CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

God Jul å Gott Nytt!

Hoppas ni alla får en fin och mysig helg! Och en bild på årets gran som vanligt.

/Bernt

Postat 2016-12-24 11:17 | Läst 13283 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Olika sätt att göra bilder/illustrationer...

Jag har testat att göra lite olika varianter på min nuvarande ikonbild eller avatar som det också kallas ibland. Dom här olika fotoillustrationerna har kanske inte så mycket med fotografi att göra längre utan det är mera grafik med fotografi som utgångsmaterial. Ända sedan jag skaffade min första dator som var en Mac II julen 1987 har jag arbetat med bild i olika paintprogram och när sedan första versionen av blivande Photoshop kom våren 1989 (Barneyscan) har det rullat på...

Mitt åtta år gamla självporträtt.

Första grafik bilden. Filterarbete i Photoshop, Nik och Lucis.

Ink bild med Illustrator och Photoshop.

Gravyrbild med  linjeraster maskade i olika vinklar.

Ritat i Illustrator med penna och min lilla Wacom platta. Ni som följer mig på fejjan har säkert sett bilderna tidigare...

.

Bonusbild!

Soltrappan på Odenplan, nu med säkerhetsstaket!

/Bernt

Postat 2016-06-21 15:36 | Läst 8431 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Walking the dog!

Nästan alltid när jag går ut på stan blir det att jag hänger en kamera runt halsen så var det även i går. Det är inte alltid det blir några bilder, varken för mig själv eller för att visa för andra. Gårdagens väder här i stan var mulet och grått när jag var ute och man kände småregnet i ansiktet.

I Vasaparken finns det fortfarande rätt många stora träd kvar trots att många tagit stryk av avgasutsläpp och andra föroreningar och ruttnat inifrån. Vissa dagar när det är finväder är parken full av människor speciellt då under helgerna men igår var det ganska tunt.

Bilden från igår tog jag när jag gick längs Odengatan på väg hem mot Dalagatan. Det låg ett mjukt dis över fotbollsplanen i bakgrunden och trädet i förgrunden blev siluettaktigt. Jag blev där en stund och väntade på att få in en människa i bilden vilket jag fick till slut. Tog fram Fujin som jag hade under jackan och tog två exponeringar. The rest is Photoshop!

/Bernt

Postat 2016-05-27 11:34 | Läst 7711 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kronblomliv på Rotbacken!

Ännu en fin försommarhelg i soldattorpet på Rotbacken. Ett soldattorp bekostades av roten som anställde soldaten och skulle enligt stadgan vara 8 x 4 meter och sju stockar högt (cirka två meter). Denna specifikation bestämdes av armén i mitten på 1600-talet för att soldaterna skulle få likvärdiga bostäder. Därför har de flesta soldattorp samma grundplan, men många har utökats och förbättrats av sina rotebönder och/eller "hyresgäster". Åtskilliga av de gamla soldattorpen finns kvar efter att indelningsverket upphörde 1901 och används i dag mest som sommartorp. Bilden ovan på familjen Levin som bodde i torpet 1933. Dottern som står till höger född i torpet nu 82 år var förra sommaren och hälsade på oss med bla amerikasläkten som totalt ca femton personer och de flesta trängdes i vår storstuga där hon berättade hur det var för henne och hennes familj när hon växte upp där.

Just den här helgen brukar jag, som jag skrev om i en tidigare blogg ta en "gullvivebild" i ena hörnet på tomten och så blev det också i år. Inte riktigt lika stort antal blommor just i hörnet men dom sprider sig desstomer runt övriga tomten. Och det har man ju ingenting emot.

För första gången sen vi skaffade torpet för fem år sedan fick vi möjlighet också att se tomtens syrener i full blom eftersom också hustrun numera också är pensionär, vilket betyder att vi kan åka upp när vi har lust.

Som sagt långhelgen från fredag em till måndag em var kanon, lite över +24 på måndagen vid 14-tiden, det tar lite tid att vänja sig vid värmen. Upptåget och SL pendeln gjorde sitt jobb vid hemresan.

.

Snart är sommar som vi längtar efter så mycket här och man kommer att leta efter en plats där man kan sitta i skuggan.

/Bernt

Postat 2016-05-24 15:06 | Läst 4235 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

I går var det skolutflykt för fikagänget på Tårtan för att hälsa på magistern i Gnesta!

Leif tyckte för några veckor sedan att vi skulle åka ner till Gnesta och hälsa på Bengan och fika i stället för ett han skulle komma till oss i Stockholm och Tårtan fiket på söder som han gjort nu i många år. Så igår vid tolvtiden samlades ett gäng gubbar på söder för att dra ner till Gnesta. Vi var fem stycken som fick åka i Leifs fina kombi Saab söderut, vad jag kommer ihåg så var det hans sjätte Saab bil. Lite roligt var det när vi stadsbor kom till Gnesta och först körde in i "byn" utan att veta riktigt  var stället låg där vi skulle träffas. Leif och jag körde igång våra mobiler för att hitta rätt och en viss förvirring uppstod när fem personer hade lite olika uppfattning om hur vi skulle köra. Till slut loggade jag in på fikets mapp adress och lagom när vi kom tillbaka till avfarten till Gustafsvik Cafét fick jag igång min gps.

Här är vi alla framme vid Gustafsvik och väntar på att magister Björkbom skall komma. Från vänster vi som åkte i bilen Krister, Leif, Ulf och Stefan.

En trevlig och söt servitris mötte upp oss och hälsade oss välkomna till Gustafsvik.

Sen när vi närmade oss ingången till Gustafsvik Cafét upptäckte vi att Bengan hade en liten separatutställning där med hans numera ikoniska bilder från 60-talet.

Väl inne fick vi sedan träffa Bengans fotogäng från Södertälje Kent, Bengt-Åke och Ronny.

Bengan kollar på Leifs gamla fina  Asahi Pentax med ett ännu äldre objektiv.

Fint gammalt rum satt vi i det fina försommarvädret på Gustafsvik  och timmarna flöt iväg ganska snabbt samtalen handlade som vanligt om en massa intressanta saker som om banker och arbetsmiljöer, telefonutvecklingen från början av sjuttiotalet och framåt. Lite om Rogers fina arbetsplatsbilder som fick mig att tänka på Jens S Jensen och Yngve Baum.

Gör gärna ett besök! Gustafsvik Levande Ljus och Café.

.

I förra bloggen visade jag det här självporträttet taget i mitt kompakta badrum där förresten flera självporträtt kommit till. Från Bengan fick jag då den här kommentaren: Ps. Har en bildidé vad gäller sista bilden! Ha byxorna nerdragna! :)

Och jag är inte den som är den, så jag gick hela vägen!

/Bernt

Postat 2016-05-19 11:17 | Läst 4158 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 102 Nästa