CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

As I See Myself Farewell Tour.

I år har ju Gnesta Planket 5-årsjubileum och där jag skall delta och jag tänkte göra det som en liten Farewell Tour för mina självporträtt. Självporträtt har jag tagit ända sen jag fick min första kamera en Agfa Silette för mycket mycket länge sedan men det var först  för cirka tretton-fjorton år sedan då jag började ta dom som ett pågående projekt lite mer på allvar. Och jag har visat dom på lite olika platser vid olika tillfällen under en hel del år så nu är det dax att arkivera dom.

Många bilder har det blivit under åren såklart, men kanske bara en 10-20 som jag är nöjd med och 4-5 som jag tycker är riktigt bra.

.

.

Det är en mystisk omvälvande händelse som sker i en när man man tittar sig själv i ögonen och i ansiktet under tiden man jobbar med sina självporträtt. Ens eget ansikte och kropp blir plötsligt en spegel av ens själ och en utforskning av sitt andra jag. Och jag lovar att märkliga saker händer i en under skapandet.

.

Fredag kväll i förra veckan var jag och träffade Affe Johansson och några andra fotointresserade kamrater på Söder. Eftersom jag varit lite knackig i kroppen och mått lite taskigt de senaste året har jag inte varit med på några träffar på länge så det kändes fint. Ifån Selfie tagen av Affe.Många samtalsämnen avhandlades som det brukar bli vid sådana här träffar. Lite lagom gnäll på en del politiker, de låga pensionerna för oss vanliga och avgångsvederlag för toppar och tjänstemän som missköter sig. Plus lite om olika upplösningar på kameror, teve skärmar och ögat. Och en hel del annat.

.


Av Affe fick jag låna en utgåva av Leica magazinet M, 188 sidornmed fina bilder och intressant läsning. Nu behöver man inte ta så hårt på att det är Leica som ger ut den här eftersom vilket verktyg man har när man tar sina bilder har ingen större betydelse. Man kan ha en billig kamera för nån hundring eller en för 50k.


Foto: Sarah M. Lee

Foto: Francesc Melcion

Foto: Jacob Aue Sobol

Foto: Oscar B- Castillo

Foto: John Leon Miles

.

Trevlig Midsommar!

/Bernt


Postat 2015-06-17 14:34 | Läst 3375 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera