Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Micke Bergs nya bok och möte med några ”Ellen friends” vid Planketutställningen.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

I går drog jag mig upp på söder och till Planketutställningen på Lilla Mejtens gränd nedanför Vita bergsparken.


Jag hade bla där stämt träff med Micke Berg för att hämta upp ett ex av hans nya bok "När höst blir regn" som han här sitter och ”signar”åt mig.


Boken kommer bara att tryckas i 100 ex och Jag fick bok nr 12. Med boken får man också en A3 print som man fritt får välja ur Mickes stora produktion. Där har jag inte bestämt mig ännu…

”Om arbete kan man säga mycket, eller snarare sagt, lite. Att fotografera är helt enkelt att fotografera. Att man rör sig med kameran, tar de bilder man vill ta. Allt annat är bullshit. Det är som att skriva en bok. Du skriver. Det blir text, kanske bok. Du plåtar, det blir bilder, kanske bok och utställning. – Micke Berg.



Efter att ha språkat men herr Berg en stund började jag vandra runt och bland utställningsbilderna. Mycket varierande bilder från olika motivområden, i olika format, teknik och kvalité.  Jag hörde att någon av besökarna sa att att den var ovanligt bra i år. Eftersom det var länge sedan jag såg en planketutställning har jag svårt att bedöma om den var bättre eller sämre än tidigare.  Mycket folk var det på plats och det pekades och pratades mycket bild. Några enstaka fotografers verk gillade jag starkt men någon riktigt stor inspirerande aha-upplevelse fick jag inte.


 

Göran Segerholm från Bildradion var också på plats med sin intervjuvmikrofon för kommande program.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Ellen friends


Jag hade läst i Bengans blogg att han skulle dyka upp på utställningen vilket han också gjorde, här tillsammans med Krister och Stefan.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Affe och Gert (från Svenska Kort) pratade skjortstorlekar och kvalitén på olika Leica gluggar.

Micke Berg berättar hur stora printar han gjort från sin LX3:a, som han numera måste banka på för att få igång.

Sen tog vi också en fika hela gänget uppe i Vita bergsparken där Micke också testade digitalt makrofoto genom sin Yashica C.

 

Annars då...


Så här ser det ut just nu i gropen på Odenplan.

 

/Bernt


 

Inlagt 2010-08-22 14:37 | Läst 10233 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Håller med Claes om Odenplansgropen. Det ser verkligen ut som om domedagen är nära. Men mitt makrofotograferande vart döfött. Gerts Ricoh hade alldeles för mycket valmöjligheter för att snabbt få ett resultat. Valmöjligheter är oftast av ondo :)
Intressant läsning och sköna bilder. Blir lite nyfiken på varför Bengan har sin Leica vänd med gluggen pekande inåt mot bröstet? :/
Åhh, äntligen en adress till det där j.....la planket...... Slet ju ut mina skor igår så...... Men tack ändå.... :-) Nästa år, som sagt....

Och vad gäller Odenplan, så har det väl aldrigt varit speciellt upphetsande.... kanske blir det bättre nu, med lite mer grönska. Ovan jord.....

Och Micke Berg...... signerar du ett ex så köper jag....... :-) "To Lund with love".... :-)))))

Tack för adressen Bernt!! Lagrar den till nästa år..... *grrrrrr*
Det är alltid roligt med bilder. Varför jag fäster mig särskilt vid en bild är inte alltid klart för mig själv. Ta nu t ex sjätte bilden uppifrån (kvinnan som sitter på huk och tittar i en bok. På formella grunder kan man syna ut den för risig beskärning etc, jag säger det bara för att framhålla att det är något annat som är viktigt med en bild. Detta tycker jag är en underbar situationsbild och ett fint porträtt.