CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Avbildade fotografer avbildar varandra…

Foto: Erik Danielsson

Foto: Bernt Carlzon

Foto: Ulf Fågelhammar

Och detta utspelade sig på Reclaim Photograpy i lördags. Tack Erik och Ulf för bildbidrag.

.......................................................................................................................................................

Annars då...


Jag har en del gamla årgångar av Fotografisk årsbok och då och då brukar jag plocka fram några och bläddra i till förmiddagsfikat. När jag inte har något speciellt inbokat brukar förmiddagsfikat börja vid halvåttatiden och vara klart vid elva ungefär. Då har jag hunnit med att läsa DN, sett lite nyheter på teven plus varit inne i arbetsrummet och slagit igång laptopen och kollat mejlen och lite annat. Gått ut några gånger i vardagsrummet igen och bläddrat lite i de böcker jag valt ut plus tagit några koppar kaffe till. Här kommer några bilduppslag ur böckerna ovan:

Foto: Rein Välme

Foto: Svante Hedin och Ture Sjölander

Foto: Jan Johannisson och Dag Sundberg

Foto: Kurt Dejmo

Nu är det dax för en kopp kaffe till!

 /Bernt

Postat 2011-11-29 09:19 | Läst 7017 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Reclaim Photography #3, lördagen den 26 november 2011.

Så drog jag mig då ner till Plattan för att delta i den tredje upplagan av Reclaim Photography. Bättre uppslutning den här gången. Nu räknade jag inte alla deltagare men jag tror att det var över tjugo stycken. Tråkigt nog stressade de flesta människorna förbi med ögonen riktade rakt framåt på väg från punkt A till punkt B för julklappshandlande. Men jag hade i alla fall ett bra antal pratglada besökare vid min pelare som gärna ville prata bild med mig. Några kände jag sen tidigare men många var också nya bekantskaper. Nästan alla gillade mitt bloggkollage och kröp nära för att studera delbilderna i detalj. Det skumma ljuset under fontänen så här års var väl inte det bästa för att titta på bilder inte utetemperaturen heller. Frammåt klockan tre kände jag mig ganska genomfrusen, långkalsingar hade nog varit bra. Här några znaps:

 

Här finns en bunt bilder på deltagarna...

...och här lite fler bilder på flickr...

...plus några till här!

Nästa Reclaim Photography blir frammåt våren någon gång, troligen i slutet på april.

/Bernt

Postat 2011-11-27 10:32 | Läst 4451 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Reclaim Photography i morgon lördag!

Så var det dax för ett nytt "Reclaim Photography– Fotografin till det offentliga rummet". I morgon lördag  kl 13 till 15 på Sergels torg. Här några bilder från förra gången.

Reclaim Photography på blogspot

Bonusbild(er)!

Snart kommer nog vintern till stan igen. En bunt vinterbilder tagna från mitt fönster.

Trevlig helg från Carlzonz kammare!

/Bernt

Postat 2011-11-25 17:18 | Läst 5227 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kortbesök i Brödåkra november 2011.

Det var alltså varit ett Brödåkrabesök för mig igen. I vanliga fall brukar jag åka tidigare på hösten och stanna en månad eller så. Den här gången blev det ett kortbesök på en ca en vecka. Min Brödåkravärd Christer var på besök i huvudstaden och därför skulle det bli bilåka ner. Christer och Somjit kom och hämtade upp mig som avtalat på Dalagatan i sin röda "Ferrari" frammåt kvällen förra söndagen. Sen blev det först en tur till en förort söderut för att hämta upp Somjits syster och där blev det lite fint thaikäk innan avfärden mot Skåne.

Sen gick resan som på räls ner genom landet. Två korta stopp på vägen. Avlämmning av damerna i Landskrona och sen full speed till Brödåkra. Christer slog igång vedpannan i källaren med ett lass plus en brasa i öppna spisen också för att snabb få lite värme i kåken. Sen blev det lite snack, några pilsner och lite eldvatten i lagom mängder. Kom isäng frammåt morrontimmarna.

Veckan har sedan gått utan större besvär. På tisdagskvällen tittade kamrat Håkan över och efter en stund dök också Christers granne Kapten Ragnar upp. Så det blev en del pilsner och historier från dom sju haven som vanligt när Ragge kommer igång. Men det blev också en hel del fotosnack. Resten av dagarna i veckan har som vanligt vid Brödåkrabesöken, flytit på stilla och lugnt. Dimman och frosten kämpar på långt fram på förmiddagarna.

Konst och julmarknad!

I går söndag drog vi in till Landskrona och Christers kompis Håkan Ivö anslöt inne i stan. Och där hade vi siktat in oss på en julmarknad  i det historiska huset "KASSAN" vid hamnplan, intill Citadellet. Husägaren den trevlige keramikexperten från SVT:s Antikrundan Joakim Bengtsson tog emot oss i entrén.

Folktillströmmningen var mycket god hos de olika hantverkarna/utställarna i KASSANHUSET:s olika våningsplan. Lite panikkänsla i de branta trapporna.

Nybakat från husets kök kunde man också få. Men jag hoppade över glöggen och de julbakverk man kunde få på julmarknaden. Jag spar mig till december.

Åsså vidare till konsten..

Ett annat ställe vi planerat att besöka var LANDSKRONA KONSTHALL som låg på lagom promenadavstånd från julmarknaden. Christer och Håkan tog lite bilder nere vid Hamnplan och jag tog några bilder på dom. Somjit i förgrunden funderar nog lite över dessa konstiga killar med sina kameror som skall ta bilder hela tiden.

LANDSKRONA KONSTHALL ligger fint i den stora skulpturparken som omger den.

På konsthallen pågår just nu en utställning som dom kallar "KONSTOFORM". På den visas möbler av olika slag av Nordens främsta formgivare och konstnärer.  Man kan väl säga att dom utställda föremålen ligger i gränstrakterna mellan konst och möbler.

En av Jonas Bohlin äldre CONCRETE stolar i stål och betong.

Björn Norgaards handsnidade stolskulpturer i blandade träslag. Om ni har slantar, 100.000.- st.

Ett av verken i Kaptensgårdens Skulpturpark. I parken runt Konsthallen finns 20 verk av 19 olika konstnärer.

Det blev som vanligt lite "nu tar vi bilder på varandra" tillfällen. Foto: Håkan Ivö

Annars då...

Innan jag blev upphämtad i förra söndagen tog jag en repa ner till Stadsbiblioteket och lämnade tillbaka några böcker. Den här fina blomsterkiosken som ligger på vägen var tidigare i år uppsagd av fastighetskontoret för att ersättas med ett planerat cykelställ. Men efter lite strul fick ägarinnan till slut till ett nytt avtal med fastighetskontoret . Blomsterkiosken har funnits på platsen sedan 1940-talet.

Back to the future...

När man sitter så här ensam ute på landet hela dagarna fladdrar det en hel del tankar om framtid och baktid genom huvudet. För ett tag sedan var jag nere hos Matton för att köpa färg till min skrivare. Matton ligger numera på Luntmakargatan och i fastigheten mitt emot butken hade jag tillsammans med en tecknare en studio i slutet på 60-talet.

Jag gick samtidigt sista året på Kursverksamhetens Fotoskola och vi hade det året sammarbete med eleverna på Beckmans Reklamskola och tillsammans med dom gjorde vi olika arbetsuppgifter. Det var så jag träffade den tjej jag hade studion tillsammans med under två år. Försökte sedan arbeta som (reklam)fotograf under en tid men mitt intresse för illustration och grafisk formgivning tog till slut över helt efter ett par år. Från 1970 och fram till min pensionering för ca fem år sedan arbetade jag som AD, grafisk formgivare och illustratör och hela tiden som egen företagare förutom de sista tre åren då jag var anställd som AD/grafiker på ett IT-mediaföretag . Den omoderna fastighet som vi bodde och hade våra ateljéer i på Luntmakargatan 73 i slutet på 60-talet har renoverats flera gånger sedan dess.

Silver Efex Pro 2.

Sen sitter jag också och gör lite bilder i Silver Efex Pro 2 som jag tankade ner en demo på för ett tag sedan. Att inlärningströskeln har blivit bra mycket högre med åren det märks men å andra sidan så har man mera tid nu. Programmet har naturligtvis en hel del godis när man arbetar med bilder på det sätt jag gör är kanske bäst att tillägga. Jag gillar tex kontrollen man har med "dodge & burning" styrningen. Men det finns mycket mer, så jag testar vidare...och det är lite jobbigt att vara rökare på ett blåsigt hav.

Christer kollar på gårdagens bilder.

I morgon tisdag bär det av mot Stockholm igen och det här paketet följer också med.

/Bernt

Postat 2011-11-21 11:47 | Läst 6982 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

På väg till Skåne och Brödåkra igen men före det ett besök hos Sven-Harrys.

Så var det dags för en resa söderut igen. Lite kortare och senare resa den här mot normalt, en vecka blir turen den här gången.

På båda bilderna mina skånepågarvänner Crister och Håkan.

Karin Broos på Sven-Harrys.

Slank över gatan och gick ner till Sven-Harrys Konstmuseum för att titta på Karin Broos utställningen där som jag läst mycket om. På utställningen visas 25 av hennes fotorealistiska målningar från de senaste fem åren.

Karin Broos ”Den röda soffan” 2011. Akryl på duk, 165 x 200. Foto Marc Broos.

Karin Broos ”Det stora blå 1” 2011. Akryl på duk 105 x 170. Foto: Marc Broos.

Ateljébilden har jag lånat från Anna Classons fotodagbok. Där finns också en länk till Karin Broos sommarprat i P1 om ni vill veta lite mer om denna fantastiska konstnärinna och hennes konst.

Ni får skynda er dit om ni vill se utställningen, sista dagen är den 20 november.

/Bernt

Postat 2011-11-12 13:22 | Läst 6829 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa