Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

En av gårdagens bilder igen.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Som de flesta av er redan vet så gillar jag att arbeta med mina bilder i det digitala mörkrummet om det sen kallas manipulering eller bearbetning det får andra avgöra. Vad som är viktigt för mig är att slutresultatet blir så tilltalande som möjligt. Men självklart måste utgångsmaterialet ha något intressant som eventuellt kan tilltala ”publiken”.


Här har jag ”jobbat” lite på den testbild jag visade i går. Kanske inte någon av mina bättre, här mest för att visa mitt sätt att arbeta med mina RAW-filer. Det mesta gjort i ACR:en med toningsverktyget, justeringspenseln plus Fill light och Clarity, lite kurvjustering och skärpning på slutet i Photoshoppen.

 

100 % crop före.

 

100 % crop efter.Eftersom jag tog bilden med 800 ISO och inte gjort någon brusreducering så har bruset förstärkts lite i behandlingen. Men inte alls störande tycker jag, påminner lite om vasst Tri-X korn.

 

Annars då...


Våren är äntligen här! Avtryckarfingret är redo och vapnen för min bildjakt är laddade.


/Bernt

 

Inlagt 2010-03-31 13:06 | Läst 7904 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Av intresse för mig Jag kan inte det jobbet jag är knäpp Jag menar jag bara knäpper Men lite av dina kunnskaper skulle sitta bra i varje fåll för mina bilder Kör på vi suger åt oss Tack och ha det/bert
Det är ett svårt ämne som du berör. Jag personligen tar bilden i kameran, sedan justerar jag ytterst lite i FS.

Vissa gör en sämre bild i kameran och bygger upp den mer i FS

Vad är rätt, vad är fel - Så länge som man själv finner det man gör intressant och utvecklande, så länge ska man hålla på.

Däremot kan jag ibland känna att många kan överarbeta bilderna i FS, lite som en målare som målar för länge på sina tavlor.... På något sätt blir det bra och sedan blir det överarbetat. Stanna i tid hade varit bra.

mvh
Morgan Larm
Manipulering, bearbetning, efterbehandling... kärt barn har många namn. Men Photoshop? Det har jag aldrig använt. Jag beställde en gång en uppgradering av Illustrator från Adobe, men på lagret hade de av misstag lagt ned en ny Photoshop i stället. Det är det närmaste jag varit till att äga Photoshop, för om jag behållit det hade jag fått det för en bråkdel av nypriset. Men hederlig som jag är returnerade jag boxen och fick min Illustrator i stället.