CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Photokina nytt! Leitz tillverkar en Leica M9 i guld!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum har beställt en specialutgåva av Leica M9 med tilläggsnamnet "Lepard" Den nya utgåvan kommer att göras i guld med diamantinlägg och limiteras till endast 10 exemplar och gå loss på runt ca 230 600 euro styck. Kameran kommer att levereras med den onödigt skarpa Summicron-M 1:2/35 ASPH.

Om jag hade pengar radeldijaradeldadelja…..

/Bernt

 

Postat 2010-09-25 17:39 | Läst 6642 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Ellens igen och jag har en sak att bekänna.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

I går var det så då dax för ett ytterligare nytt klassmöte på Ellens Bageri på Hornsgatspuckeln. Vädret var strålande här i vår huvudstad så jag bestämde mig för att promenera från Vasastan upp till Söder höjder. Jag gillar att promenera på stan i lagom takt, hela tiden så upptäcker man nya saker beroende på ljus å väder. Jag brukar ta pauser här och där och tjuvlyssnar då också gärna på andras prat.


Jag passerade försiktigt en hel del poliser som stog post nere vid Riksdagshuset där jag också stötte ihop med den här mannen som säkert många känner igen.


På vägen upp från Slussen hittade jag också det här lilla konstverket, det finns flera att se utefter Hornsgatspuckeln.


Vi var väl en tio-tolv stycken i klassen och vi fick också den här gången besök av söderbon Micke Berg som hade med sig en bunt av sina bilder, några nyare Epson printar plus en del mörkrumsframställda fiberbilder.

Micke visade också en jätteprint som han gjort från en 4 MB fil från sin gamla S20 kamera.


Bengan hade med sig en liten fin fotobok med bilder av fotopionjären André Kertész om vilken Henri Cartier Bresson sagt: ”Whatever we have done, Kertész did it first”. Här finns ett litet urval av André Kertész bilder. Bengan passade också på att ta lite porträtt med sin Praktina på eleverna.

Torbjörn kollar in en av Micke Borgs gamla fina fiberkopior från åttiotalet.


Jag hade också med mig två böcker, New Yorkers as seen by Magnum Photographers och The Polaroid Book.


Magister Björkbom visade också upp ett prov på vår nya skoluniform.


Affe hade med sig sin Samsung NX10:a som jag skall få låna och testa lite under en månad eller så.

Lite sansat  politikprat blev det så klart också så här direkt efter valet av anhängare från både rött och blått. Den trevliga eftermiddagen avslutades sedan hos Gert på Svenska Kort som vanligt. Inte så mycket Richo-snack från Gert den här gången, mest analogt.  Några köpte film och framkallning till sina ljusmaskiner.

Nästa träff blir den 6 oktober, titta gärna in om ni är i stan!

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Bekännelsen då.

I mitt förra blogginlägg hade jag ovanstående bild med för att illustrera Sonja Åkessons dikt ”JA TACK”. Någon trodde att jag hade en stor Pompei liknande figur liggande på mitt vardagsrumsgolv. Men så är det naturligtvis inte. Bilden är såklart fejkad. 


På fönsterbrädan i mitt arbetsrum har jag en liten skulptur liggande av konstnärinnan Anna Hesselgrens från hennes projekt ”StillAlive- Människan som platsen”. Hennes projekt är en vandringsföreteelse från stad till stad, från plats till plats. Ni kan läsa om hennes rullande projekt här.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Men jag ville inte bara visa en raktavbild på skulptuen som illustration till dikten och för att tillföra något lite extra plockade jag därför ut skulpturen i vardagsrummet och brände av ett par rutor. Som jag sen mixade ihop i photoshoppen.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Tidigare under dagen när jag snurrade runt på nätet hade jag hamnat på en site som visade Mind Blowing Hyperrealistic Sculptures och det var väl där idén till min fotoillustration föddes.


/Bernt

Postat 2010-09-23 16:35 | Läst 8645 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Högt i tak!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Det är helt klart tycker jag att känslor och attityder påverkar oss i vårt skapande och i våra prestationer. Men vi påverkas också av i vilken kultur vi lever och verkar i. Och att det blir betydligt lättare i en positiv kultur där det är högt i tak. Och i en kultur där det är högt i tak vågar/får alla också göra sin röst hörd. Gör din röst hörd på söndag!

Fikatidning.


I morse plockade jag till fikat fram ett gammalt nummer av Black & White som bland annat har ett långt fint reportage om Elliott Erwitt och hans bilder och skapande. Många av bilderna ur hans bok ”Personal Best”. Ni kan höra Elliott Erwitt berätta om sina ”Personal Best” bilder här!

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

JA TACK
En varm hand.
Ett varmt bo.
En varm kofta
att trä på de isiga tankarna.
En varm kropp
att trä på kroppen.
En varm själ
att trä på själen.
Ett varmt liv
att trä på det isande livet.

/Sonja Åkesson,  ur diktsamlingen Hästens öga från 1977.

 

OBS! Om du inte som tusentals andra redan läst den här bloggen så gör det  innan du går och röstar nu på söndag. En till orsak varför jag på söndag kommer jag att rösta för en förändring.

 

/Bernt

Postat 2010-09-17 18:33 | Läst 8816 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Kortrapport från sjukstugan.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Man får tacka för all den uppmuntran som  jag fick efter min lilla incident som jag skrev om i mitt förra inlägg. Efter tre dagars vila utan förlustelser, utsvävningar plus kameravila så mår högerhanden riktigt bra igen. Svullnaden har gått ner betydligt men jag har fortfarande en del smärta i tummen och pekfingerfästet.

 

SVT-play tips!


”En bild av konstnären David Hockney”. k-special i fredags handlade om en av mina favoritkonstnärer, den engelske konstnären David Hockney. Filmen finns tillgänglig t.o.m. den 10 oktober.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Under 70 och 80-talet arbetade David Hockney också en hel del med fotografi som jag har berättat lite om i ett tidigare blogginlägg.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 


Bonusbilder!


 

Annars då…

Jag var nere i city en sväng i förrgår och gick då bla förbi valstugorna framför Kulturhuset. Vist känns det märkligt och mycket olustigt när ett parti (SD) måste ha avspärrning och polisbeskydd för att kunna diskutera sin politik med allmänheten. En annan märklig sak är att M och KD inte vill redovisa vilka privatpersoner som ger dom pengastöd. Skäms dom kanske?


Vad ni än tycker, gå och rösta!


/Bernt

 

Postat 2010-09-12 15:36 | Läst 5951 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Om att tratta omkull och lite om terminsstarten på Ellens Bageri.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Hur kul är det att ramla ikull i slutet på en trappa i tunnelbanan som jag gjorde i går när jag var på väg till  terminsstarten på Ellens Bageri på Hornsgatspuckeln på Södermalm här i stan. På grund av lite taskigt balanssinne efter en olycka för ett antal år sedan måste jag numera hela tiden kolla noga var jag sätter ner fötterna när jag går nerför trappor och det missade jag lite i går. Därför föll jag också pladask i går på Rådmansgatans tunnelbanestation. Som tur var det i nedre delen av trappan så fallet blev ganska lindrigt. Men det värker fortfarande rätt kraftigt i den ena lite numera blåtonade handen men det kommer nog att gå över om ett par dagar.


På väg från Slussen upp till Ellens fångade jag den här fotografen in action. I stan pågår just nu en tävling om att piffa upp gamla elskåp. Tävlingen pågår fram till den 29 september, 25 000 kr i första pris och ni kan läsa om den här!


Uppslutningen på Ellens var god, vi var en fjorton-femton stycken lite pratsjuka ”gubbar” efter det långa sommaruppehållet. Som påpekats tidigare av andra är det lite tråkigt att det inte dyker upp lite mer ”damer” på våra träffar. I går var det i alla fall en på plats. Här kommer några ”vimmelbilder”.


Affe, Claes och Staffan i prattagen.


Staffan hade också med sig en laddning fina utskrifter, här fingranskas en av Johan.


Vi fick också lite "finbesök" på Ellens, Micke Berg kom förbi och levererade ett exemplar av sin nya bok + bild till Stephan. Stephan hade valt samma bokbild som jag gjort tidigare, Jaguar bilden från 1990.


Micke Borg hade med sig en Planket katalog från 1985 med en hel del fina bilder som också visade att bildtänket förändrats en hel del sen dess om man jämför med årets Planket utställning.


Några visade också upp lite av sina analoga godbitar.


Jag hade tagit med mig min gamla F-kamera från 1966. Här laddad med en 18 mm från 1974.


Micke testar Staffans fullformats Canon med en gammal fin Leica-R 21 mm glugg, Bengt i förgrunden sitter kanske och tänker på sin kommande Romresa.

 


Ett traditionsenligt besök hos Gert på Svenska kort avslutade dagen, därefter jag tog T-banan från Mariatorget hem till Vasastan igen. På Mariatorgets tunnelbanestation kan man medans man väntar på tåget titta på Gunnar Smolianskys fina Slussenbilder från 1952..

/Bernt

 

Postat 2010-09-09 11:21 | Läst 6584 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 Nästa