Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Min femtioelfte orkidéfotografering plus lite annat smått och gott...

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Nån gång så där varannan månad brukar jag ta några bilder på min orkidé, och det har pågott nu i ett par tre år. Den här tog jag i går, nedre bilden ett utsnitt från den övre.


 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Poppis objektiv i bostadsbilagorna.


 

Det senaste åren har supervidvinkelobjektiven blivit mycket poppis i bostadsbilagorna här i stan. Förädiska bilder som ljuger rätt kraftigt. Kolla på den här lilla 1:an. Man kan undra vad de som går på visningar tycker när dom får se objekten på plats.

 


 

Vårt lilla smala kök fångat med min Sigma 10-20 mm.

 

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Helt galna priser på lägenheter i Vasastan.

 


 

Det finns en hel del fina fördelar med att bo i Vasastan som jag gör, promenadavstånd till det mesta och fortfarande finns det en hel del intressanta småbutiker och gallerier även fast dom börjar försvinna mer och mer. Helt galet är dock priserna på lägenheter om man vill bo här i innerstaden. Bara på det senaste året har priserna gått upp med 16 %, och snittpriset per kvadratmeter ligger just nu på nästan 59 000 kr. Man undrar hur det här skall sluta. Förr eller senare kommer det nog att komma ett bakslag. Då är det tur att man inte har några dyra banklån…

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Mera Pierre Holländer.


Jag visade tidigare en bild på konstflygaren Pierre Holländers (1944-2003) rosa Saab Safir. Hittade en gammal färgkopia häromdagen där han är uppe trixar med sin Pitts.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Annars då…


" Skillnaden mellan dåligt och bra kaffe, är som skillnaden mellan liggsår o en orgasm". -Tina Messing.

 


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Som sagt, dagens blogg blev lite "Carlzonz blandning". Och vad det gäller alliansens glädjekalkyl i pensionärsutspelet säger jag som Arne Anka: "Ibland undrar man om man lever i ett land eller ett skämt".

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Vi ses igen snart!

/Bernt

 


Inlagt 2010-03-30 14:40 | Läst 7092 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Frid över Holländers minne.
Jag tror det var 1981 jag såg honom för första gången. På en flygdag i Karlstad. Då i en tidigare Pitts. Efter uppvisningen kommer jag ihåg att han klev ur i kortärmad overall, och sandaler. :-)
En senare, kanske den på fotot, flög han hem över Atlanten!
För den som kommer ihåg honom, och kanske är intresserad av vad som hände, är här en länk till den engelska haverirapporten.
Hej!
Lite kul med svart bakgrund på dina orkidéer. I Växjö brukar det vara en orkidéutställning på Blomsterlandet och jag blev skickad dit för att ta några bilder till Växjöbladet. De skulle bara vara små bilder så det var inte så mkt arrangemang. Men så snart jag kom dit såg jag en stege som jag kunde använda mig av, tog av mig min svarta skinnjacka och hängde den med baksidan mot blomman och kameran. Det blev en svart och bra bakgrund.

De är svårt att få till bilderna på orkideérna, ofta måste man luta dem för att få till dem. Men du har lyckats bra.
mvh
Morgan Larm
Svart är en bra bakgrund för blomsterfoton.

Det där med att "förstora" en bostad med vidvinkel, jag undrar om det är avsiktligt? Lite absurt blir det ju.

Det var intressant att läsa haverirapporten om Holländers olycka. Jag tolkar det så att olyckan ytterst berodde på slarv i inspektionen av maskinen och möjligen en bristfällig reparation av en bärande detalj. Så ska det inte behöva vara.

Arne Anka är obetalbar :-)