Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Resa söderut till det stora möbelvaruhuset.

I helgen besökte vi det stora möbelvaruhuset i Skärholmen vilket naturligtvis var helt vansinnigt så här en lördag i lönetider. Knökfullt med folk var det men vi var väl förberedda och hade med oss en färdig lista. Själva inköpen gick ganska smidigt och snabbt men sen var det tokköer vid kassan, för att inte snacka vid uthämtningen och vid beställning av hemkörningen. Ungefär en och en halv timma i kötid...ibland längtar man efter en cigg, 433 dagar sen den senaste.

Strax efter sju levererades alla bitar hem till Dalagatan och ett par snabba och starka killar bar in allt. Någon timma senare var alla delar i bäddsoffan + bordet hopmonterade och på plats och inga gräl och otrevligheter uppstod. Nu slipper besökande gäster sova i fåtöljerna i vårt vardagsrum...

.

Hur mår svenskt fotografi idag?

”Inom näringslivet och finansvärlden finns märkligt nog inte sällan en föreställning om att kulturarbetare ska göra saker gratis. Själva skulle de antagligen inte ens svara i telefon utan att en taxameter går igång.” Citat från en intressant intervju med Niclas Östlind av Sofia Silverstolpe på Barnebys.se angående hans kommande avhandling ”Performing History. Fotografi i Sverige från 1970-2014”. Hoppa över till siten och läs den! (Bilden från Planket 2012).

.

Bonusbilder.

Denna gång två bilder från ett besök på Arken Museum för modern konst i Ishöj söder om Köpenhamn.

.

Hade!

Bernt

Inlagt 2014-03-03 15:49 | Läst 3724 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tack för tipset om artikeln. Verkligen intressant läsning.
/Jörgen
Hua! Jag får rysningar bara jag tänker Ikea på en lönehelg.

Jag slutade röka för drygt 4000 dagar sedan, efter ca 10000 dagar av ett pyrande liv, och har inte haft en enda tanke på att gå tillbaka efter det. Det känns rätt bra. :)
Intressant artikel
Jag bor ganska nära det stora möbelvaruhuset
satsar alltid på att åka sent på kvällen eller tidigt på morgonen
och aldrig en lönehelg :-)
om jag kan välja