Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

I dag för fem år sedan och en kväll för över tre år sedan + lite om Robert Frank.

Jag brukar normalt börja mina mornar (medans jag väntar på att kaffebryggaren ska göra sitt jobb) med att titta ut genom mitt vardagsrumsfönster en stund. Titta lite på folk som är på väg till sina arbeten men mest för att kolla väder o vind som man brukar säga. Har man dessutom tur som jag har och bor vid en frodig park är det också ett sätt att följa årstidsskiftningarna. I bland tar jag också några snaps för att peta in i bloggen, ovanstående bild var med i bloggen den 10 mars 2009. I år har vi det lite varmare och det har jag ingenting emot. Hustrun börjar redan tala om att resa upp till torpet...

Ibland blir det en och annan bild genom mitt fönster från andra tider på dygnet också. Den här är från nyårsafton 2010.

En annan dag för tre år sedan.

Satt och lyssnade på ett gammalt avsnitt av Bildradion med Göran Segerholm och där hans gäst Hannah säger när dom talar om färgbilder: - Jag hatar röda bilar i bilder, röda bilar borde förbjudas!

Kom då och tänka på Annika Karlsson Rixons fina kollage med röda bilar (”Truckers (red), 1994-1999”) som jag såg på en av Modernas fotoutställningar ”I kamerans våld 1970–2010” just den här dagen för tre år sedan.

Hennes olika projekt med Truckers finns i olika utföranden och består av nästan tusen fotografier tagna under en femårsperiod på riksväg 5 mellan Los Angeles och San Francisco.

.

Till slut lite aktuellt!


Robert Frank och han The Americans är ju i stan och hälsar på. En site om Robert Frank The Americans och Leica hittar ni HÄR!


Micke Berg skriver HÄR om Robert Frank på Fotografiska.

.


Det var allt just nu!

/Bernt

Inlagt 2014-03-11 16:18 | Läst 3883 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Se där! En till som tittar tillbaka :-)
Det är nyttligt att göra det ibland. Jag är glad att slippa snön för fem år sedan...

Må gott!

mvh Tommy
Svar från kreatören 2014-03-11 17:43
När man som jag är 70+ tittar man tillbaka en hel del. Jag har varit med här sen 2002 så det finns lite att gräva ur. Våren är redan på väg så man kan ju inte annat än må bra!
Hade
Bernt
vadan detta? en leica för vänsterhänta?? :D