Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Två dagars browser problem och lite om att bli pictoralism inspirerad plus en familjebild.

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

För två dagar sedan försökte jag uppgradera min Firefox till senaste versionen på min laptop sen dess har jag haft problem med den. Den vill helt enkelt inte starta. När jag klickade på sympolen så började den starta men efter en stund så la den av och kopplade ner. Och sen när jag skulle avinstallera den så fick jag upp en text som sa du måste stänga Firefox innan du kan avinstallera. Så den jobbade tydligen osynligt någonstans i bakgrunden. Explorer fungerade hjälpligt men gick fruktansvärt trögt.

Jag är en riktig ”dummie” på PC och allt som har med den att göra eftersom jag tidigare bara arbetat på Mac är kanske bäst att tillägga. Men efter ett antal försök med installationer så mejlade jag min sin som arbetar just med sånt här. Han var fullskiten med jobb, men vi hade tidigare bestämt att vi skulle träffas på lördagen och då lovade han att försöka hjälpa mig.

Men under tiden jobbade jag vidare med problemet. Googlade ( i Explorer) på ”my Firefox don’t start” och ”Firefox startar inte” och fick massor av förslag på olika lösningar. Och jag testade de flesta utan då och då utan resultat och så plötsligt i går på förmiddagen så funkade det att installera den nya versionen av programmet. Troligen beroende på att jag skannat av datorn under natten och hittat en liten fil som det var fel på plus plockar bort en applicationfil från Firefox profiles. En som är van vid PC hade säkert löst det här snabbt. Men jag är glad att jag kunde säga till min son när han kom hit i går och hälsade på med sin familj ”jag har fixat det själv”.

 

 

Pictoralism

 

Nils Bergqvist här på fs har lagt upp en del lithbilder som jag tycker mycket om, pictoralism kallar han dom. Nils gör sina bilder på papper analogt, Gelatinsilver och lith print. Jag gör mina digitalt på skärmen. Och jag kallar inte mina bilder för fotografi/pictoralism utan fotoillustrationer.

 

 

Den här bilden kommer från ett litet projekt jag gjorde i mars 2008 då jag gick runt på stan och fotograferade portarna på de ställen jag haft mina kontor under mitt yrkesverksamma liv som AD/Grafisk formgivare från 1972 och frammåt.

 

 

Originalbilden

 

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Det här är fotoillustrationen jag gjorde i mars 2008.

 

 

Elliot

 

 

I går hade vi besök igen av vårt nyaste barnbarn Elliot och hans föräldrarna såklart plus deras hundar Mino och Bacon. Det tog lite tid innan min son och sonhustru bestämde sig för vad han skulle heta men till slut så blev det Elliot som varit ett av deras alternativen redan från början. På bilden Elliot tillsammans med en stolt farmor.

 

Om inget annat händer skall jag i dag försöka komma till konstutställningen på Kistamässan.

/Bernt

 

 

Inlagt 2009-09-13 10:28 | Läst 5370 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag fick också problem med den senaste versionen av Firefox. För att kunna stänga datorn, som är en Mac, var jag tvungen att hela tiden tvångsavsluta Firefox. Problemen upphörde när jag laddade ned den senaste versionen av Flash Player.
Jag glömde nämna att dina portar är fantastiskt fina.
Svar från kreatören 2009-09-13 15:37
Tack Torbjörn! Jag suger åt mig allt som en tättsvamp...
Elliot är ett gott val på en fin grabb. Du sätter väl en kamera i handen på honom så snart du kan.
Svar från kreatören 2009-09-13 15:35
Skall försöka göra det om en fem-sex år, och han borde naturligtvis börja med en analog för att få den riktiga känslan...men det blir nog svårt antar jag.
Och vissa tycker nog att han skall börja med en 800-grammare ;)
Antar att du laddat ner 3.5.3.Jag håller fast ännu ett tag vid 3.0.14 som kom sept.09. Har haft små men kontinuerliga problem med Firefox-Vista, brandväggen/antivirus-Vista och jag vet inte vad-Vista. Nätverkaren på jobbet (som är duktig) säger samma sak. Elliot är ett fräckt namn;)
Elliot Erwitt, en av de största ;)
Fina bilder!
-affe
Nja, ibland verkar det som man ska vara en PC-tekniker för att förstå vad som krånglar. Man kan bli trött på alla dessa uppgraderingar, speciellt de som inte fungerar.

Härliga port-bilder. Verkar vara en skön samling som räcker till en utställning.

/Gunnar
Kan inte Carlzon, Bengan, Affe, Borg osv, göra en stor rackarns utställning tillsammans,hela Ellengänget,,jag kommer direkt på vernissagen...