CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport # 2 från Brödåkra försommaren 2012

Inte mycke direkt att skriva hem om idag. Har varit okontrollerat slapp hela dagen, kollat på teven, sett lite film på lappen och surfat runt en hel del. Man behöver inte vara nyttig jämt!

Fast lite nyttig har jag varit. Har sedan någon månad börjat arbeta i CS5:an och den suger fett i min något äldre laptop. Men jag måste ha den för mina RAW-filer från Nexen. Skaffade mig Kelbys CS5 bok för att ”plugga” i lite på bussresan ner. Han är i alla fall inte tråkig att läsa Kelby...han går igenom allt A till Ö med ett glatt humör, om man så säger. 

Här några före och efterbilder från Nexen på min värd Christer, värdinnan Somjitt och ett Landskronaträd efter det att jag dragit dom igenom Silver’n.

.

.

.

Annars då... ungefär samma väder som igår från fönstret i mitt penthouse.

Allt under kontroll!

/Bernt

Postat 2012-06-05 16:00 | Läst 4286 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kortrapport # 1 från Brödåkra försommaren 2012

Resan ner gick utan problem.  Som vanligt så blev det lite rusning när det det var dags att kliva på bussen, men jag tog det försiktigt.

Mobiler och datorer går ju varma nu för tiden när man är ute och reser. Jag hade laddat min mobil med Jimmy Cliff, Erik Clapton, Eagles och Marvin Gaye. Mysig och avtressande pensionärsmusik. Bussen avgick kl. 11.10 och landade i Helsingborg 18.20 där Christer hämtade upp mig för vidare färd till Brödåkra. Vi hämtade också upp Christers dam Somjitt i Landskrona på vägen.

Det blev en sen söderkontinental middag och en hel del flytande föda och en hel del snack om vad som tilldragit sig i nejden sen jag senast var här för ca ett år sedan.

Christer hade med sig en laddning blomster hem från jobbet till Somjitt som hon skulle göra en bukett av för att ge bort.

Så här blev den färdiga buketten.

 

I lördags hade vi tänkt oss göra några besök i olika privata trädgårdar eftersom det den här helgen i Skåne pågick en sak som kallas ”Trädgårdsvisning” efter Engelsk modell där privata trädgårdsägare visar upp sina skapelser. Men vädret var inte på sitt bästa humör, kallt, blåsigt och regn. Vi drog i alla fall iväg senare på eftermiddagen mot bebyggda trakter och mötte ett på vägen mot Landskrona ett riktigt kraftigt oväder med med hårda vindar och häftigt ösregn.

Så vi hoppade trädgårdvisningen och drog till Christers fotohandlare i Landskrona. Christers har tröttnat lite på sin nuvarande kamera, en gammal Canon 350D. Speciellt då på displayen som med åren blivit ganska trött och färglös. Jag hade kvällen innan visat vad min Sony Nex 5N klarar av och dess fina bildkvalitet. Han blev totalt helsåld så vi tittade in på Expert för att kolla tillgången och priset på en Nex 5D kit plus en 16 mm vidvinkel.  Jag hade redan på nätet kollat lite och där sett att Sony haft lte problem med leveranserna plus att de naturligtvis satsar mera på deras nya Nex 7:a. Men han kollade i sin data och lovade att återkomma med pris och leveranstid per telefon till Christer.

Sen var vi också tvungna att besöka bolaget för att fylla på förrådet av flytande föda lite. Vi skall lite längre fram försöka dra över sundet och handla födan till lite bättre priser och kanske samtidigt ta en tur ner till Lousiana i Humlebaek. Men det blir troligast först till kommande helg.

När vi kom hem blev det sill med färskpotatis och en pilsner plus en Skåne så klart.

.

På söndagen var vädret riktigt hyggligt så vi bestämde oss för att göra ett besök på en av trädgårdarna i ”Trädgårdvisningen”. Christer (som jag berättat tidigare) arbetar som chaffis hos ett blomföretag som heter Arnes Blommor som ligger i Påarp. En av dom utvalda visningsträdgårdarna ”Lisbeth’s” i Asmundtorp som också har en blomsterhandel och till vilken Christer brukar leverera blommor blev det naturliga besöket.

En fin trädgård med vattenkanaler och broövergångar i japansk stil och fyllda områden med växter. Som extra plus fanns en modelljärnväg som gick genom trädgården, fint var också de två fågelhusen.

 .

Efter att ha lämnat Somjitt vid sin bostad åkte Christer och jag ner till Landskrona Konsthall för att kolla på utställningen där ”Skulptur Foto Måleri”.

Mest nyfiken var jag på att titta på Thomas H Johnssons bilder som jag inte tidigare sett i original. Och vad tyckte jag då? Några stora porträtt i början gillade jag skarpt.

Hans hundbilder som fyllde största delen av hans utställning var inte dåliga men jag gillar ändå bäst hans dokumentära bilder i böckerna  ”En Blues Från Landskrona” och ”Mer Blues från Landskrona”

.

Skulptrisen Lena Cedergrens djurbilder i terakotta och brons i smått och stort format var mycket kännsligt utformade och med stor kärlek.

Det här hundhuvudet hade jag gärna tagit med mig hem.

Christer tar en bild på skulptörens Kaj Engströms verk ”Primitive shoes” i konsthallens skulpturpark…

…och jag tar en också en bild på han och skulpturen.

.

Lite grått å tråkigt här i dag men mina stilla dagar i Brödåkra flyter på....

/Bernt

Postat 2012-06-04 17:27 | Läst 4541 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera