Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Fotoillustration och ibland kan allt gå fel samt en undran om Karlsson

På traffen i onsdags på Ellens Bageri frågade Staffan mig om jag inte kunde lära ut lite om hur jag arbetar med mina bilder i photoshoppen. Du skriver ju inte så mycket om det i bloggen sa han, och det har han nog rätt i.

Jag arbetar nästan jämt på känsla när jag gör mina bilder och har därför ibland lite svårt att exakt komma ihåg alla steg efteråt.
När jag startar har jag naturligtvis en idé om hur slutresultatet skall bli. Sen provar jag mig fram hela tiden, men det är inte helt ovanligt att jag drar iväg åt något helt annat håll än jag tänkt från början.
I just det här fallet med mina senaste digitala "fejkade" gummitrycksbilder fick jag idén först från fotografen Henry B Goodwins bilder från 1920-talet men jag gick också ut på nätet och tittade på en hel del äkta vara.

Så här ser det ut i lagerpaletten på just den här bilden när jag rensat bort alla outnyttjade lager som tillkommit under arbetet, och det kan bli måååånga.

 

Ibland kan allt helt bli fel.

Trots fel i både exponering och vitbalans går det att numera rätt bra att få till en hygglig bild med lite arbete. Allt gjort i senaste ACR:en.

Hemma hos Christer 2008-09-16 kl.21.59

 

Världens bästa Karlsson

Ibland tänker jag på "Karlsson på taket" och hans Sverigeresa. Har han kanske dragit till varmare trakter under vintern eller flyttat till något skatteparadis? Hans tvillingbrorsa träffade jag i alla fall på Stadsbiblioteket här i stan häromdan tillsammans med kusinen Pippi och herr Nilsson.

Karlsson förra året när han var på besök hemma hos mig i Vasastan, sina gamla hemtrakter.

 

En liten färgklick så här i vintermörkret (RGB).

Dunkers, Helsingborg 2008-09-25 kl.12.11

 

-Det är mycke nu!

/Bernt

 

Inlagt 2009-02-27 18:13 | Läst 7548 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver