkar springa fram genom livet i full speed och därför inte hinner njuta av det...då blir det liksom bara för mycket.

 Samlingarna däremot var fint att se, konst från 1400-talet till dags dato. Mycket Danskt naturligtvis (bla Skagen gruppen) men också en hel del internationellt allt från Matisse till Warhol. Deras stora samlingen av skulpturer var också imponerande.
Hemresan gick över Helsingör - Helsingborg och sedan Pågatåget till Tågarp.

 

I torsdags gjorde jag en heldag i Helsingborg i det fina höstvädret.

Fyllde på kassan lite plus fixade biljetter för hemresan på söndag. Besökte som vanligt Dunkers Kulturhus, såg några små fina utställningar.

Ett bokslut. En fantastisk utställning med Yngve Rådströms målningar. Under en tio-års-period har han arbetat med en serie målningar som i princip är i samma format, material och komposition. Det har blivit strax över 70 målningar. Vardagssituationer som vi alla känner igen oss i samsas med andra sociala kontakter som vi ofta vill undvika. Starka bilder!
Pågår till den 19 oktober.

Fotografen Emma Blomberg visade lite bilder från sitt projekt "Kallis" vid Dunkers bibliotek. Hon har under fyra år arbetat på Norra Kallbadhuset i Helsingborg och dokumenterat det såväl exteriört som interiört fokus också på gemenskapen bland alla besökare.
Pågår till den 19 oktober.

Tillbringade också en bra stund i Dunkers bibliotek. Satt sedan i den varma höstsolen i innerhamnen ett par timmar och läste, ett par pilsner på Hamnkrogen blev det också innan Christer plockade upp mig efter jobbet.

Min Brödåkraresa börjar nu lida mot sitt slut. I morgon strax före klockan ett bär det av mot Stockholm igen.

Man får önska alla en trevlig lördagskväll!

Bernt

Postat 2008-09-27 18:11 | Läst 7808 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kortrapport från Brödåkra hösten 2008 (13)

 

Igår arbetade Christer vidare med sitt garagetak. Jag skulle gärna vilja vara med att klättra runt däruppe men det går inte för mig längre. Jag var med om en fallolycka på en fjälltur för ett antal år sedan och sedan dess börjar det snurra för mig så fort jag lämnar fast mark.

Även fast hösten är på gång här pågår det fortfarande en del aktiviteter i trädgården.

 

Ett sjuttiotal tranor flög förbi här går, en mäktig syn. Dom gjorde flera försök att organisera sig utan att lyckats innan dom försvann söderut.

Det var allt just nu!

Bernt

Postat 2008-09-24 10:08 | Läst 7698 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa