CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Slutleverans av min fotobok + Leicafynd för $104,000.

I går kom slutleveransen av min bok från Blurb så nu kan jag börja skeppa iväg de sista beställningarna. Jag har lite smått börjat planera min nästa bok och då skall det bli med helt nya bilder, men först måste den här vintern som pågår just nu ta slut. Troligen blir det också bilder tagna med film och storformat den här gången och troligen också en ”limited edition” på 30 exemplar. Kanske i lite större format också, 33 x 28 cm.

 Noterat på nätet…

 

Pressfotografen Leif Engbergs gamla Leica MP-36 såldes för $104,000 (ca 638.000 kr) på Ebay i mitten på januari.

“The camera comes with matching black paint Summicron 2/5cm no.1474879, first version with black bayonet mount, a matching black paint Leicavit MP”.

 Bara så att ni vet ni som har era Leicabitar i bankfacket .

  Annars då...

Tänkte ta mig ner till Fotografiska i helgen för att bla titta på Sarah Moon och vad jag hört och sett är inte hennes bilder ”onödigt skarpa”. Och gratis årskort har man ju också numera.

 

Trevlig helg!

/Bernt

Postat 2011-01-28 15:53 | Läst 8351 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Årets första Ellen träff.

Jag hade en bra bunt med min nya bok med mig upp till ”gubbarna” på årets första träff på Ellens Bageri  i går eftermiddag. Stor uppslutning var det en 15-20 pers var på plats vilket betydde att samtalsnivån var bitvis mycket hög. Det var en märklig men lustfylld känsla att dela ut min bok till de som beställt den av mig. Jag skojade till det lite när Bengan fick sin bok om att han var den första som förhandsbeställde boken men den sista att betala. Men det kändes fint att få hans cash i handen och jag tror att hans förhandsbeställning gjorde att många andra följde efter. Nu är det bara att börja planera nästa bokprojekt…

Affe J hade med sig två böcker. En om HCB och Giacometti som jag fick låna plus ett mastodontverk om W. Eugene Smith med ett stort urval av bilder från alla hans kända reportage. Jag beställde boken från adlibris senare på kvällen. Huvudexten i boken är på spanska men som tur är följer det med ett häfte med engelsk översättning.

Bengan samtalar med vår underbara kafévärdinna Anastasia som pysslat om oss nu ett antal år på Ellens . Lite orosmoln är det för våra framtida träffar där eftersom det tydligen snart kommer in nya ägare till vårt stamlokus på Hornsgatspuckeln. Vi får väl se om de nya ägarna vill husera oss i framtiden, Bengan kommer säkert med besked i sin blogg. Det har i alla fall varit mycket trevligt och gemytligt att vistas i denna klassiska kultlokal (Tårtan).

 

Krister Kleréus och jag bytte böcker, han fick ett ex av min och jag fick ett ex av hans senaste FOTO/GRAFISKT. Med i Kristers bok låg också en print, det tackar man för så här i efterhand.

Två av mina favoritbilder från Kristers bok.

 

När Staffan Johansson (vår speciella optik guru) dök upp blev det naturligtvis lite tekniksnack. Han hade med sig utskrifter på en jämförelsetest han gjort mellan en Leitz Summicron 35:a och en Zeiss Biogon 35:a som visade att Zeissgluggen var klart mycket vassare redan på full bländaröppning. Affe J som satt bredvig mig pratade lyriskt om sin Leitz 50 1/1.4 Summilux Asph som den bästa optik han någonsin haft trots att den kostar uppåt 30k var värd varenda krona.

Det var en som vanligt givande eftermiddag tillsammans med ”Ellen Vännerna”. Strax efter fem började de flesta ge sig hemåt, så även jag. Och som vanligt så tog jag mig en promenad hem till Vasastan.

/Bernt

Postat 2011-01-27 11:45 | Läst 8220 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Kameraväska, bankäventyr och bokleverans på Ellens.

Jag har noterat att några andra bloggare den senaste tiden skrivit om sina ”favorit” kameraväskor så då hänger väl jag också på där. I de flesta fall numera har jag bara med mig min lilla LX3:a när jag går ut på stan och då behövs det inte någon väska. Men har jag med mig DSLR:en brukar det se ut så här.

 

Annars då…

En dag före helgen var jag inne på mitt bankkontor vid Odenplan. Jag hade fått in en anonym bokbetalning på mitt bankkonto och ville ha hjälp att spåra den. Den unge mannen i kassan var mycket hjälpsam men han kunde inte se mer på sin dator än vad jag kan se på min hemma. Men han greppade sin telefon och ringde någon slags datacentral för att få hjälp och där var det telefonkö så han var tvungen att vänta. Då kom det fram en dam från gömmorna (kontorschefen) och frågade om det var några problem och kassören förklarade vad han höll på med. Då sa kontorschefen (kärringen)  –Sånt här har vi inte tid att göra nu när det är så många kunder här, kan ni inte komma tillbaka senare när det är lite mindre folk här. Förresten så kan du sköta sånt här hemifrån via telefon.


Jag såg hur den stackars rodnande kassören helst ville vara någon annan stans just då men samtidigt fick han som tur var kontakt med datacentralen och jag fick efter några sekunder reda på vem min anonyma inbetalare var. Kontorschefen bör skickas på en charmkurs tycker jag och under minst ett år bli av med sitt jobbskatteavdrag.

Bankerna tycker tydligen numera att vanliga lönekunder mest är till besvär och dom har därför börjat lägga allt krut på sk private banking i stället. Och för att vara med där och leka måste man placera mellan 2 och 10 miljoner kronor och då kan man å andra sidan bli bjuden vinaftnar, sport och kulturevenemang och entreprenörsträffar. Härliga tider, strålande tider!

 

Min Blurbbok har landat...

Mitt 13 kg tunga bokpaket från Blurb har just levererats av FedEx. Så på onsdag kan ni som beställt boken "face to face" få den på Ellens. Skall försöka få iväg postleveranserna i morgon.

/Bernt

Postat 2011-01-24 12:11 | Läst 8752 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Vad kan man göra för att bli lycklig?

När jag började tänka på det här med att göra en fotobok var den mest tänkt för familjen, alltså hustrun, dottern och sonen. Sen när jag började berätta om fotoboken i bloggen var det direkt ett antal av mina läsare som hörde av sig med intresseanmälan och det var ju glädjande. Efter att ha funderat vecka kom jag fram till att göra boken som ett litet konstprojekt, alltså en liten begränsad numrerad och signerad upplaga. Sen var det bara att kolla upp pris och bestämma hur många exemplar jag skulle printa. Det är som ni vet inte så billigt att göra böcker i små upplagor så jag var ganska osäker från början om var smärtgränsen låg för mina eventuella köpare. Till slut bestämde jag mig för att göra en 30 exemplars upplaga.

Om man ser till den tid jag lagt ner på boken så är det ingen strålande affär för mig men den går i alla fall inte back och jag har blivit lite lyckligare under arbetets gång och kommer samtidigt kanske att göra en del andra lite lyckligare och gladare en bit in i framtiden, hoppas jag.

Böckerna kommer att vara klara hos Blurb den 24 och sen tar det en 4-5 dagar för FedEx att leverera till mig. Bara så att ni vet, ni som slantat i förskott och väntar på boken. Tack alla köpare för att ni deltagit i mitt lilla bokprojekt.

/Bernt

Postat 2011-01-20 15:29 | Läst 7791 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

No unnecessary words.

/Bernt

Postat 2011-01-18 16:13 | Läst 9068 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 Nästa