Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Störtdyckning med medföljande krasch i bostad - en avliden.

 

En rubrik av det här slaget borde nog kittla lite. Man får ta till lite kvällstidningstuk ibland.
Den här kamraten hittade jag på köksbordet igår morse. Han  har nu efter en arbetssam sommar gått till de sälla jaktmarkerna.

Vissa morgnar är bättre än andra, igår var det ovanligt trögt att komma igång. Men efter fyra koppar starkt kaffe och ett par "jompa" var man redo att ta sig an den nya dagen.
Eftersom Christer satt fyr på pannan dagen före fanns det fortfarande varmvatten kvar vilket gjorde att man fick sig en genomkörare i duschen. Här på landet duschar man när det finns varmvatten.
Christer tar ut några semesterdagar igen i början på nästa vecka och lite löst har vi snackat om en Danmarksresa, men inget är bestämt...vi får se vad som händer. Foto Christer Smedberg

 

Kan någon tala om för mig vad det är för skillnad på kort och bilder?

Idag tog jag 600 kort.
Idag tog jag 500 bilder.

Jag kommer att lägga upp flera kort på bloggen.
Jag kommer att lägga upp flera bilder på bloggen.

Är det en kvalitétsgrej?
Är det en åldersfråga?
Är det en yrkesfråga proffs/amatörer?


Jag har tex aldrig hört någon yrkesfotograf säga: Jag har några kort från olyckan.

 

Man får önska alla en trevlig helg!

Bernt

Inlagt 2008-09-20 18:18 | Läst 6111 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har aldrig köpt o postat en vybild, från mina semestrar !
Flygolyckor oavsett var de inträffat är av någon anledning mycket viktigt att rapportera om anser media. Säkert nåt som släpar med sen flygets barndom och lite ond bråd död säljer ju bra.
Ibland kan man till och med få rapport om att något stridflygplan i något avlägset land störtat under övning.
Skulle det vara något konstigt med det? Ganska självklart att om man har flera tusen hk i baken och far fram i tusen km/h och stressar varandra så måste det väl gå illa nångång.
Just det, jag tar bilder. Men jag tog kort när jag var liten :-) (ursäkta allt pladder)
Fin bild på den förolyckade. Man riktigt ser att den somnat in.
Jag och dom flesta jag känner gör bilder,gamla tanten med kompakten tar kort :)
Mvh/Gunte..
Var tog foton vägen i nomenklaturfilosofin? Tar ingen ett foto då och då?
Men Bernt då! Du har bara bilder i din blogg, och du har hållit på med bilder i stort sett hela ditt liv kan man konstatera som trogen läsare här, och så vet du inte skillnaden mellan kort och bilder! När jag skaffade ”bättre” kamera på sextiotalet var sådant oerhört viktigt. Som Gunte konstaterat, gamla tanten med kompakten tar kort, riktiga fotografer tar bilder! Ja, ibland tar riktiga fotografer också kort, med fritidskameran på privata fester och utflykter och sånt, i övrigt tar seriösa bildskapare inte kort utan bilder. Basta! ;-)

Kort är samma ord som i visitkort och spelkort, en papperslapp med någonting skrivet eller avbildat på. Därmed faller begreppet kort direkt i digitala världen, i alla fall tills de passerat skrivaren. Vykort ingår också i kortgenren, massproducerade papperslappar med bild på. Unika, konstnärliga, högstående och oefterlikneliga alster som alla på FS producerar är naturligtvis BILDER, ingenting annat. För så ÄR det! Som Hemsö-Karlsson så fint uttryckte det.
;-)