CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Så har det gått en vecka igen...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4


Och jag måste säga att vädret just nu är ju sådant att allting plötsligt känns lite lättare på något sätt. Lite som om man fått sig en rejäl syrgaskur. Ljuset och värmen är på väg tillbaka...så nu kan man nog utan större risk hänga in vinterjackan för i år...

 

 

I dag har jag varit ute hos DITO och hämtat ett objektiv till min Cambo Wide fyra gånger fem tummare som dom ”servat” åt mig. Det hade bäckat ihop lite och därför måste det rengöras och smörjas upp, plus att det blivit lite glapp i avståndssnäckan.

.

 

Två gamla Leica-bitar.

Jag har två gamla Leica-bitar liggande som jag inte har någon större användning för.

 

Leitz FOFER Avståndsmätare, 30/40-tal i fint skick.

 

Leica-Meter MR Svartlackerad,  ganska sällsynt.

 

 

 

Lördagspromenad...

 

 

ERSTAGATAN o MICKE BERG
Vernissage, Lördag den 4 april, 13-16.00.
Cafe Spuntino, Erstagatan 9, Södermalm.
En utställning om en gata, några vänner och en tid.

 

 

Är vi lurade...eller?

 

 

Det har nu gått tretton år sen den svenska elmarknaden avreglerades.Ökad konkurrens skulle ge lägre priser sa man. Effekten blev den motsatta. Elpriserna är nu högre än någonsin. Och flera aktörer skulle det bli också men i stället har det blivit en kraftig koncentration och nu är det bara tre bolag som äger 90 procent av den svenska elproduktionen – Vattenfall, Eon och Fortum.

 

 

Trevlig helg...o tänd några ljus o spar lite el!

/Bernt

 

Postat 2009-04-03 18:11 | Läst 6236 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Så blev det en liten promenad och några timmar igår på Ellens Bageri igen...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Jag började min resa till söder med att gå in på Pressbyrån på Odenplans tunnelbanestation för att kolla på lite nya tidningar, jag brukar göra lite ”eyeshopping” där då och då. Dom har ett ganska bra sortiment av arkitektur, design, foto och datatidningar.

Men mina ögon föll först på de sk dam och modetidningarna, och när jag tittade närmare på dom kunde jag konstatera att alla omslagsbilder numera är ”photoshoppade”, en del till den milda grad att bilderna ser helt overkliga ut. Skönhetsretusch kallas det vist numera men inte är det några naturliga skönheter man ser direkt, jag tycker att en del ser ut som aliens hela bunten.

Jag köpte senaste utgåvan av Black&White Magazine, mest för att det var en artikel om fotografen Elliott Erwitt. B&W Magazine håller för det mesta en jämn och hög kvalité både vad det gäller presentation av fotografer och tryck. Lite miljöskadad är jag kanske där eftersom jag arbetat med trycksaker hela mitt vuxna liv.  Därefter tog tunnelbanan till Gamla Stan för att därifrån gå resten av vägen upp till Hornsgatspuckeln i det fina vårvädret.

Strosade en stund på de branta smågatorna innan jag vek av mot Hornsgatan där jag hamnade på ett galleri som visade akvareller av konstnären Karl Mårtens. Fina flödiga grafiska fåglar gjorda på grovt papper.

Mårtens verk är inte några perfekta avbildningar det är mera fåglarnas personlighet och speciella form han fångat.

 

När jag sedan kom fram till Ellens Bageri vid 14.30 tiden var det redan fullt runt borden och snacket var redan i full gång om olika kamerors förträfflighet och olika objektivkonstruktioners fördelar.

Ljuset i den hörna vi satt gjorde det svårt att få några hyggliga bilder den här gången, i varje fall från min position.

Jag hade släpat med mig min stora Widelux som jag skrev om tidigare i min blogg. Klämfaktorn var stor när den gick runt bordet. På bilden också Bengans M-kamera och hans G10:a. Och Bengan lyste upp lite extra när jag berättade att flera Magnum fotografer använder G10:an numera.

Sen blev det också lite digitalt Tri-X snack. Jag har gjort en Tri-X inställning på min LX3:a som funkar rätt bra.

Efter ca tvåochenhalv timma med kamera o fotosnack snurrade det ganska bra i pallet, och jag har dessutom lite nersatt hörsel vilket inte gör det lättare direkt när man träffar så här många pratglada fotografer. Nu räknade jag aldrig hur många vi var men vad jag kan se på mina bilder var vi 13 stycken. Snart får vi nog hyra lokal om det fortsätter så här. Men det vore naturligtvis trevligt med lite mera ”damer” i sällskapet. Monica får ensam hålla fanan högt...

 

Morgonens fikatidning!

Det blev naturligtvis B&W Magazine som jag köpte igår. Tidningen har i det här numret en presentation av Magnum och några dess fotografer. Bildbyrån Magnum bildades 1947 av Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, David Seymour och Georg Rodger. Idag har dom över 60 anslutna fotografer.

Elliott Erwitt

Bruce Gilden

Paolo Pellegrin

MAGNUM PHOTOS

 

Det var allt!

/Bernt


 

Postat 2009-04-02 13:42 | Läst 6160 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4