Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Varför är det så många intetsägande bilder i bloggar!

Om man känner sig så här när man stirrar på sitt eget ansikte i badrumsspegeln på morgonen, då skall man nog lämna återbud till den nya dagen.

 

Då menar jag inte speciellt fsbloggen utan också andra fotografbloggar. Är folk rädda för att visa sina bra bilder med risken att dom ska bli rippade? Eller kanske att dom skall bli för "uttittade" och därmed svårare att sälja?
Jag vet inte riktigt, men faktum är att det visas väldigt mycket intetsägande bilder (det finns naturligtvis lysande undantag). Jag tycker att många bilder bara fungerar som utfyllnad helt utan innehåll.  Även jag syndar väl där ibland måste jag tråkigt nog erkänna.

Nu behöver jag ju inte bry mig i det där med att behöva sälja mig själv längre, numera kan jag köra mitt eget race och göra bara sånt jag har lust med och det kommer jag att göra även framledes.

 

På den här vägen har jag gått många gånger de senaste 30 åren. Och om  tvåochenhalv månad är det dax igen. Ljungdalen, Härjedalen. 

 

En som har kört sitt eget race länge nu är fotografen Micke Berg, jag håller just nu på och läser hans senaste verk som är sorgligt, ensamt, glatt, roligt och sexigt på en gång. Läsvart med andra ord. Eftersom boken bara finns som PDF ännu måste jag läsa den på skärmen vilket jag tycker är lite jobbigt, helst skulle jag vilja sitta på en bänk i Vasaparken, på krogen med en pilsner eller hemma i bingen.

"Att bestämma över sin egen tid är den största friheten. Det är den enda riktiga friheten. En frihet alla kan uppnå om dom är beredda att välja bort standard, stress och karriär"... "det är i upprepningen fördjupningen ligger. Inte i att göra nytt varje dag. Det är en förbannad myt".

- Micke Berg

 

Här sitter jag och tar mig en rökpaus utanför Lousiana. Foto Chris Smedberg .

Nu längtar jag till Skåne och solen och värmen...
Hoppas att vädret blir varmare ett tag nu så att våren hinner komma igång igen därnere. Så fort det sker kommer jag att  packa min väska och dra söderut ett tag och hälsa på min vän Christer i Brödåkra. Kanske tar vi också en tur igen till Lousiana  i Humlebæk och ser deras stora Cézanne & Giacometti utställning. Två verkligt tunga namn i konstvärlden.


Vi får se.....

//Bernt
 

 

Inlagt 2008-03-29 16:56 | Läst 21209 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ett härligt blogginlägg.
Gillar den översta bilden. Visst känner man så ibland....
Ha det gott!
Mvh Annika
Intressant frågeställning...
Här är mina tankar på din reflektion.

Vi är alla olika, finns ju lika många smaker som fotografer, vad du tycker är tycker är intetsägande kan jag bli lyrisk över.
Då jag inte har fotograferat lika länge och inte har samma erfarenheter/kunskaper som du besitter finns risken att du finner mina bilder intetsägande.

För egen del har jag tröttnat på i princip alla mina bilder (ca 19 000) och då tycker jag inte att dom är värda att visas (med vissa undantag) lägger därför bara upp nya bilder, som kanske är intetsägande, jag har iaf. inte inte sett mig trött på dom.

Önskar att jag hadde ditt bildseende...

Nu ska jag smaka på en kall Lager. =)

Trevlig kväll
Rickard
Jag tillhör nog de som inte alltid rotar fram mina bästa bilder just till bloggen. Tycker det är roligare att göra bilder så de passar sammanhanget här istället och en blogg ser jag som ett snabbt sätt att kommunicera när tankarna faller mig in. När de faller mig in vill jag ha ur mig dem och då får det högre prioritet än att planera och arbeta fram bästa bilden. Då snapshotar jag och kanske rentav struntar i bildbehandling. De bästa kan jag ju fortfarande jobba längre med och göra utställning av elelr lägga i portfolion i stället;)

Jag tycker sammanhang är intressantare än toppkvalite just när det gäller bloggbilder alltså och har full respekt för de som slänger upp sämre bilder i en blogg än annars. Om sammanhanget finns..
jag lägger oftast upp enbart omanipulerade bilder, lite i dogma anda, fast inte fult ut. Det är det en viss vits med.
I övrigt kanske man mer är bloggare än fotograf?
Jag är da en amatör ut i fingerspetsarna, med en otroligt dårlig kamera dessutom....det gör ju sitt.Det är en massa f-b gnäll på FS om vem som är bra nog att vistas här. vad med att bara hålla upp med allt det tjafs en gång för alla?
Den dystra sanningen är nog att de flesta av oss inte har så mycket bättre bilder att visa upp ;)
-affe
Hellre en intetsägande bild än ingen alls! För mig är det helt ok att bilderna i bloggen inte håller så hög klass alla gånger, bloggen är mina tankar i ord och då har jag inte så höga krav på mig att mina bilder ska vara beskrivande och givande även om jag ändå har haft med en hel del sådana bilder i min blogg! Bilderna är med som pynt ibland och ibland så hänger de ihop med innehållet. Men det som stör mig i bloggarna här på Fotosidan är de som skriver en eller två rader med nonsens utan att ens krydda med en bild eller två...
Mvh//Chasid
Du får nog också se det som att många kan få en internetuppkoppling i dag... ;) ;)
B)