Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Från en äldre mästare till en något yngre.

I torsdags såg jag Hans Hammarskiölds bilder på Nationalmuseum, idag var jag på Galleri KG52 och tittade bilder av en mera modern mästare, nämligen Anders Petersen.

Anders Petersen är numera en världsberömd fotograf, känd för sin intima och personliga dokumentära bildstil. Petersen söker sina motiv i samhällets utkanter, och hans bilder skildrar ofta en rå och brutal social verklighet. Det finns också en stor portion sorgsenhet, rastlöshet och en känsla av brådska i många av hans bilder.  
Utställningsbilderna kommer från hans bokprojekt "Du mich auch" och "Nära avstånd" båda utgivna 2002.
Jag fick en känsla av att hans kopior på den här utställningen var lite mjukare än vanligt, saknade lite den brutala råa, hårda svärtan och kornskärpan som varit hans kännetecken tidigare. Men det kan kanske också bero på att jag borde skaffa nya glasögon ;-).

Spring dit och titta på en av vår tids bästa fotografer, utställningen pågår till den 4 april.

Anders Petersen
Galleri KG52

 

Absolute Digital light painting

Originalfilen Panasonic LX3 1/15 sek f/2.0 (24mm). 2009-03-05 kl.14.57  

Jag gillar att göra mina bilder grafiska och gärna med dramatiskt ljus. Och för att komma dit måste jag  ibland bearbeta verkligheten lite. På den här bilden som jag tog på Nationalmuseum häromdagen har jag arbetat rätt hårt med ljussättningen med hjälp av toningfiltret och justerings penseln i ACR:en. Jag har också rättat upp perspektivet.

 

“Dodging and burning are steps to take care of mistakes God made in establishing tonal relationships.”  -Ansel Adams.

 

/Bernt

 

 

 

 

Inlagt 2009-03-07 18:43 | Läst 9460 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Verkligt fin bearbetning av din bild från Nationalmuseum.
KG52 kommer jag att springa till med det snaraste.
/John-Erik
Det där med dodge och burning har du skrivit om tidigare. Det har blivit några av de visdomsord från din penna jag lagt på minnet. /Nilserik