Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Framåt, framåt. Låt minnena bestämma vägen.

Visst kan det kännas konstigt att många tycker att jag tog min bästa bild för snart femtio (50) år sedan. En halvtaskig scanning av diat har legat legat här på fotosidan sedan mitten av 2003 och har i dags dato fått 95 kommentarer och har haft 5817 visningar.

.

.

Så här har bla Markus Carlsson skrivit om bilden:

Betyg: 5
Det här är en av de absolut bästa bilderna jag har sett här på fotosidan. Oftast kan det räcka med att man har en söt eller en "annorlunda" modell för att bilden ska bli lite bättre. Några håller säkert med mig, men modellen gör väldigt mycket i bilden. Men i den här bilden känns det som inte modellen gör bilden utan det är den otroligt fina ljusättningen. Det mjuka ljuset förhöjer hennes runda och fina ansikte. Hennes högra sida har också perfekt teckning.

Den mörka kepsen är också mycket effektfull. Jag tror nog inte att bilden hade blivit lika bra om hon inte hade haft någon huvudbonad. Det gör att övergången från hennes ansikte till den mörka bakgrunden blir mycket bra.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tillägga förutom att jag är mycket glad över att du har lagt upp den här bilden, för jag lovar att jag kommer nog aldrig att glömma denna underbara och mycket fina bild.
.
Tack Bernt.

/Markus

.

.

Det känns lika bra att läsa Markus text om bilden idag som när han skrevs för rätt många år sedan. För ett något år sedan när jag gick på Odengatan var det en cyklist som svängde in till kanten och ropade mitt namn. Jag stannade till då och han började med att säga att han följde min blogg på fotosidan och sen berättade han om en del av mina bilder som han gillade och bla då porträttet som jag visar här. Så tydligen har bilden satt vissa spår hos en del...

.

Trevlig Helg!

/Bernt

Inlagt 2014-04-04 13:50 | Läst 5389 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
En av dina bättre och muschen är pricken över iet ;)

/Stephan
Den ligger bland mina favoriter sedan länge. Man får väl hoppas att du inte tar bort den =)
Ett av de bästa porträtt jag någonsin sett. , Gåtfullt som Da vinci,. låter naturligtvis märkligt. Men jag känner släktskap, en hemlighet mellan modellen och fotografen som är oerhört spännande och som är avbildat i ett oerhört vackert ljus.. Vad ska man mer säga, jo!!! Var rädd om bilden
/ Bengt
Otroligt fint porträtt, och det mesta är redan sagt ang bilden. Kan tillägga att för en nybliven fotoamatör så är sådant här otroligt inspirerande att se. Som ett fyrtorn i natten när man navigerar i dagens överväldigande bildbrus.
Man har sett denna några gånger innan och det är bara att hålla med Markus. Det är en underbar bild!
Fint porträtt!
Tack för alla vänliga ord! Och tack alla som den senaste tiden valt bilden som favorit, jag antar att ni varit inne i bloggen och sett bilden. /Bernt