Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport 12 från Brödåkra våren 2009.

I onsdags var jag inne i Helsingborg hela dagen och vandrade runt på stadens gator. Jag uträttade ett par viktiga ärenden som tex att ladda plånboken med lite slantar. Vi åkte från Brödåkra redan kvart över sju med Christers röda "Ferrari" eftersom han skulle besöka sin tandläkare vid kvart i åtta. Jag fortsatte ner på stan. Här några "snaps" från min dag.

Det märks att man är i Henke-Land.

Jag gick också igenom ett par parker i morgonljuset.

Många var på väg till sina arbeten denna tidiga onsdagsmorgon.

En del unga tjejer satt och pluggade i trappan vid Kärnan, och det dröjde inte länge innan killarna också var på plats.

Dunkers fick också besök, satt en bra stund i faktarummet och skummade lite Skåneböcker. Läste också i den utmärkta boken "Svart på vitt om Tio Fotografer" av Per Lindström. Jag arbetade från 1957 till 1965 på ett tryckeri som låg på Holländargatan vid Centralbadet i Stockholm där Tiofoto då hade sitt kontor och brukade då och då stöta på Tiofotos fotografer på gatan. Tryckeriet jag arbetade på tryckte några av deras böcker bla av Sven Gillsäter, Hans Hammarskiöld, Hans Malmberg. Boken om X är nästan ett måste för den som är intresserad av svensk fotohistoria.

Innan jag gick ut på stan igen från Dunkers tog jag mig en trappa ner och avlade ett toabesök. När jag var därnere fick jag ett sms från Comviq som hälsade mig välkommen till Danmark, och att det skulle kosta så och så mycket om jag skulle ringa och ta emot samtal. Sånt händer när man är i närheten av ett annat land och kan kosta skjortan om man inte ser upp.

Några höftskott avskjutna vid Rådhuset.

Frammåt eftermiddagen blev det också några pilsner och lite tidningsläsning på en krog. Christer plockade upp mig strax före sex för återfärd till Brödåkra.

 

"Slacker" livet i Brödåkra fortsätter...

/Bernt

Inlagt 2009-05-15 13:00 | Läst 6209 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul att följa dina förehavanden i Brödåkra :)
-affe