Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Sista stadspromenaden i Stockholm på ett par veckor...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Gårdagens promenad skulle om det gick bra resultera i att jag hade med mig en pilotväska hem. Som vanligt googlade jag först för att hitta lämpliga inköpsställen att besöka. Hittade två som jag siktade in mig på, en låg på Regeringsgatan och en på St Eriksgatan. Lagom spännvidd för promenaden. Först ner till butiken på Regeringsgatan som skulle ligga en bit norrut från Hamngatan. När jag kom dit visade det sig att den hade upphört och inget besked fick jag heller om den hade flyttat till något nytt ställe. Tänkte ett tag på gå till NK och kolla också men jag hoppade de efter en stund då jag vet att priserna där inte är anpassade efter min plånbok direkt.

Så det blev i stället Sveavägen fram till Kungsgatan och den sedan upp till Kungsholmen och Flemminggatan. Jag visste att nästa butik låg mellan Flemminggatan och St Eriksbron, och den var inga svårigheter att hitta.

Och där hittade jag också en bra pilotväska och femton hundra spänn försvann snabbt ur lädret. Sen var det bara att gå över St Eriksbron och sedan Odengatan upp till Dalagatan och bostaden.

Bilden överst är från St Eriksbron i går kl.14.27, den undre från den 21 februari i år kl.14.54.

 

 

Varför då en pilotväska? Min gamla från Finnair har jag haft i fyrtio år och den börjar gå i bitar. Och en pilotväska med de insatser jag har passar bra för alla mina kamerabitar och tillbehör som jag släpar med sig plus att man får plats med allt annat smått o gott som musikmaskin, pipor, tidningar, böcker, alvedon, sax, kniv, dricka etc etc...jag har en mindre axelväska med också för dagsturer.

 

 

Mest för folk med välfyllda plånböcker.

Christie´s har haft fotoauktion igen (8 oktober) i New York. Inte likna galna priser som för ett par år sedan, men ändå. Här några mycket välkända bilder ur fotohistorien och deras slutpriser.  Länkarna går till Christie´s site där det finns mer information om bilderna

 

 

ALFRED STIEGLITZ (1864-1946)
The Steerage, 1907

$20,000

 

BILL BRANDT (1904-1983)
Nude, London, 1951

$13,750

 

ANSEL ADAMS (1902-1984)
Moonrise, Hernandez, Northern New Mexico, 1941

$37,500

 

HENRI CARTIER-BRESSON (1908-2004)
Behind the Gare St. Lazare, 1932

$21,250

 

ROBERT FRANK (B. 1924)
Political Rally - Chicago, 1956

$86,500

 

IRVING PENN (1917-2009)
Ballet Society, 1948

$25,000

 

Det diskuteras redan på konstmarknaden om priserna på Irving Penn´s verk nu kommer att stiga efter hans död. Men hans rekord från april förra året blir nog svårt att slå på ett tag. Men man vet aldrig, även fast det är lite kristider så verkar det finnas dom som har guldbyxorna fulla.

 

IRVING PENN (1917-2009)
Cuzco Children, 1948

$529,000

 


Nästa gång jag hör av mig kommer jag att befinna mig i Skåne, och där i Brödåkra som vanligt.

/Bernt

 

Inlagt 2009-10-13 08:44 | Läst 3981 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Har're bra i Skåne Bernt!
Vi väntar på rapport från Brödåkra!
/Bengan
Intressanta bilder från Christies. Det är väl som vanligt, att större delen av pengen betalas för fotografens namn. Irving Penn t ex, visst har han gjort många fina saker. Men så där rysligt upphetsande tycker jag inte att han är. 529000 dollar? Nä, inte ens om jag hade en oljekälla! Adams månuppgång är emellertid fin och märklig. Fast inte skulle jag betala nästan 40000 dollar för den, även om jag hade stålar i madrassen.

Nej, det är inget kul när det bara är namnet som gäller.

Sanningen att säga har jag aldrig heller betalat 1500 för en pilotväska :-) Men den kan vara prisvärd, om den håller. Det är ju problemet med väskor, man kan betala duktigt och få något som ser verkligt gediget ut. Och sedan går den i alla fall sönder alldeles för snart.

Jag undrar hur länge det tar innan de har däckat över stora delar av Karlbergskanalen. Men det är synd när de knaprar så där på vattenspeglarna. De har redan tagit mycket nog. När jag bodde i Stockholm älskade jag att prommenera längs kanalens stränder. Att gå igenom där med båt är också fint. Men vem vet, snart kanske bara dessa vackra bilder finns kvar.