Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport från Brödåkra hösten 2008 (9)

Under måndagen var det absolut vila och lättja, ingenting nyttigt utfördes av mig. Min värd Christer var däremot flitig och arbetade vidare med att rätta till takstolsanpassningarna på sitt nya garagetak.

Igår tog vi en snabbtur till Landskrona och besökte Expert.
Christer har haft problem med fokuseringen på ett Sigma objektiv han köpt av dom tidigare och därför lämmnat in det service. Efter några månader fick han för ett tag sedan reda på att objektivet inte gick att laga men att han i stället skulle få ett nytt för samma pengar, så igår var vi där och fixade det.

Christer jobbade hårt med sin gräsmatta på eftermiddagen, medans jag gjorde nedanstående bild.

Bilderna: På vägen från Brödåkra mot Landskrona och i närheten av Sireköpinge ligger den här fina väderkvarnen, kanske skånes mest fotograferade.
Från den taskigt exponerade Ricoh R8 bilden (överst) gjorde jag tre "framkallningar" i LightRoom, tonmappade sedan två olika bilder av dessa i Dynamic Photo HDR. En för förgrunden och en för bakrunden. Jag smälte sedan ihop de två olika bilderna i "shoppen", därefter en hel del arbete med färgsättning, efterbelysning och skuggning.

 

Det sköna med att vara lite äldre är att man inte behöver vara nyttig jämt, mina lättjefulla dagar i Brödåkra fortsätter...

Bernt

Inlagt 2008-09-17 11:41 | Läst 4775 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det låter som sköna dagar. Gillar bilden på väderkvarnen (eller möllan som vi skåningar säger). Gillar hur du lyfter fram den efter den lite tråkiga exponeringen.

Hoppas att du får fortsatta lättjefulla dagar nere i Brödåkra.

/Gunnar
Hallo där mannen!!
Jaha så du går runt i Skåne och är onyttig!?
Hur länge ska du göra det då? Själv åker jag ner 25/9 och ska också vara rätt onyttig... hehe!!
En lat vecka i Malmö.. kan det bli bättre?
Hoppas du har det gött.
Norrlands häxan!