Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Säsongsavslutning på Ellens.

Den här gången hade plats för oss reserverats i de inre regionerna. Det kändes bra att man slapp ha pannlampa på sig för att kunna se ”gubbarna” på andra sidan bordet. Och inte var det så många kameror på borden heller som skymde utsikten den här gången.

Samtalen hade som vanligt stor spännvidd, från gatufoto till grafik och lite om terrorister, egna fotoböcker och skärpecirklar, bildpubliceringsetik och släktforskning. Här kommer lite luddiga ”snaps” från gårdagen.  

Ulf hade som vanligt med sig en gammal goding ur sin kamerasamling och den var dessutom försedd med en solfjäderlampblixt som han brände av några gånger. Staffan J lyssnar intensivt.  

Ulf hade också med sig en ordentlig bunt med kopior på bilder från tidigare Ellenträffar och för dom som var intresserade var det bara att plocka åt sig. Micke Borg gjorde det…

…och jag tog också en laddning.

Bengt G visade två av sina fotoböcker, en om dans och en om ett Amerikabesök. En var printad av Blurb och en av Japanfotos leverantör. Bra bildåtergivning i båda tycker jag.

Staffan J visade också några  Super Angulon glasbitar,  65 mm Super Angulonen för storformat hade han fyndat på LP-fotos senaste auktion.

Som avslutning tog några av oss en promenad ner till Gert på Svenska Kort och Gert var som vanligt pratglad och berättade bland annat om sina bitar han köpt på LP-auktionen. Bengan kollade också noga på priserna på 800-grams maskinerna i LP-katalogen.  Snart får man väl ta med sig en egen livvakt när man ska ut och föreviga liv och leverne med de tyska järnmaskinerna.

Höstens träffar har genomgående varit mycket givande och trevliga. Nu blir det en paus över jul och nyårshelgerna så att vi alla kan koppla av och umgås med våra nära och kära.

Passar på att önska alla ”Ellen friends” en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Annars då…

Min första Blurbbok är på väg med FedEx…YYYPPIIIEEEE!!!! Återkommer till alla som visat intresse när det blir dags för leverans och när jag vet vad bokpriset kommer att hamna på. Krister K berättade för mig att Blurb brukar komma med rabatterbjudanden efter julhelgen när det antagligen är lite lågsäsong för det europeiska Blurbtryckeriet.

/Bernt

Inlagt 2010-12-16 10:50 | Läst 9356 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Den där Ellens "klubben" har man läst om ofta på bloggen. Vad är det för en oinvigd?
Tommy
Svar från kreatören 2010-12-16 14:44
Vi är ett löst sammansatt gäng bild å fotointresserade som träffas var fjortonde dag på Ellens Bageri (Kafé Puck) på Hornsgatan.
Jag har också läst då och då om de här Ellensträffarna. Kul initiativ!

Jag vet inte varför eller varifrån jag fått det ifrån, men jag har hela tiden trott att namnet "Ellen" hade något med fotografen Mary Ellen Mark. Men det var visst fel, då det kom ur Ellens Bageri. :-)
Aha så Ellen är den som driver fiket? Eller har dom två namn? Kafé Puck o Ellens Bageri ?
Ni verkar ha trevligt hur som helst...
mvh Tommy
Svar från kreatören 2010-12-16 15:23
Vi kallar det Ellens Bageri som var namnet på Kafé Puck när kultserien Tårtan som spelades in där 1972.
Det blev några gubbs som kom till julavslutningen ser jag. Hade inte tid den här gången så jag får vänta tills vårterminen börjar på nästa tillfälle. Det ska bli spännande att få ta del av din bok. Jag väntar på två böcker från Blurb. Den ena är på gång och jag hoppas att jag även hinner få den andra före jul.
Hur sätter man upp sig på intresselistan för boken då?
Såg att några gjort det i tidigare inlägg.
/Peter
Svar från kreatören 2010-12-16 19:14
Jag har noterat dig på min handskrivna lista som nu har 18 namn. Endast 30 numrerade exemplar kommer att produceras.
Halloj Bernt!
läser din blogg och skulle väldigt gärna köpa ett ex av din bok :)

Mvh
Peter
Svar från kreatören 2010-12-16 22:05
Man tackar!...och det är noterat!
Blurb är suveränt !
Har fått ett par böcker i julklapp de senaste åren och det är fantastiskt att ta fram o titta på.
Slår nästa album till o med :D
Hoppas du blir nöjd med din !
// Jonte
Svar från kreatören 2010-12-20 14:56
Det är spännande att sitta här på sin kammare och vänta på sin första Blurbbok som nu tack vare snöovädret fortfarande är kvar i Paris enl FedEx...
Fick du med mig på listan också?
Svar från kreatören 2010-12-20 17:59
Du är också noterad Torbjörn!
Hej Bernt...vet inte om jag missat det men vad kostar din fotobok?
Göran