Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Goda utsikter för en vit jul här i stan i år och årets sista Ellenträff.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

SMHI:s prognoser talar om fortsatt kyla ett bra tag frammåt vilket betyder att den snö som nu fallit kommer att ligga kvar över jul. Trevligt för alla snöälskare naturligtvis, men dit hör inte jag. Vintermånaderna är absolut inte min grej och helst skulle jag vilja dra iväg till varmare trakter och återkomma först i april-maj någongång. 

2009-12-15 kl.11.32.

2009-12-16 kl.03.48.

 

Årets sista Ellen!


I eftermiddag går årets sista Ellenträff av stapeln kl. 15.00. Bilden här från en tidigare träff där Staffan undervisar Benke och Micke lite om svartvit konvertering i photoshoppen.

 

Annars då...

Varför jag skaffat mig en Leica igen. Om jag vore en gitarrist då skulle jag självklart ha en Fender Telecaster. Därför vill jag en Leica. Leica är en legend, ett verktyg av högsta kvalite och som dessutom känns rätt i mina händer. Min första Leica för länge sedan var en M2:a. Nu har jag skaffat mig en M6:a. Och jag vet också att så länge det går att få tag i film, kommer jag ha min M6:a kvar.

En viss herr Berg på Söder här i Stockholm tycker det är lite för mycke ”Leicarunkeri” i vissa bloggar här på fotosidan, och det har han sin fulla rätt att tycka så klart...

 

Trevlig onsdag!

/Bernt

 

Inlagt 2009-12-16 08:06 | Läst 3464 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
haha, njut av din Leica du,,,du håller stilen,,
hälsar han på söder
o trevlig helg.
"Play Unplugged"!
Med en analog M Leica! :)

Å Herr Berg på söder är ung,
han kommer att bli klokare ;)
och kommer nog om några år att spela unplugged han med! ;) :)
Och även deltaga på ljugarbänken på Ellens! :)
Håller med dig Bernt, jag skulle också gärna emigrera över vinterhalvåret. Får fortsätta lobba för att frugan ska få jobba i Kenya eller Trinidad Tobago ett halvår eller år!

Håller med Herr Berg om att det är rätt mycket Leica just nu, men samtidigt tycker jag att det är bra med analog lobbying så att fler ungdomar får upp ögonen för det här med film och kemi, återvinning är även något som jag varmt förespråkar! En annan sak som Herr Berg skrivit är att han tycker att du ska göra en bok, det kan jag bara skriva under på och en bok av en skicklig grafisk formgivare, fotograf och skribent som dig kan inte bli annat än bra :)
//Chasid
Herr Berg är ju ännu inte panschis så Herr Berg har inte råd, varkenmed kamera eller film eller labb, så den arme, dock unge herrn får fortsätta med sin pocketkamera. Herrarna kan ju kolla på Herrns blogg o se vilka fenomenala resultat det blir med denna enkla lilla maskin för 5000 kr. I går testade Herrn en stor canon för 40 000 kr, tappade den på foten och fick ta ambulans till akuten..bara så ni vet(hur jävligt det kan vara). För övrigt är Leica en bra kamera, men ytterst begränsad.Mer ett smycke än en kamera. Det är därför man kan sova med den.
Jag tror han e Pg...på nå't sätt! :)
Herr Berg alltså!
Han sa något om ett smycke liksom! ;)
Men säg inget om mina funderingar!!
Men jag tror han e Pg!!!! :)
/B

(Ps. För några år sedan fanns det ett gäng på söder, "Södra Bergens Balla Leicor"...
Undrar om inte han va med där då!?)

Å vadå begränsad!? Kolla på Darth Vader, ursäkta Herr Borg heter han visst, verkar han begränsad!? ;)
Herr S Johansson!
Ni skall veta att avundsjuka alltid har kantat vår väg med den enda!
Så vad herr Rockwool skriver, "Surt sa räven!";) :)
Här måste Bengan få rätt,för en gångs skull, Contax G2 var bra tänkt, men funka hopplöst,men snygg son attan..G1, var dessutom oduglig,,,,.långsammare än Bengans G10 innan han fått av objektivlocket,,,annars säger jag som jag alltid sagt: Gör en bok för attan,,,blurb.com, skitenkelt.
Det finns några klassiker som är "bigger than life", som jänkarna säger. Leica, Rollei, Linhof... fotografins ikoner. Finns ingen Linhof-entusiast på FS?