Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Är man amatör eller professionell?

En amatör (av franskans amateur, "älskare") är en person som håller på med något för att han älskar det, till skillnad från den som gör det för pengar (professionell).



Är man då amatör när man avslutat sin tid som professionell på marknaden och bara gör saker för sitt höga nöjes skull, eller behåller man sin professionella titel livet ut?
Ordet amatör innehåller alltså inte i sig någon kvalitetsbedömning men används ändå  ofta i betydelsen "oskicklig" "amatörmässigt" och liknande. Jag tycker faktiskt att amatören ibland kan överglänsa den professionelle genom sin totala hängivenhet.



Fönsterreflex tidigt i morse från Eastman Institutet som ligger tvärs över gatan där vi bor.
Eftersom vi bor på nedre botten mot gatan måste vi ha frosterat skyddglas för att slippa insyn. För ett par år sedan var det några figurer som tänkte bryta sig in från gatan mitt i natten genom att försöka öppna fönstret med hjälp av en kofot. Dom trodde antagligen att det var ett kontor eller affärslokal...jag lyckades skrämma iväg dom men det kostade 5000 kronor att byta fönsterglas och laga karmen.


Vad annars....
Idag har jag tid i tvättstugan, man måste ju ha lite rent inför skåneresan.
3 par jeans
4 skjortor
6 T-shirts
6 par strumpor
2 tröjor
1 mogonrock
...är vad jag behöver tvätta idag.



Jag passade på och ta några bilder under tiden maskinerna gick. Huset jag bor i är byggt 1886 och det känns verkligen när man går i de knappt manshöga källargångarna till tvättstugan (som renoverades för ett par år sedan).

PS! Med Canon 350:ans pyttelilla sökare är det bra att ha ett hotshoevattenpass när man arbetar med supervidvinkeln! 

To next time...

Bernt 

Inlagt 2008-04-22 17:21 | Läst 9469 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härligt. Kul att se källargångarna i dett hus. helt olika mina som bor i ett typiskt 50-60 talshus ;-)

Fina bilder för övrigt...
gillar din "slotts" källare. I gamla hus fanns i köpenhamn något vi brukade kalla för "katakomberna" det var låga gångar under husen i bland kunde man gå under husen runt hela husblock/karrer (altså fyra hus i en fyrkant), i bland bodde hemlösa/narkomaner i källarrummen. Jag tror de finns lite kvar, men det är sällan de når så långt nu mer....dessvärre har jag inte fotat dem, nu fick jag en idee till foton-jag vet fortfarande en (hemlig) ingång till en liten katakomb.....tack:-)
Underbara bilder!

Ang amatörer, när det gäller att göra något som kräver en viss skicklighet så är det amatörer som gör det bästa och sämsta jobben. De som gör det bäst är de som älskar det dom gör och inte behöver tänka på att tid är pengar. Sämst är de som borde lämnat det till någon annan.
Som jag ser det så är det engagerade amatörer som är "creme de la creme" ;)