CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Moderna museet, lite om kommunikations problem och mat i Gamla stan...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Jag skulle ju träffa några trevliga fotovänner idag för att titta på ”Åter till Verkligheten” på Moderna Museet. Jag hade fått information via mail att vi skulle mötas där vid kvart i fem tiden. Det var ju fint promenadväder så jag promenerade till Skeppsholmen från Vasastan, värmen var rätt pressande så jag höll mig på skuggsidan av gatorna så mycket som möjligt. Tog en kort rökpaus i skuggan av almarna vid gamla Teatleys i Kungsträdgården och kollade in folklivet lite.

 

Medans jag satt där tänkte jag också tillbaka lite på vad som hände just här i början på maj 1971.

Politikerna i Stockholms stadshus hade då beslutat att almarna i Kungsträdgården skulle fällas för att ge plats åt en ny tunnelbanestation. Aktivister och många medborgare i Stockholm ogillade beslutet och bestämde sig för att helt sonika ockupera träden för att på så vis förhindra fällningarna av almarna. Under flera dagar hängde människor i almarna för att förhindra fällningen av träden. Artister kom och spelade bl.a. Cornelis Vreeswijk. Polisen försökte stoppa ockupationen och flera sammanstötningar mellan polis, aktivister  och vanliga medborgare förekom. Efter sex dagars ockupation ändrade sig plötsligt Stockholms politiker och gav efter för aktivisternas krav och almarna fick stå kvar. Tiden går....

 

 

 

Strax efter klockan fyra började jag dra mig mot Skeppsholmen för att komma i tid till vårt möte vid Moderna. Lite snabbt förbi alla turist och skärgårdbåtar och sen över skeppsholmsbron där jag sen gick till vänster efter vattnet för att titta lite på alla fina båtar som ligger där.

 

När jag kom fram till Modernas entré satte jag mig i skuggan för att invänta de andra.

Vid sådär klockan fem började jag bli lite orolig då inga andra hade dykt upp. Efter en stund kom Micke Borg med kvinnligt sällskap ut från museet och vi båda trodde att vi var först på plats.

Vi stog en bra stund och pratade om ditten och datten bla om varför ingen kameratillverkare kan tillverka en riktigt proffsig kamerakompakt med genomsiktssökare, Mickes erfarenheter av digitalfotografering eftersom han har haft en digitalkamera till låns ett tag.

Tiden gick och plötsligt kommer Krister K, Thomas och Micke 2 ut från museet och det visade sig då att dom suttit och väntat på oss andra till vänster om entrén till kvart i fem och därefter gått in och tittat på utställningen. Så kan det gå...

 

 


Efter en stunds småpratande blev det så att Micke B med dam gick in för att se utställningen. Krister, Thomas, Micke 2 och jag drog oss mot stan igen. Thomas och Micke 2 skulle gå och äta i Gamla stan så där hängde jag på eftersom jag inte fått i mig någon ordentlig mat på hela dagen. Vi tog farväl av Krister vid Kungsträdgården.

 

 

Vi hamnade på en restaurang på Storkyrkobrinken strax nedanför Cattelin där vi fick lite till livs. En bra stunds trevligt samtal blev det också som spännde mellan, fotografer, filmer, filmregisörer, utställnigar, olika TV-utbud, F1-racing, kameror m.m.

 

Frammåt sju traskade jag hem genom sommarstockholm till Vasastan igen.

 

Vid Kulturhuset hade två gatukonstnärer just börjat att måla upp Johannes Vermeers berömda porträtt ”Girl With a Pearl Earring”

 

Hot town, summer in the city.

 

 

 

Så var eftermiddagen för mig i går.

/Bernt

 

 

 

 

Postat 2009-07-01 14:03 | Läst 3665 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4