Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Skåne here I come…

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Så är det dags igen för ett nytt”Brödåkra-Meeting”. I morgon klockan 11.21 bär det av söderut igen och om allt går som det ska skall jag vid halfyratiden vara framme i Lund. Där kommer min kamrat Christer att plocka upp mig för vidare transport till Brödåkra. Bilden från hamnen i Helsingborg och Dunkers Kulturhus.


 

Inför resan hade jag bokad tid i tvättstugan i går. De flesta som bor i mitt hus (som har runt 20 lägenheter) arbetar på dagarna så det är aldrig några problem med att boka in dagtid i veckorna. Man undrar hur många blåa kassar från IKEA som vandrar in och ut i tvättstugorna runt vårt avlånga land på en dag. Suveränt reklammedia dom kommit på där i alla fall.


Huset jag bor i är från slutet av 1800 –talet och säkert renoverad ett antal gånger och vad jag vet senast på 50-talet. Men nere i katakomberna på vägen till tvättstugan har det inte hänt så mycket.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Annars då…


Det är tur att man inte behöver pass längre för att komma in i Skåne. Det här är några kasserade passbilder på mig som togs för ca tjugo år sedan.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE EDIT.

Packa efter lista är bäst att göra om man skall vara borta en månad…


 

Hade gott där ute!

/Bernt



Inlagt 2010-05-14 23:41 | Läst 6529 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Göran Persson-brillorna var poppis då :). Nu är det Maud Olofsson-brillorna som har dominerat en tid.
Hoppas du får det riktigt kul i södern. Sen att du får med dig rena kläder är ju toppen.
Snygga passbilder förresten, men Buggles ringde och ville ha tillbaka brillorna.
http://www.youtube.com/watch?v=X19iZ4CyJf0&feature=related
Fantastiska passbilder
Märkligt med dessa källare som finns i äldre hus. Jag jobbade en gång i ett gammalt hus på Brunkebergstorg, där Götabanken hade sin datacentral. Vi hade papperslager djupt nere i en källare. Först gick man ned i den "vanliga" källaren. Där fanns en dörr och en trappa ned till ett tegelvalv som låg djupt under mark och kanske en gång hört till ett äldre hus. Där hade vi lagret. Sedan fanns det mystiska dörrar, jag undrar här och där, kanske till skumma utrymmen under andra hus.

I ett hus i Vasastan bodde en gång en god vän. Han visade mig deras källarvåning, som en gång använts för lägenheternas vedförråd. Varje lägenhet hade ett stort förrådsrum, och så fanns det ett vednedkast från gården. Genom hela källare gick ett lite järnvägsspår. En gång i tiden hade folk lastat ved för vintern på en liten tralla som gick på spåret, och kört fram till sitt eget förråd. Men nu var huset renoverat och hade centralvärme. Fast kanske fanns det fungerande kakelugnar kvar. Men de flesta hade nog gamla möbler och skräp i sina vedkällare.
Välkommen ner till Skåne! :-)

Mvh.
Fredrik
Hoppas du får en kul och trevlig vistelse nere i södern.
/Krister
Ha det gott i Brödåkra!
Verkar i alla fall som ni gjort ert bästa för att tvättstugebesöken skall bli så få som möjligt, ensamma kvinnor göre sig icke besvär efter mörkrets inbrott ;)
-affe
Ganska jämnt fördelad packlista, hälften fotogrejer hälften övrigt ;)
/G
Å glöm nu inte att använda Lennart Nilssons gamla Leica M6!
För du har väl inte vitrinskåpet med dig ned till Brödåkra va!? ;)
Å har du tid och tillfälle, kolla Golfbanan i Viken, de e den enda golfbana man behöver kolla! ;)
Å man kan gå genom/över banan ned till stranden/Öresund, å gående har företräde! :)
Å "Golfkrogen" nere i Vikens hamn har fin fisk med bra "tillbehör" på menyn! :)
Ha're bra och simma lugnt!
/Bengan
Snygga passbilder, varför använde du inte dom? Har några liknande, glömde dra bort ett orange draperi som fanns i fotoautomaten så de blev oanvändbara och därmed bevarade åt eftervärden Tyvärr.
Nu får man passbilden tagen hos polisen och det kan bli hur hemskt som helst. Har ett nytt pass liggande som jag inte har vågat hämta ut ännu, men i veckan måste det bli av inför hollandsbesöket på torsdag. Blir svårt att förlika sig med den gamla kärringen på bilden misstänker jag!