CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Nytt år på gång…

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Så har det snart rasat iväg ett år igen. Och hur har det gångna året varit då? Jo…som man brukar säga, ömsom vin och ömsom vatten. Men det är väl så det skall vara för att man skall minnas sakerna bäst.

 


 

Största positiva händelsen för mig under det gångna året var nog att jag och min fru blev farmor å farfar för första gången, mormor å morfar har vi blivit tre gånger tidigare. På bilden farmor och Elliot, då två dagar gammal.

 


 

Största negativa (tråkigaste) saken då? Det är nog att vi inte fick möjlighet att  resa upp till vår fjällstuga i Ljungdalen i sommar. Första gången på 35 år som vi missade det. Bilden är från sommaren 2008 då vi vid fjällstugan under ett par veckor hade besök av en nötskrikefamilj, först av båda föräldrarna och lite senare även deras sex ungar.

 


 

 

Men sen var jag med om en annan resa under sommaren som jag sent kommer att glömma och det var tredagarsresan till Holland med mina kamrater Christer och Hannibal. Vi var bland annat i Rotterdam där vi bodde på det märkliga hotellet Stayokay i Cube Houses.


 

Polaroid igen!

Jag skrev lite om mina gamla Polaroidkameror och om en Polaroidbok för ett tag sedan. Vad som är ganska okänt idag när det gäller de första polaroidfilmerna är att Edwin H. Land utvecklade dom tillsammans med bla Ansel Adams. När Land hade sina första filmer på gång skickade han över en kamera plus ett helt lass med filmer till Adams för utvärdering. Deras samarbete varade i över 30 år och och i Polaroids arkiv finns över 5000 sidor med noteringar från deras möten och brevkontakter.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Sen tänker man ju gärna tillbaka lite på sitt liv så här vid årsskiften också. Det blev en hel del ”partybilder” tagna med mina Polaroid 450 kamera på 70-talet, här kommer några. Alla tagna med ISO 3000 film.

 

 

 

 


 

 

Till slut då…

 


 

Ett flertal trevliga träffar på Ellens har jag också bevistat under året, och det kommer säkert att bli ett antal besök under 2010 också. Bilden här är från träffen den tionde september i år.

 

 

 

Det var allt för i år!

/Bernt


”Som pensionär är det lätt att hålla sig för skatt”

 

Postat 2009-12-31 11:42 | Läst 4804 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Man behöver inte vara nyttig jämt!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Det har inte blivit något seriöst fotograferande för mig sen dan före julafton. Ganska skönt faktiskt. I stället har det blivit lite städande (på hårddiskarna), lite läsande, lite musiklyssnande och en hel del tevetittande i stället. Slappat kraftigt med andra ord...för man behöver ju inte vara nyttig jämt!

Bilden: Full fart var det i alla fall på skridskobanan i Vasaparken i går.

 

Gott slut också!

/Bernt

 

Postat 2009-12-28 09:39 | Läst 5495 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

God Jul från Carlzon i Vasastan

 

 

/Bernt

Postat 2009-12-24 10:17 | Läst 6180 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

22 december och solen lyste...

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I förrgår skrev jag om att vi går mot ljusare tider igen och i går var det en strålande fin vinterdag här i stan. Solen svepte fram längs Dalagatan. Alla julklappar till barn och barbarn är fixade. Som vanligt är det min fru som har ordnat den biten. Jag är tacksam över att slippa den biten med att springa ner på stan i julhetsen.


Till alla som undrar...


Några har undrat hur det har gått med min nygamla M-kamera och om det inte kommer några bilderesultat snart. Film är anskaffad men någon fotografering har det inte blivit ännu men det kommer under 2010 om allt går sam jag tänkt.

Ni kanske kommer ihåg att han som sålde M6:an till mig sa att det var fotografen Lennart Nilsson som ägt den tidigare och att jag trodde det var en skröna. Nu har jag haft kontakt med Lennart Nilsson och det visade sig att det var sant. Det kommer naturligtvis inte att göra mina bilder bättre men det kommer nog att ge en speciell känsla varje gång jag tar kameran i min hand.

 

Annars då...

Ett av mina 8 GB SD-kort har just pajat i låst läge. Enligt papperen skall garantin gälla i 2 år, vi får väl se vad säljaren säger om detta när jag besöker honom idag.


 

Ho, ho, ho!

/Bernt

 

 

Postat 2009-12-23 07:53 | Läst 5546 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Nu går vi mot ljusare tider...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I dag vänder det igen mot ljusare tider och nu kommer dagarna att bli längre och ljusare och det känns fint tycker jag. I lördags hade vi traditionsenligt besök av min svärfar Jocke (87). Tidigare brukade han och min fru sista lördagen före jul tillsammans gå ut och handla julgran på stan men de senaste åren har vi fått julgran av min frus syster och hennes man som har ett hemman med skog i Delsbotrakten.Vi har nästan fyra meter i takhöjd i vår lägenhet så det brukar bli en ganska stor bit som fraktas ner från Hälsingland.


Så här såg vår Delsbogran ut 2007.


Som vanligt satt min svärfar Jocke och jag och kollade på lite sport på teve medans vi fick i oss några whiskeypinnar innan maten. Jocke har i sin ungdom varit skidskytt så det tycker han naturligtvis är intressant att se. Sista tävlingen han var med på var 1950 och han kom då på 247:e plats bland 1000 deltagare. På den tiden sköt dom med mausergevär och på 300 meter, lite skillnad mot dagens skidskytte. I bland hade dom också tre moment i tävlingarna, stående, knästående och liggande plus ibland snabbskytte där dom skulle bränna iväg sex skott på 30 sekunder.  


Morgonens fikabok.

Ingen fotobok den här gången. Man måste också vidga sina vyer ibland och till exempel göra en resa in i konstvärlden vilket kan vara minst lika inspirerande som att se olika fotografers verk.


Hausner. ”Tabletop” bok om konstnären Rudolf Hausner.

Rudolf Hausner (1914 - 1995) var en österrikisk målare, tecknare, grafiker och skulptör. Hausner har beskrivits som en "psykisk realist" och "den första psykoanalytiska målaren". Han var också med och bildade surrealistsgruppen ”The Viennese School of Fantastic Realism” som under 1950 och 1960-talet blev en av Österrikes viktigaste konströrelser. Ständigt återkommande i hans konst är bilden av den första människan (Adam) där han arbetade med sitt eget ansikte i ett otal varianter genom åren.


 

  


Jag har är lycklig ägare av två grafiska blad av Rudolf Housner. Det här är det ena, en litografi ”Adam material” från1973.

Om ni är intresserade så finns det mer konstverk av Rudolf Housner att se HÄR!

 

 

Det var allt!

/Bernt

 

 

 

Postat 2009-12-21 14:45 | Läst 5274 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 Nästa