Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport från Brödåkra..1

Resan ner gick bra, Swebus skötte sig och passade tiden perfa. Två rökpauser på vägen, Linköping och Jönköping. Mp3 spelaren var laddad med Eagles, Eric Clapton och Totta Näslund vilket gjorde att man kunde flyta iväg lite och slapp lyssna på allt tjatter i bussen.
Chris hämtade upp mig som avtalat vid Knutpunkten och vi klämde i oss varsin kebab innan vi for vidare mot Brödåkra. Där blev det både öl och whisky plus lite annat godis vilket gjorde att pratmaskinen i oss kom igång ordentligt i ett antal timmar.

Jag hade också en liten present som väntade på mig hos Chris. En beggad Canon glugg, 50 mm f/1.4 som det skall bli spännande att prova, på min 350:a blir den som en 80 mm om man jämför med 35 mm formatet. Fin att ha när man skall ta porträtt och arbeta med kort skärpedjup.

Första testskottet med 50:an, 1/30 sek f/1.8. Utsnitten 100% crop. Det är ju alltid en risk att skaffa begagnat, men den här verkar utan skavanker och skärpan ligger där den ska.

 

I lördags var det dax att veckohandla och det gjorde vi i Löddeköpinge.  Men vi tog först en tur till Lund och gick runt där några timmar i det fina vårvädret, Fullt med folk i rörelse på gator och torg.

Ibland dyker man på sina avtryck. Den här loggan var jag med om att ta fram någongång 1967-68.

Snabblunch hos Maccan, mycket trevligare bemötande här av personalen jämfört med Stockholm.  Men burgarna är bättre hos Burger King på Odenplan.

Gatufotografering i Lund, snabbfixade på lappen.

Ett par bloss på pipan då och då hjälper till. Foto: Chris

 

Igår söndag var det slappning hela dagen, ingenting nyttigt utfördes av mig denna dag.

 

To next time...

Bernt 

Inlagt 2008-04-28 13:35 | Läst 11557 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?