Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport # 1 Brödåkra juni 2014.

Skåneturen försommaren 2014 blir ca fjorton dagar lång. Resan började med en ersättningsbuss från Klarabergsviadukten ner till Södertälje . Nerresan fortsatte sedan med "Snälltåget" och på tåget kände man sig i sin träsalongen förflyttad femtio år tillbaka i tiden. Min skånevärd Christer plockade upp mig i Lund vid framkomsten för vidare färd mot Brödåkra. Sen fin eftermiddag i trädgården och senare kväll med mat och dricka i lagom mängd.

 

På söndagen blev det lite kulturdrogning,  Håkan mötte upp Christer och mej nere vid Dunkers Kulturhus där det skulle finnas några utställningar att beskåda. En om en fotograf plus en om barnboksförfattaren Barbro Lindgren. Innan vi gick in kom en häftig uppfriskande regn, åsk och hagelskur. På bilden visar Christer några av sina skutningar för Håkan.

Den om fotografen där gick det inte så bra. Det visade sig vara en utställning med porträttfotografen Hans Gedda och den öppnade först den fjortonde juni. Troligen samma utställning som jag tidigare såg på Konstakademin i Stockholm.

Så det blev Utställningen Loranga! Loranga! en stor utställning om Barbro Lindgrens universum. Hela stora utställningshallen lekfullt uppbyggd scenografi från Barbo Lindgrens och hennes illustratörers värld. Barbro Lindgren är årets Astrid Lindgren Memorial Award prisvinnare (Alma). Jag är lite för gammal för riktigt känna till hennes böcker men "Loranga, Masarin och Dartanjang" kommer jag ihåg.

"Tusen korvar, tack" sa Loranga. "Skriv upp det på mig, jag betalar när jag blir rik".

Fina originalillustrationer av Eva Eriksson.

Många fina original också av Olof Landström som man mins bäst från han och Peter Cohens animerade TV-filmer om Kalle och hans klätterträd.

Fin utställning med massor av aktiviteter och workshops: "Loranga! Loranga! på Dunkers öppet till 7 september.

.

Innan vid drog hemåt tog vi en runda ut till havet i den fantastiska förkvällen.

Efter någon timme vid havet i motljus drog Håkan hem till sitt i Ödåkra. Christer och jag stannade till i Tågarp och tog varsin pizza (och jag en öl) innan vi landade hemma i Brödåkra igen.


Det var allt!...mina stilla dagar i Brödåkra rullar på.

/Bernt

Inlagt 2014-06-02 14:06 | Läst 6015 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser ut som en trevlig vistelse