CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

På jakt efter brudar i Vasaparken.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Alltså hundbrudar. Fyra gånger om dagen går jag ut med sonens hund Bacon i Vasaparken och jagar brudar. Här har han spanat in en brud på lite avstånd på dagens lunchpromenad. 

På vår förmiddagspromenad stötte vi ihop med Ulf Fågelhammar (Mr Urbano på 591 Photography) som var i parken med sin kamera för att bränna av några rutor för att få slut på sin Tri-X rulle som han senare skulle lämna hos Odenlab för soppning.Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Färgexplosion. I morgon kör dom igång RGB Days på 591 Photography det kommer att pågå fram till den 4 maj. Jag har skickat in en liten serie, skall bli intressant att se om tex ovanstående bild kommer med. Ulf berättade att dom skulle komma med flera temadagar framöver bland annat då Polaroiddagar.

Ulf tyckte också att jag skulle skicka in några flera bilder så på eftermiddagen slangade jag över några av mina ”fönsterbilder”. Ni kan se dom här!  

Trevlig Valborg!

/Bernt

 

 

Postat 2010-04-29 23:29 | Läst 6563 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

I mina kvarter händer saker...

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4


Schaktningsarbetet för nya Citybanan fortgår på Odenplan. Det är trångt på trottoarerna för alla gångtrafikanter och bussresenärer och så kommer det att vara ett antal år frammåt. Först 2017 skall hela Citybanbygget vara klart.


Lite Photoshop practice.


Som ”bildmakare” håller jag ständigt på och testar olika sätt att illustrera med bild. Den senaste tiden har jag arbetat med Topaz Labs olika produkter och där mest med Topaz Adjust. Den här före-efter bilden gjorde jag för ganska länge sedan i en demoversion av Adjust på Macen och det var väl resultatet då som fick mig att nu köpa programmet men nu i PC-version.

 

Annars då…


Bara på ett par dagar har lindarna i Vasaparken tvärs över gatan börjat spira. Snart kommer deras blad att slå ut vilket gör att det då kommer att bli mörkare i vår nedrebottenlägenhet. Bilden 100 % crop på min 200 mm genom fönstret.

 


Tråkigt nog så missar jag Ellens idag eftersom jag måste vara hemma och ta emot ”hundleverans” senare i eftermiddag.

See you all next time!

/Bernt

 

Postat 2010-04-28 14:50 | Läst 6787 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Walking the dog for a week.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Sonen med familj är i Thailand på en kortsemester vilket betyder att några av oss här hemma får vara hundvakter. På onsdag eftermiddag börjar min vecka tillsammans med Bacon. Bacon är en Grekisk gathund av okänd ras och ålder, kan vara 6 men också lika gärna 10 år. Han är lite speciell till sinnet och det beror säkert på att han haft en hård och kämpig uppväxt på gatan. Men han är mycket lugn och tillgiven och gör inget större väsen av sig när han är och hälsar på i stan, lite upphetsad blir han ibland när vi är ute i Vasaparken eftersom det finns bra mycket mera hundbrudar här än hemma i Järfälla.

Jag har haft egen hund tidigare under fjorton år så jag vet vad som gäller, nu kommer man att få kravla sig upp ur bingen lite tidigare än vanligt ett tag frammöver.


DevintArt ART.


Några till av kidsen på deviantart.com har fått tillåtelse att använda mina bilder för egna konstverk.


Utskuren stencil, screentryck på plåt.


27 april 2009.


Förra året den 27 april var jag redan nere hos min kamrat Christer i Brödåkra. Årets ”Brödåkra Meeting” blir lite senare än vanligt men den 15 maj bär det iväg igen.

 

Åsså en fönsterbild!


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE ”Håll till höger Svensson”. Sen jag började med mina ”fönsterbilder” har en del andra bloggare anammat idén också, fast på lite olika sätt. Och det känns ju kul……but I swear it was in self defence.

 

Det var allt just nu!

/Bernt

 

Postat 2010-04-27 11:11 | Läst 6621 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vintersäsongen och hockeyfesten över…

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

”Det krävs två för en tango” tycker jag är ett passande uttryck på de hockeymatcher vi fått vara med om i finalspelet. Häftiga och spännande föreställningar har det varit och storspel av båda lagen. Och trots att jag är Djurgårdare sen över fyrtio år så måste jag erkänna att HV:s första kedja är bland det grymmaste jag sett på många många år i svensk ishockey. Så det är bara att gratta HV till sitt 3:dje SM guld, Djurgårn har 16 stycken.

 


 

I morgon börjar en ny spännande vecka!

/Bernt

 

Postat 2010-04-25 22:17 | Läst 4868 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

I dag har jag varit på ”frälsningsmöte” på Folket Hus i Stockholm.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4


Det var alltså Adobe som bjudit in oss ”Adobesoldater” till ett möte för att presentera sina nya produkter i Adobe Creative Suite 5 serien.  En massa nyheter i de olika programmen, mest intressant för mig var naturligtvis Photoshoppen men också Illustrator och InDesign. Nya Ligthroom 3 som man fick se lite av efter lunchen verkar vara en höjdare för oss fotografer. Tråkigt nog på grund av flygproblemen vi har haft här så var inga av Adobes egna demostjärnor från USA plats dom brukar alltid vara en upplevelse att höra och se.


Vill ni läsa om Adobe Creative Suite 5 serien så har dom en egen site här.

Ligtroom 3 beta 2 kan ni läsa om (och ladda ner) här. Betan kan man köra fram till 30 juni, 2010.

Dom hurtiga grabbarna på Moderskeppet har också lagt upp en CS5 sida där dom går igenom en del av nyheterna.

 

Annars då..


Djurgårn toskade igen i sudden så på lördag gäller vinna eller försvinna. Tråkigt nog måste jag erkänna att HV är lite starkare när saker och ting verkligen ställs på sin spets. Men DIF:arna har fortfarande möjlighet att vinna, större skillnad är det inte mellan lagen. Sen att kanal 5 har en expertkommentator som klart hela tiden i sitt snack favoriserar HV är ju djävligt tråkigt.

HEJA DJURGÅRN!

Trevlig helg!

/Bernt

 

 

Postat 2010-04-23 16:20 | Läst 4964 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa