CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport från Brödåkra hösten 2008 (8)

Igår började vi dagen med att besöka en fiskodling i Påarp där dom odlar prydnasfisk och i huvudsak Koi, eller Nishikigoi- "brokig karp" som den heter på japanska. Det var en jätteanläggning med ca 20 dammar och bassänger, både inne och utomhus. Reflexerna av det fina solskensvädret gjorde det omöjligt att ta några bilder på fiskarna så besök gärna deras hemsida barakoi.se i stället.

Efter besöket på fiskodlingen tog vi oss en  tur upp till Hallandsåsen en bit från Båstad för att se om vi kunde få tag i lite kantareller.

 

Vi hamnade i ett bokskogsområde som såg mycket givande ut, men kantarellerna lyste med sin frånvaro. Vi fick bara ihop ett par nävar. Bilden på mig "in action" nedan tagen av Chris. 

 

Mot kvällen åkte vi i det böljande landskapet ner mot havet och hamnade vid Dagshög naturreservat söder om Torekow.

 

Efter någon timme där drog vi oss hemmot mot Brödåkra, och Christer färdigställde fisksoppan som han börjat på dagen före...


...under tiden tog jag den här bilden på en skelletdel jag hittade i skogen tidigare på dagen.
Om det någon som vet vad det är, hör gärna av er då.

 


Det var allt just nu!
Bernt

Postat 2008-09-15 13:40 | Läst 6226 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport från Brödåkra hösten 2008 (7)

Igår tog vi en liten tur ner till Kågerödstrakten och tittade på ett gäng modellflygare. Det var Radioflygklubben Gripen som hade öppet hus.

 

Häftigaste planet på plats var en 1/4 skalamodell av en Tiger Moth.

 

På hemvägen blev det veckoinköp på ICA Maxi i Hyllinge, Christer skötte det mesta medans jag tittade på tittade på "godsaker".

Lyckades smyga ner några nybakade winerbröd till eftermiddagskaffet.

En lax på treochetthalvt kilo blev det också som sedan efterarbetades hemma, bland annat kommer det att bli fisksoppa...

...och medans Christer gjorde detta tog jag ett par nya bilder på hans opalmatrixer. Någon gång i framtiden kommer han kanske att slipa ner dom till några fina opaler, men dom är vackra som dom är också.


Inatt har det varit kallt och det känns att hösten är på väg.
Livet i Brödåkra går vidare...

Bernt

 

Postat 2008-09-14 20:25 | Läst 6618 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kortrapport från Brödåkra hösten 2008 (6)

 

Torsdagen gick helt i vilans tecken. Vaknade strax före elva och var fortfarande trött, kan det vara den friska landsortsluften eller bero på trevligt sällskap och sena kvällar. Jag var t.o.m tvungen att i dag ta en liten "power nap" frammåt eftermiddagen. Christer hemma vid sextiden och han arbetade sedan till mörkret föll på garagetaket medans jag hängde framför TV:n och kollade på Kunskapskanalen. En utmärkt TV-kanal tycker jag.
Bilden min hörna på Christers loft.

På jakt efter den perfekta svartvita bilden.
Jag är fortfarande lite tagen av Gerry Johanssons fina svartvita bilder i Foto.
Och testar därför lite olika sätt för att hitta ett bra sätt att göra hyggliga svartvita bilder från min ganska enkla digitalare Canon 350D.

Bild från kameran bara lite skärpt för webb. Konverterad till Black & White i PS rakt av. Ganska blaskig.

Bild gjord från två exponeringar en med -2 Ev och en med + 2 EV. Tonmappad i Dynamic Photo HDR. Konverterad till Black & White i PS rakt av.  Lite mera punch i den här bilden och bättre återgivning i de mörka delarna.

Min slutbild. Svartvit tonmapping i Dynamic Photo HDR + efterarbete med kurvor och dodge and burning i PS. Som jag sagt tidigare gör jag mina bilder under resan på min laptop vilket kanske kan påverka bildåtergivningen något.

 

 

Vill också meddela att Christers kinesiska Lingzhi svamp är vid gott liv fortfarande.

Självporträtten rinner på hela tiden, här ett i en gammal fin klotrund Ronson tändare.

 

Eftersom det är fredag har min husvärd Christer nu några dagar ledigt plus att han tagit ut några semesterdagar i början på veckan. Vi får se vad vi kan hitta på, några idéer finns redan för lördagen. En RC-flygklubb har en träff i närområdet och Christer har träffat en kille som odlar dammfiskar, båda låter spännande...

Jag återkommer!
/Bernt

Postat 2008-09-12 16:22 | Läst 6112 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kortrapport från Brödåkra hösten 2008 (5)

Helsingborg - Helsingör tur och retur.

På onsdagsmorgonen drog Christer igång pannan så man kunde ta sig en het dusch. Självporträtt efter tvagningen i "något" dammig spegel.

Det var fint väder i Brödåkra på eftermiddagen.

Vi kom iväg till Helsingör frammåt kvällen igår. Regnet vräkte ner när vi åkte mot Helsingborg och Danmarksfärjan, det upphörde sedan en bit ut på sjön.
Helsingör var ganska ödslig. Att turistsäsongen är över det märks så här mitt i veckan. Så det blev en rask tur och returpromenad  till ölstället och sen hemmåt igen.

Christer först i kön till färjan med sina fem backar.

Betala måste man också göra i Svenska eller Danska pengar.

Hemresan gick utan problem, tillbaka i Brödåkra vid 7-tiden. Ingen match på TV:n, men det verkar ha varit en skitmatch så vi missade nog inte så mycket.

I förra veckan köpte Christer Scott Kelbys CS3-bok, så den sitter jag och småläser i då och då. Scott Kelby som är "Mr Photoshop" och som gärna också framhäver detta vilket kan bli lite jobbigt ibland.
Annars så har jag just nu börjat läsa Dan Brown's (Da Vinci-koden) Gåtornas Palats.


Utsikt genom loftfönstret idag vid 11-tiden.

Dagarna i Brödåkra flyter på av välbehag...

/Bernt

 

 

Postat 2008-09-11 13:49 | Läst 6478 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kortrapport från Brödåkra hösten 2008 (4)

Några toabilder ingår i rutinen numera när jag besöker Brödåkra, så här kommer en ny.
När man kommer till 400 ISO på Ricoh R8:an börjar bruset komma om man tar bilder i lite dåligt befintligt ljus som jag ofta gör.

100 % cropp, ganska kraftigt brus  plus att den är lite oskarp (f/3.9 och 1/3 sek)  men en A5 utskrift skulle den nog klara av.

Fast vid lite mera normala ljusförhållanden klarar den 400 ISO rätt bra tycker jag, fast jag försöker för det mesta hålla mig till 200 ISO när det går. Någon har sagt (jag vet inte om det stämmer) att se på en 100 % crop är som att titta nära på en 70 x 100 kopia.
En sak till som inte är riktigt bra med R8:an är den något hårda jpeg (brus) behandlingen den kan ibland ge lite utslätat resultat. Man kan önska att den i framtiden även får RAW format, men det är nog inte intressant för den kundkrets som R8:an vänder sig till. Men för mig helt ok som "dagbokskamera". 

Tidigare toabilder: Toabild 1 och Toabild 2!

Taklagsfest..?

Igår kväll efter jobbet arbetade Christer på sitt nya garagetak, han har det lite besvärligt eftersom det gamla garagets vinklar inte stämmer någonstans.
Men snart kanske det blir anledning till en taklagsfest ändå...vi får se.

 

Vi kom inte iväg till Hälsingör i lördags, pilsnern ( och spriten) börjar ta slut nu så i eftermiddag ska det ske.

I kväll sitter vi framför TV:n och lyfter fram Sverige till seger, hoppas vi får se Zlatan på gott humör och i full fart.

Det var allt!

Bernt

Postat 2008-09-10 14:24 | Läst 6352 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa