CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Före och efter i vår trollskog!

Ibland får man lite tid över och traskar runt i ens bildfiler för att försöka hitta något godis. Det här är en av de sista bilderna från landet i år som fått lite PS-behandling. Före och Efter!

Några fina timmar blev det i skogen och trots att det var första veckan i oktober fick vi med oss lite av skogens guld hem, här fångat av telefonen. Före och Efter!

Trevlig Helg!

/Bernt

Postat 2015-11-06 17:40 | Läst 3189 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

November.

När jag i en blogg för ett antal år sedan skrev att jag tyckte November månad mest är pest å kolera för mig fick jag en kommentar  där de skrev att jag skulle lyssna på Tom Waits låt November....och då gjorde jag det...jag vet inte om det var någon vidare hjälp men det känns i varje fall skönt att veta att man inte är novemberensam ensam här i världen.

No shadow no stars
no moon no cars
November
it only believes
in a pile of dead leaves
and a moon
that's the color of bone...

Nu har det faktiskt blivit bättre med "åberg" så här på äldre dar och sen jag slutade att stå till tjänst på arbetsmarknaden riktigt bra.

Drömmer det gör jag så gott som varje natt och ganska ofta häftiga drömmar också. På nätterna träffar jag människor som jag på något sätt haft kontakt med under mitt nu ganska långa liv .Jag gör ibland återbesök på de platser jag besökt på mina tidigare resor. Ofta är jag i mina drömmar på väg från punkt A till punkt B och nästan alltid så dyker det upp stora problem på vägen. Och det kan vara allt från missade bussar och tåg till missade leveranser och människor som sviker en, apparater och verktyg av olika slag som inte funkar som dom skall. När det gäller människor så har ju träffat på ett antal riktiga  skitstövlar och energitjuvar under mitt tidigare yrkesliv. och även fast det gått nästan snart femton år sedan jag slutade arbetslivet så tränger dom sig fortfarande på då och då och ställer till det mina drömmar. Hustrun säger också att jag mellan varven också pratar med dom i sömnen. Detta om detta, de flesta av mina drömmar är i alla fall ganska ok och jag skulle klart sakna dom om dom försvann.

Nu till några andra drömmar!

Jag bor strax bredvid Odenplan här mitt i Stockholm sen tjugo år och har därför sett dess förändring under åren som gått. Den stora nya förändringen den här gången är att pendeln "Citybanan" med hållplats kommit till under jord plus ny tunnelbanenedgång. Så här såg det ut när dom började  mad arbetet 2010 (bilden ovan).

Så här ser nya stationsbyggnaden ut med den i mitten numera omtalade och avstängda soltrappan. Så här säger den ansvarige på SL om avstängningen:

– Det beror på att när den överlämnades till oss, trafikverket har ju byggd den här, så upptäckte vi att det fanns vissa säkerhetsrisker, folk kan tex klättra upp på taket, förklarar Jesper Pettersson, pressansvarig på SL.

Hur kommer det sig att man inte upptäckt det här tidigare?

– Ja, det är ju en bra fråga, men det är så när saker byggs. Ritningar finns och sen när man kommer ut i verkligheten så upptäcker man saker som man kanske borde ha upptäckt från början, säger Jesper Pettersson.

Nu är dessutom hela Odenplan som en enda stor grå betongplatta, man undrar om dom som bestämmer är allergiska mot grönska. Läste också häromdagen att när dom skall börja bygga den gula T-banelinjen så blir dom antagligen tvungna att riva upp Odenplan igen...amatörernas lekafton!

Varför inte ha lite torghandel på Odenplan som nere på Hötorget. Marknad för det finns absolut i Vasastan.

Till slut då...

Var och hämtade lite fina 40x50 printar i dag. Crimson kan man alltid lita på!

/Bernt

Postat 2015-11-04 17:01 | Läst 2853 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera