Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Så mycket 70-tal och full fart mot 70-års strecket.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Nyligen startades en ny grupp här på FS Kodachrome 2010. Man har ju dragit igenom en hel del Kodachromeruller i sina olika kameror genom åren och de flesta bilderna från dessa ligger numera arkiverade på olika Carousell magasin i min källare. Jag kommer nog inte att ta några nya Kodachrome rullar men jag kommer troligen att skaffa en skanner för min framtida M-kamera fotografering. När det sker kommer jag  antagligen att skanna av lite gamla Kodachromebilder också.

Den avfotograferade Kodachromebilden ovan på min hustru är tagen i Rom den 25 april 1976. Så mycket 70-tal i bilden, sjalett, blus med puffärmar, jeans kjol och Frye boots. Och då kanske vän av ordning frågar sig hur jag efter så lång tid kan komma ihåg datumet när bilden togs? Jo så här var det. Bilden är tagen i den stora parken Villa Borghese. Just den här dagen när vi var där och jag satt och läste en gammal DN kom det fram en äldre dam till oss och frågade om vi var svenskar och om vi hört det ruskiga som hänt i Stockholm. Det hade vi inte, och då berättade hon om ockupationen av Västtyska Ambassaden som skett dagen innan, alltså den 24 april 1975. Senare när vi kom tillbaka till vårt hotell lyssnade vi på svenska nyheter på vår medhavda radio.  

 


I helgen hade jag besök av mina barn och barnbarn som kommit för att fira starten av min sextioåttonde (68) säsong på den här planeten. Det kändes fint. På plats den här gången var min svärfar Jocke, min dotter Malin med sin man Claes och barnbarnen Josephine, Beatrice och Benjamin plus min son Joakim med yngsta barnbarnet Elliot. Allt gick lungt och städat till som vanligt. På bilden några av juniorerna i köket.

 

Jag fick också i går en liten hyllning av Eva på Hemmabloggaren. Fast hon visste antagligen inte att vi firade min födelsedag i går (en dag i förväg).

 

Trevlig start på veckan önskar jag er alla!

/Bernt   

 

 

Inlagt 2010-01-18 14:51 | Läst 7617 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En trevlig dito på dig med och gratis i efterskott!!

/Mats
Grattis.
/John-Erik
Jag sällar mig till hyllningskören. Glädjande att du trivs med livet, att kreativiteten strömmar till och att hälsan står dig bi.
Intressant med den gamla Kodachromebilden. Den verkar inte ha hållit färgerna så där makalöst bra. Men tidsfärgen framträder desto tydligare :-)

Ack ja, tiden går. Jag gör också ett nedslag i 68 i år. Jag har bestämt mig för att de kommande tio åren ska bli de bästa hittills i mitt liv :-D Må även dina bli det!
Stort Grattis Junior! ;)
/Bengan
Ps. Ellens på onsdag!!
Gratulerar!

Kanske läge för en fin scanner till dig själv i present? ;)
Stort grattis Bernt!
/Stephan
Man får tacka för alla grattis.
Jag firar numera varje dag när jag lyckas öppna upp korpgluggarna!

http://farm3.static.flickr.com/2534/3734707282_02ec3d9dfa.jpg" width="374" height="500" alt="self with closed eyes" />
.