Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

En gammal bild från 1960 med kultur + lite annat...

Canon P med Summar 50 mm /Tri-X (avfotograferad kopia)

 1960 när jag gjorde i lumpen på I1 i Sörentorp som signalist fick vi under ett par veckor ligga i fält vid Arlanda Flygplats som då var under uppbyggnad. Vi var där för att hjälpa till att bygga försvarsanläggningar runt landningsbanorna.
Kultur? Jo bilden har lite kulturkändisfaktor. Mannen i mitten som sågar är Jan Lindberger senare välkänd reporter på Sveriges Radio. Den något lutande mannen till vänster är Göran Lejonhufvud senare känd journalist och författare. Under många år var han DN:s Kinakorrespondent. Den leende mannen bakom Göran är Bertil Lindbom dragspelande medlem i dansbandet Trio me Bumba.
Kanske lite onyttigt vetande (mest för 60+are)...men ändå.

 

Sirpa L igen! 

Min gamla bild på Sirpa L är en av mina mest besökta/kommenterade bilder här på fs, för ett tag sedan fick jag en förfrågan om det var den finländska skådespelaren och fotomodellen Sirpa Lane (1955-1999) som var på bilden. Nu träffade jag den Sirpa jag fotograferade 1968 bara vid två tillfällen och om Sirpa Lane's födelseår ovan stämmer skulle hon bara vara tretton år på bilden. Det tror jag inte riktigt på, så min Sirpa är nog inte Sirpa Lane. För att se den här varianten på Sirpa bilden rätt får ni leta reda på ett par gamla 3D glasögon.

 

Bäckstugan

Smyger in en fotoillustration igen. Logotype/skylt för min fjällstuga i Ljungdalen, Härjedalen. Photoshop/Illustrator.

 

 

 

Angående gårdagens inlägg "Jag gillar mitt bröst...".
Jag ville med det bara kolla hur många nya besökare man kunde locka till sig om man hade ordet bröst med i rubben, nu blev det inte så många fler nya besökare enligt stapeldiagrammet. Och det kan man tycka är bra...kanske!
Man kanske skulle ha snott ett citat av Charles Bukowski i stället: "Jag knullade bättre som luffare...".

So long!



 

Inlagt 2008-04-02 14:17 | Läst 8224 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag har aldrig ägt 3D-glasögon, men jag inbillar mig att jag kan tänka 3D;)

Angående bröst så kolla nästa vecka med.. Med tiden kommer skillnaden;) Min "Bara bröst" är uppe i 2611 tittar nu (och den är inte etiketterad eller nåt,) men minns jag rätt var det inte fler än normalt för andra inlägg första dygnet. Google? (http://www.fotosidan.se/blogs/pussel/12930.htm)
Har ett par 3D galsögon som följde med BraBöckers Lexikon på 80-talet. de hade med en 3D-bild i flera delar. (Min mor arbetade med att klistra ihop dessa glasögon). Jag har dock svårt att använda dem eftersom jag är lite enögd ;).

jag har dålig koll på vad som är mitt populärsate blogginlägg, det vore kul om man kunde få fram det via FS. Eller det kanske man kan?
Har inte heller några 3D-glasögon men väl ett rött och ett grönt Cokinfilter och det fungerade utmärkt.
Tack igen för dina trevliga inlägg.
Hälsningar Stig
intressant bild den första! min pappa gjorde oxå lumpen och vad med en del i FN, bl.a nere i egypten när israelerna o de krigade mot varandra. jag tycker det är så intressant när han visar bilder från den tiden och berättar allt han var med om och alla han stötte på
/elin