Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

När det gäller skaffande av DSLR- ljusmaskiner lönar det sig att vänta plus lite mera RC-motorbitar.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Min första digitala kamera var en PowerShot G5:a som jag skaffade 2004, och när jag haft den i ca två år och vant mig vid det digitala arbetsflödet så blev jag naturligtvis sugen på att skaffa en DSLR också. Jag fotograferade då fortfarande också analogt med mina systemkameror.

Nu har haft min första digitala spegelreflexkamera en Canon 350D i ca treochetthalvt år och den har funkat bra för mina ändamål. Dess åtta megapixlar har varit tillräckligt för mig och jag har vid några tillfällen också printat bilder i 40 x 50 format med gott resultat. Jag köpte den begagnad på Blocket med kit gluggen för ungefär halva nypriset. Kit gluggen har inte kommit till användning eftersom jag direkt skaffade mig en Sigma 17-70 mm, senare också en Sigma 10-20 mm. Det ända stora problemet med den för mig under den här tiden (jag måste ha läsglasögon) har varit den lilla 1,8” displayen med endast 115,000 pixlars upplösning vilket gjort det nästan är omöjligt att kolla på bildresultatet ordentligt när man är ute och fotograferar.

Nu har jag alltså bytt upp mig till ett hus med större display som passar mina ögon bättre. Även den här gången har jag skaffat mig en begagnad maskin, en Canon 50D. Den har en stor fin 3” display med 920,000 pixlars upplösning. Den har också nästan dubbla bildupplösningen (15,1 megapixlar) jämfört med 350:an vilket kanske inte är helt nödvändigt för min del i alla lägen. Sen har den också Live-View och det är ju trevligt. Och vill man sprayfota så tar den 6.3 bilder i sekunden.

Enligt kvittot från den tidigare ägaren som låg kvar i lådan hade han köpt den i februari 2009 och på kvittot kunde jag se att jag också denna gång fick en digitalmaskin för nästan halva priset jämfört med hans nypris 2009.

Som pensionär och amatörfotgraf (alltså amatör i den bemärkelsen att jag inte längre har fotografi som yrke) har jag inte råd att lägga ner 20-30 tusen spänn på kamerautrustning utan jag får där köra lågbudgetvarianten i stället och vänta ut bitar från dom som byter upp sig så fort det kommer en ny modell.

Det lönar sig verkligen att vänta lite ibland när det gäller digitala DSLR-bitar, fast min LX3:a köpte jag förstås ny.

 


Mera RC-motorbitar då Stephan…

 


 

K&B 3.5 cc Outboard

Jag skrev ju lite om min Webra motor från Tyskland sist men även i USA gör dom snygga, häftiga och vackra RC-motorer som tex den här 3.5 cc utbordaren från K&B.

 

 

Jag har också en större K&B motor en 7.5 kubikare (till höger på bilden ovan), ett riktigt monster. Till den större motorn har jag också en båtbyggsats i trä som blivit liggande sedan mitten på 80-talet, och frågan är om den någonsin kommer att bli byggd.



 


 

Fast det vore rätt häftigt att bygga den klar och hänga upp den på väggen. Modellen kallas tunnelbåt och är 80 cm lång, bredden är 34 cm och höjden 16 cm.

 

Så här skulle min tunnelbåt kunnat se ut i full frihet om jag gjort den klar. Film från tuben!

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

Bonusbilder!

 


Den första från familjealbumet, uppställning enligt formulär 1A. Min systerdotter med son och jag framför den numera avlidna konstflygare Pierre Holländers rosa Saab Safir kallad Rosfiren. Rosa Pantern är airbrushad av mig och det  är den största airbrushillustration jag gjort och dessutom på båda sidorna av planet. Pierre hade skaffat speciellt tillstånd att ha Rosa Pantern på Safiren eftersom den är varumärksskyddad. Jag fick vid två tillfällen vara med upp med Rosafiren. Bilden tagen på en flygdag Västerås (1991 tror jag). Här scannad färgkopia 15x10 cm.

 

Ovanstående två bilderna är från mina Skåneresor. Den 15 maj bär det iväg söderut igen...

 

Det var allt just nu!

/Bernt

 

 

Inlagt 2010-03-25 07:22 | Läst 4787 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Grattis till ett bra begagnatköp Bernt! Det lönar sig verkligen att köpa begagnat, jag kan knappt minnas när jag köpte någon ny kamerapryl senast och enligt kvittot från den tidigare ägaren till min senaste begagnade kamera så köpte jag den för 1/3 av nypriset i januari 2009 :)

Men det är ändå bra att det finns de som materialsportar och alltid måste ha det senaste i kameraväg, annars skulle vi inte kunna göra så bra begagnatfynd :)
//Chasid
Svar från kreatören 2010-03-26 00:26
Förre ägaren hade bytt upp sig till en FF, och en sån kan man säkert också få billigt om några år...
Jag fick tag i den i butik så jag har 3 månaders garanti också vilket känns tryggt...
Nu gick jag ju igång på motorer å Safir här. Det där planet har jag ju sett å nu känner jag konstnären. Det va kul info. Ta med dig nån båtmotor till Ellens, så kan vi vispa latte i 190 :)
Safir är en riktigt maffig maskin med en härlig rova. Och Pierre kunde göra konster! Fin panter Berndt.
/John-Erik
Svar från kreatören 2010-03-26 00:07
Jag fick också tillfälle att flyga med i hans fina Pitts en gång.
OBS! Han gjorde inga konster då som tur var!
Hmmmmm, trodde inte att en motor kunde va vacker. Men det kan den uppenbarligen!! :)
Undrar om man kan driva en moppe med en 7,5cc-motor. Men nej, det blir nog lite för tungt i alla fall...

Jag är en fegis som aldrig vågat köpa begagnat. Men om jag ska uppgradera får jag nog lov att våga i alla fall. Några blir förstås lurade har jag sett, men de flesta verkar nöjda. Det gäller bara att hamna bland de nöjda. Uff!
Svar från kreatören 2010-03-26 00:01
Jag "uppgraderade" i butik den här gången så jag har 3 månaders garanti som tur är.
Hej Bernt, har gjort precis som du med mina dyrare kameror. Nu blir det inget nytt innan det kommer en FF-kamera som jag gillar....och då till halva priset;)

Riktiga konstverk de där motorerna. Såg att de fortfarande tillverkar utombordare, den största på 16 kubik och nära fem hästar!!!;)
Nog vore det väl kul att att hänga på 7,5:an på sneaker´n efter alla år. Och vad jag kan förstå är målerijobbet det minsta problemet.
/Stephan
Svar från kreatören 2010-03-26 00:20
Jag var på väg då på 80-talet att sätta igång bygget men fick allergibesvär av epoxilimmet. Men jag har jiggen kvar som jag hann tillverka då. Så det är bara att försöka igen kanske...
Bygg båten klar. Sen kör vi. Det blir fotosöndag med håkan, nå'n mosse bort i kullabygden. Tittade just in på rajala foto för bra begagnat. Känns som köpsuget ökar!

/C
Svar från kreatören 2010-03-26 12:08
Kullabygden är fint, jag kommer ihåg att vi varit där någongång uppe i Mölle tror jag det var. Sen har jag för mig att vi tältade på andra sidan inne i Skälderviken också...

Trevlig helg å hälsa Håkan!

halsar
Bernt