Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Mest för Eken folk.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Så vågade man sig ut på stan igen. Första gången på en vecka. Har alltså suttit inne på min kammare och mått tjuvens ett tag efter flunsaattacken.

Men nu var jag tvungen att gå till banken och fixa lite snabba cash plus gå och lämna igen några böcker på Stadsbiblioteket. På väg till biblioteket passerar jag Odenplan och tänkte då titta till lite hur det går med nermonteringen av Sippans kiosk där.

Vårt stadsbyggnadsborgarråd Kristina Alvendal (m) har tidigare lovat att Sippans kiosk skall räddas och sagt följande:
– Sippans kiosk är en del av Odenplans själ. När torget förändras och blir ett nytt nav i Stockholms kollektivtrafik är det viktigt att se till att kopplingen bakåt i tiden bevaras. Jag kommer att se till att Sippans kiosk blir en del i planeringsförutsättningarna vid utformningen av torget. I och med att kiosken måste flyttas under arbetena med det nya Odenplan måste rivningslov sökas, men jag kommer att föreslå att kiosken förvaras säkert under byggtiden. När arbetena har upphört ska Sippans kiosk ställas tillbaka på Odenplan.


Så här såg det ut idag. Den lilla grävaren på bilden körde in i balkarna för att knäcka dom plus att en kille med skärbrännare sen skar ner dom i små bitar som lastades över i en container.

Alla dom som tror på stadsbyggnadsborgarrådets Alvendals vackra ord ovan om att Sippan kiosken kommer att räddas och ställas tillbaka igen i sitt ursprungliga skick på Odenplan igen räcker upp en hand!!!

 

Det var allt just nu!

/Bernt

 

Inlagt 2010-01-11 19:54 | Läst 3538 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Skicka bilderna till DN, så där få det ju inte gå till! FY!
Ja, den som lever får se. Undrar hur kiosken kommer att drivas om den nu kommer tillbaka. Skönt att du börjat piggna till
Kan ha varit tomma ord. Men faktum är att byggarna ofta bara struntar i instruktionerna och gör som de brukar. Som när de sågade ned de skyddade ekarna vid Allhuset i Frescati. Speciellt ironiskt eftersom arkitekten hade anpassat hela husets formgivning till ekdungen.

Så man ska väl inte döma förrän alla fakta ligger på bordet.

Min egen begränsade erfarenhet av byggplatsledare är att de kan vara grobianer och råskinn som inte har någon annan tanke i huvudet än att maximera vinsten av projektet. Om inte stadsbyggnadsborgarrådet har någon personlig erfarenhet som byggherre har hon förmodligen trott att det räckte med att bara ge direktiv, och så var saken biff. Men så funkar det inte i praktiken, vet jag av sur egen erfarenhet.
Måste, en ny Sippanskiosk va byggd med samma skrot och stål som den gamla?
Låt oss hoppas på att orden håller. Å andra sidan, så har väl kiosken inte tillfört så mycket den senaste tiden.
Personligen, tycker jag att Odenplan borde förvändlas till något vackert grönare än den gråa betongklump jag upplever den som idag.

Dock, så gillar jag dina fina Sippansbilder!! De kanske stiger i värde nu ;-) Eller, så skickar du ett som Julkort till Alvendal nästa jul.

Skönt att du kryar på dig!! Och god fortsättning! /Peter-L :-)
Eken e navet! ;)

Politiker e tyvärr litet osäkra kort,
alla uttalanden beror på hur nära det är till nästa val.. ;)
Som vanligt med politiker; mycket snack o lite verkstad