CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Ute i kylan...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Den här mannen (August Palm) roterar nog häftigt i sin grav just nu på grund av händelserna i LO-borgen bakom ryggen på honom. Och hans alter ego skulle nog helst också vilja kliva nar från sin sockel och knalla iväg från Norra Bantorget.

 

Jag skulle kunna skriva mycket om AMF-affären och alla andra bonusaffärer som just nu snurrar runt i pressen och där  penningkåta girigbukarna visar sitt rätta ansikte dag efter dag. De har dribblat bort våra pensionspengar och i stället för spöstraff belönas de med tiotals miljoner för sina genomusla arbetsinsatser.

Det får räcka med dom här raderna.

 

(August Palm (1849-1922) var skräddare och socialistisk agitator, som spelade en stor roll för socialdemokraternas genombrott i Sverige).

 

 

Troligtvis Ellens Bageri.i morgon eftermiddag...

 

Staffan pratar säkert om något optiskt ljusbrytningsproblem och Bengan undrar över var det är som blinkar på hans G10:a. Det gör det aldrig på hans M-kameror.

 

Annar då? Jag längtar allt intensivare efter vårvärmen!

 

/Bernt

Postat 2009-03-31 17:54 | Läst 8669 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Klättra på väggarna...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

I dag känns det som om våren äntligen är på väg. Nu har man suttit och pulat i sin lilla kammare hela vintern och nu börjar man verkligen längta ut som en vårrusig ko till sitt grönbete. Men jag måste tyvärr stanna kvar i stan till slutet av april innan jag kan dra på min vårresa söderut, hej Christer!

 

Det är mycket Anders Petersen i Stockholm just nu...

 

Samtidigt som hans utställning på Galleri KG52 avslutas den 4 april  är det vernissage samma dag på hans nya utställning ”City Diary”på Gun Gallery, Runebergsgatan 3, Stockholm.

 

 

Så här skriver Johan Croneman bla om Anders Petersen i den inbjudan jag fått från Gun Gallery:

”Jag vill ha en bild av Anders Petersen. En särskild bild. Många av hans bilder vill jag inte ha. De är för påträngande, för skitiga, alldeles för av­slöjande. Jag är helt enkelt för småborgerlig för många av hans bilder. En stor, svart, hårig muff i närbild, plåtad på en balkong tror jag.

Vad vet jag om det?

Varför ville han över huvud taget att jag skulle se den? Han visar den givetvis just av det skälet. Det är inte den nakna bilden det handlar om – det är ju mig han klär av. Och det är ju jag som blir generad. Jag misstänker att det är hela hans poäng, en viss nyp av utsatthet och nakenhet gene­rerar en annan slags utsatthet och nakenhet”.

 

 

På träffen jag var på med Anders Petersen i förra veckan berättade han om hur viktigt det är att man kontaktar de människor man fotograferat innan man publicerar bilder på dom. När han gjorde sitt mentalsjukhusprojekt var det ett antal anhöriga till de intagna som motsatte sig publicering, men som tur var så tyckte de flesta att det var helt ok. Och många tyckte att han skulle göra ännu fler bilder. Men man kan i och för sig förstå varför en del sa nej, för det är ju fortfarande skämmigt i det här sk upplysta landet att drabbas av psykisk sjukdom.

 

Han berättade också om en sak som hände när han gjorde Gröna Lund boken och den stora bildutställning som han gjorde samtidigt på Grönan. En kvinna på en av utställningsbilderna som bara sett den i litet format tidigare hade blivit alldeles förstörd och börjat gråta när hon fick se sitt ansikte meterstort format på utställningen. Han plockade då självklart ner bilden, men fortfarande efter nästan trettiofem år mår han lite dåligt av att han inte varit tillräckligt tydlig från början då.

 

 

Morgonens fikabok!

 

 

GRÖNA LUND Om människor på ett nöjesfält.

Anders Petersen med text av Jan Stolpe. 114 sidor, utgiven av Fyra Förläggare 1973.

 

 

 

Anders Petersens första bok. Bilderna tagna till största delen under somrarna 1972 och 1973.

 

 

Trevlig vecka!

/Bernt

Postat 2009-03-30 15:12 | Läst 9596 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Softbox för Panasonic LX3:an...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Häromdagen när jag var ute och snurrade på nätet hittade jag denna ritning. En liten softbox för LX3:an.

 

 

Jag skar till min av en plastmapp jag hade liggande.

 

Några testbilder då. Alla på ganska nära håll vilket självklart inte är så gynnsamt för den innbyggda blixten, men ändå.

 

Blixt rakt på...

 

...och med softboxen.

 

Blixt rakt på...

 

...och med softboxen.

 

Jag har också sett någon stans tidigare att man kan fixa till en liten minisoftbox med hjälp av en gammal 35 mm plastfilmburk. Lite helgspyssel för den händige!

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Annars då...

 

 

Festen i går för min fru blev mycket lyckad. Som vanligt blev det många samtal om det mesta, allt från höga löner och bonusar till nedskärningar i skolan och kostnader för fotboll och ishockeyträning. Min frus pajer som jag visade igår blev succé, som tur var gjorde hon också en extra ostvariant på förmiddagen innan gästerna kom.

 

..............................................................................................................

 

 

Åsså var det dax för en ny träff på Ellens Bageri igen den 1 april!  

 

Trevlig söndag!

/Bernt

 

 

 

 

 

Postat 2009-03-29 13:57 | Läst 8942 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I morgon blir det fest plus lite om skrivarbläck och om herr Bergs nya pdfbok.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I dag har man fått hålla sig borta från köket då min fru lagat bla pajer och annat godis till hennes födelsedagsfest i morgon. Hon fyller inte jämt så det blir inget jättekalas, men barn med respektive och barnbarn kommer plus min svärfar och min systerdotter med familj. Så det kommer att bli lagom fullt i lägenheten, och säkert trevligt som vanligt.

Den här bilden är från en tidigare födelsedag, 1972.

 

Elvtusen kronor litern!

Häromdagen handlade jag bläck till min skrivare. Ett multipack med alla sex färger vilket min skrivare kräver. Min skrivare är ganska enkel Epson A4-skrivare och inte någon proffsmodell. Nu skriver jag inte ut så många fotografiska bilder på den utan jag använder den mest för att skriva ut korr på formgivningsarbeten som tex illustrationer, logotyper, visitkort, inbjudningar och sånt. Och till sånt fungerar den helt ok.

Nu har den några år på nacken så det börjar bli svårt att få tag på bläckpatroner på stan men på Mattonbutiken var dom snälla och beställde hem ett multipack till mig. Men jag fattar inte varför skrivarbläck måste kosta som det gör. Förpackningen innehåller 6 x 13 ml alltså 78 ml till ett pris på nästan 900.00 kronor vilket gör lite över 11.00 kr ml vilket i sin tur gör ett literpris på över 11.000.00 kr!!!

 

Eftermiddagens bok!

 

 

Dagens bok är Micke Bergs nya pdfbok som poppade upp i min mailbox i morse. Boken handlar om  en gata, några vänner och en tid i MickeBerg Land.

Jag gillar inte att läsa långa texter på skärm men ibland får man ge sig hän ändå. För att göra det lite lättare för mig brukar jag sätta på lite ordlös musik i bakrunden. I dag blev det Miles Davis Cool & Collected som passade bra både till herr Bergs texter och bilder.

Nu har jag ju läst herr Bergs blogg under en ganska lång tid så en del texter och bilder känns naturligtvis välbekanta, men ändå lite nya i den nya formen.

 

 

 

Och vill ni se bilderna lite större kan ni passa på och besöka hans utställning på Café Spuntino, Erstagatan 7, Södermalm, Stockholm från den 4 april.

Och vill ni träffa herr Berg så är det vernissage lördagen den 4 april 13-1600.

 

Erstagatan

PDF-bok 81 sidor

Micke Berg

 

Nu skall jag hälla upp en whiskey och fortsätta och läsa...

 

Trevlig helg!

/Bernt 

 

Postat 2009-03-27 17:37 | Läst 8813 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Lite om vådan att dammsuga och lite om Affe och Anders Petersen!

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Nu till helgen kommer det lite folk till oss för att fira min fru som fyller XX år. Så den här veckan måste jag dammsuga lite extra noga i alla hörn.

 

 

Det tänkte jag på i morse när jag läste Rocky i DN:

 

- Har ni en aning om hur många baciller som vispas upp i andningsluften när ni drar igång dammsugaren med full påse?

- Hundranittiomiljarder!

- Motsvarande 30 år i asbetsgruva!

 

Lite mer Anders Petersen.

Affe skriver i sin blogg idag om habegär men också om varför han fortsätter att fotografera analogt. Affe har samma känsla som Anders Petersen uttryckte i går när någon frågade honom varför han inte fotograferar digitalt.

Han berättade då att han vid ett tillfälle gjort en hel utställning digitalt och att han tyckte att den blev helt kass. Anders P tyckte precis som Affe att bilderna kändes för ”platta” och att dom inte hade de känsliga tonövergångar som han ville ha i sina högdagrar och skuggor.

 

- Verkligheten är överreklamerad!

- Det kan finnas mera färg i en svartvit bild än i en färgbild!

 

Två saker Anders P sade i går som fastnade hos mig.

 

 

 

 

Det var allt!

/Bernt

 

Postat 2009-03-26 22:34 | Läst 8827 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa